Книги Українською Мовою » 💛 Фентезі » Веле Штилвелд та Ігор Сокол: На перехресті доль, Веле Штылвелд 📚 - Українською

Читати книгу - "Веле Штилвелд та Ігор Сокол: На перехресті доль, Веле Штылвелд"

В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Веле Штилвелд та Ігор Сокол: На перехресті доль" автора Веле Штылвелд. Жанр книги: 💛 Фентезі. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Веле Штилвелд та Ігор Сокол: На перехресті доль, Веле Штылвелд» була написана автором - Веле Штылвелд, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💛 Фентезі".
Поділитися книгою "Веле Штилвелд та Ігор Сокол: На перехресті доль, Веле Штылвелд" в соціальних мережах: 
Надрукували на жаль. Але факт незаперечний: у вашому опусі " Незнайко на Місяці" ви зображуєте вигадки капіталізму, так що читати про них смішно. Адже замість того, щоб викликати гнів, зокрема зображення капіталістичної конкуренції та експлуатації, вони у вас просто кумедні. Хоча б той же капіталіст. На жаль цензура це пропустила, бо ви прикрилися казковим жанром. Але знайте на майбутнє: другого видання ви можете й не чекати! Крім того, заново були переглянуті ваші давні твори. Мабуть, навіть у ваших повістях про Вітю Малєєва та Колю Синицина знайдеться щось нерадянське.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
Веле Штилвелд та Ігор Сокол: На перехресті долі

Микола Миколайович Носов, радянський дитячий письменник з подивом глянув на "корочки" уповноваженого товариша з органів:
"Підполковник КДБ Трофимов"
– Ги…Чим завдячую візиту? Адже я завжди був законослухняним, не переступав ідеологічних меж… Та інакше мене й не друкували б…
Непроханий гість суворо подивився у вічі літератора:
– Надрукували на жаль. Але факт незаперечний: у вашому опусі " Незнайко на Місяці" ви зображуєте вигадки капіталізму, так що читати про них смішно. Адже замість того, щоб викликати гнів,  зокрема зображення капіталістичної конкуренції та експлуатації, вони у вас просто кумедні. Хоча б той же капіталіст. На жаль цензура це пропустила, бо ви прикрилися казковим жанром. Але знайте на майбутнє: другого видання ви можете й не чекати! Крім того, заново були переглянуті ваші давні твори. Мабуть, навіть  у ваших повістях про Вітю Малєєва та Колю Синицина знайдеться щось нерадянське.
– Та що ви другого Солженіцина з мене робите! – вигукнув Носов.
– Та ні, про нього хоч пам'ять якась буде. А що до вас, то ми можемо зробити так, що вашого імені і зовсім не згадають. То ж подумайте над цим.
Письменник пригадав цей трагікомічний епізод, коли, зав'язуваючи краватку, побачив у дзеркалі замість свого відображення огидно усміхнену пику того самого "оргонавта"...
Цей глюк став останньою краплею, яка переповнила чашу терпіння. Він упав і більше не піднявся.
Письменник Микола Носов пішов із життя у шістдесят вісім років, не дотягнувши навіть до вікової радянської середньостатистичної  норми.
У цей самий час його астральне тіло перебувало у фейєричному світі, де в різні боки поспішали у своїх справах художник Тюбик і музикант Гусля, жваві винахідники Гвинтик та Шпунтик, лікар Пілюлькін та інші коротуни.
До речі і сам Микола Носові буд одним із них, і вів жваву розмову зі Знайкою і Незнайкою, які саме дискутували про паралельні світи. Та коли він казав, що сам із такого світу, то цим тільки викликав однаковий сміх у обох…
– Любесінький, за кого ви нас тільки сприймаєте? – При цьому дивувався Знайкою.
– А чи впала в вас на землю хоч крихітна частинка Місяця? – допитувався крізь регіт Незнайко. – І невже у вас дійсно хочуть полетіли на Марс?!
– Мабуть що так, шановні, але цього ми вже ніколи не дізнаємося, бо з цього часу я належу тільки вашому світу, світу моєї вчорашньої уяви, яка так непомітно перейшла у моє спільне з вами прийдешнє. 
– Наразі це чудовий вибір казкаря – переміститися наостанок у фейєричний всесвіт своєї уяви, в ось мені чомусь випала сумна доля опинитися в сфері Шварцбольда, де крім вічної напівтемної тісняви існують ще й досить не казкові таборні вертухаї … Бо в мене, казкарю, немає і вашої чудової привілеї – час від часу сьорбати і смоктати щоразу новий квітковий сиропчик, бо до кінця часів я маю куштувати тільки бридку казену баланду… І то вже тобі не казочки, а покарання, хоч і не одному мені, а усій правовій системі, яка на жаль поглинула і мене за так би мовити повсякденний совковий менеджмент…
У своєму новому всесвіті Микола Носов так і не почув ці запізнілі каяття уповноваженого товариша з органів сивочолого КДБ-генрала.
23 листопада (десятого по старому стилю) одна тисяча дев’ятсот восьмого року в Києві, у родині естрадного артиста, який залежно від обставин працював і залізничником, народився другий син, що був охрещений у парафіяльній церкві Святого Іоана Золотоустого в Києві. 
Він став для мене у дитинстві улюбленим письменником – Миколою Носовим.
Дитинство його пройшло в Ірпені, неподалік Києва, де хлопчик і почав навчатися в гімназії.  Захоплювався музикою, театром, шахами, фотографією, електротехнікою, радіоаматорством і, навіть, хімією. 
«Після закінчення школи я був упевнений, що маю стати хіміком і ніким іншим! Хімія мені представлялася наукою з наук», – згадував він.
Та, щоб прогодувати сім'ю, з чотирнадцяти років Микола працював: був газетним торговцем, землекопом, косарем, чорноробом на бетонному заводі в Ірпені, потім на цегельному заводі у Бучі. 
Збирався вступити на хімічний факультет Київського політехнічного інституту. Аж раптом передумав, і у віці дев’ятнадцяти років вступив до Київського художнього інституту. Тоді Микола серйозно захопився фотографією, а потім і кінематографом. 
Та всесвітньо відомим він став завдяки своїм дитячим книжкам – трилогії про Незнайку та його друзів, «Вітя Малєєв у школі та дома», «Весела сімейка» та інших.
А ось що трапилося з нашим героєм наприкінці життя… Звичайно ж за НФ-версієї, а саме її ми тут розглянули.

‍​‌‌​​‌‌‌​​‌​‌‌​‌​​​‌​‌‌‌​‌‌​​​‌‌​​‌‌​‌​‌​​​‌​‌‌‍

Кінець

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Веле Штилвелд та Ігор Сокол: На перехресті доль, Веле Штылвелд», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Веле Штилвелд та Ігор Сокол: На перехресті доль, Веле Штылвелд"