Книги Українською Мовою » 💛 Фентезі » Устина - азовська відьма , Таня Мальована 📚 - Українською

Читати книгу - "Устина - азовська відьма , Таня Мальована"

В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Устина - азовська відьма" автора Таня Мальована. Жанр книги: 💛 Фентезі. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Устина - азовська відьма , Таня Мальована» була написана автором - Таня Мальована, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💛 Фентезі".
Поділитися книгою "Устина - азовська відьма , Таня Мальована" в соціальних мережах: 
Устина звичайнісінька відьма, яка живе у місті близько Азовського моря. Вона навчається та виховує свого кролика. Та її життя невпинно змінюється, коли вона дістає пташку зі своєї банки з печивом.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 74
Перейти на сторінку:
Пролог

Привіт! Мене звати Устина і я азовська відьма, ну майже повноправна, чаклунка, чарівниця і все таке інше. Так із того самого міста де серце   Азовського моря.

А ось цього чорного велетня, поруч зі мною, звати Рох і він мій помічник, як то кажуть фамільяр. Це велетенський чорний кролик з маленькою білою цяточкою на носі. І він вам привітно фуркає та передає вітання.

А це моя історія та мій щоденник, скоро я чекаю свого відьомського повноліття аби стати повноцінною частиною нашого чарівного кола, а наразі я учениця відомої Стефи Золотої. Ще пів року і  зможу сама відповідати за все, що відбувається у моєму місті. Та й не тільки, а доти мені залишається, що вести свій щоденник, виховувати Роха і намагатися не втрапити в жодну халепу. Останнє це найважчий пункт в моєму списку.

Моє життя найзвичайнісіньке та бувають й винятки, але частіше день проходить так: ранок починається досить буденно, мене будить Рох своїм чемпіонським стрибком, далі я вітаюся з природою, готую сніданок собі, чорному велетню та домовику Осі, а потім на дворі годую квокчиків.

Ви запитаєте що то за звір такий? Та й не чудно я теж спочатку дивувалася.

Так ось квокчики це духи подвір’я та дому, такі собі помічники дядька домового. Виглядають вони наче дуже пухнасті курчата з котячими вушками, гострющими кігтями на ніжках і довгими примарними хвостиками, якими вкриваються коли сплять. От тільки чим затишніше вдома, тим їх більше. Головне квокчиків не розлютити, тоді лихо буде, все навкруги починає в’янути та сохнути, а в домі все шкереберть йде. Зі мною таке було декілька разів змушена була миритися, бо ще й від дядька Осі на горіхи отримувала.

А якщо їх приголубиш, то й дивуєшся потім, як усе квітне. Та й інколи, як ввечері сядеш на ґанку з горнятком запашної м'яти, можеш почути тихе муркотіння квокчиків, то вони готуються до сну і співають свою колисанку природі.

Так тепер повернемося до ранку, бо про фантастичних тварин і дива природи я можу розповідати нескінченно. Сніданок, а потім треба обійти, так би мовити, свої володіння, привітатися с довкіллям, вивідати як там справи у людей чи може потрібна допомога. А також треба дізнатися чи розпустилася нарешті липа, бо перші листочки самі особливі.

Липа - це моє магічне дерево, яке я лікувала. Злата говорить, що перше дерево воно надзвичайне, сила яку ти вкладаєш, повернеться в потрібний момент із запахом, що принесе вітер. І що ти почуєш то твоє, цю рослину й потрібно шукати, я почула аромат настояного трав’яного чаю з липи, а її дерево то калина. Злата з усіма рослинами, немов мати, її майстерність ніхто з кола переплюнути не може.

Я ось більше до води тягнуся моря, озера, річки, навіть вода в колодязі то справді моє.

Знов  перестрибнула з теми на тему, в цьому вся моя сутність, вчителька Стефа каже, що я ходяча дзиґа, ні хвилині спокою. Її уроки даються найважче, вона викладає магію вогню та історію чаклунства в зовнішньому світі. При цьому користуватися інтернетом чи шукати інформацію по сучасному не можна, все повинно бути автентично, все має бути як раніше робили. Тільки пошук в книзі чи у свідка подій, в останньому випадку спитай саму Стефу.

А чому не можна користуватися інтернетом, можете ви запитати. Це ще простіше, на одній нараді мої вчительки вирішили, що я аж занадто багато часу проводжу в телефоні й поставили, що то не діло й до повноліття, ніякого інтернету. Та нічого я від нудьги не помираю, ну майже ніколи. Але повернемося до мого дня.

Як ви зрозуміли після всіх відвідин в мене починаються уроки. Лекції, пари, тренування, як не назви, все одно навчання. Ви не подумайте, вчитися я люблю, але інколи це буває так нудно. Мені  до вподоби практичні заняття, коли все навкруги літає, вибухає і все таке інше. Ось що цікаво, а ще портали та уроки левітації. Останнє й досі не можу опанувати, а плавати під водою можу годинами, навіть змагалися з мавками й русалками.

Головне, щоб про це не дізналася Стефа, колись вони щось не поділили, і тепер вона їх всією своєю відьомською  натурою не виносить.

Так тепер точнісінько потрібно повернутися на початок і сказати, що все закрутилося з того, що одного ранку одна безтурботна відьма сіла писати щоденник...

‍​‌‌​​‌‌‌​​‌​‌‌​‌​​​‌​‌‌‌​‌‌​​​‌‌​​‌‌​‌​‌​​​‌​‌‌‍
1 2 ... 74
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Устина - азовська відьма , Таня Мальована», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Устина - азовська відьма , Таня Мальована"