Книги Українською Мовою » 💛 Фентезі » Чорт в червоній свитці, Юлія Рудишина 📚 - Українською

Читати книгу - "Чорт в червоній свитці, Юлія Рудишина"

В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Чорт в червоній свитці" автора Юлія Рудишина. Жанр книги: 💛 Фентезі. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Чорт в червоній свитці, Юлія Рудишина» була написана автором - Юлія Рудишина, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💛 Фентезі".
Поділитися книгою "Чорт в червоній свитці, Юлія Рудишина" в соціальних мережах: 
Це тільки зі мною могло статись! Невдаха-відьма вирішила призвати до себе фамільяра в чарівну травневу ніч, коли збуваються всі бажання та чаклунства. Але щось пішло не так. Оцей рогатий та хвостатий в червоній свитці зовсім не схожий на котика чи ворона! Чорт забирай, та це ж… чорт!

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 3
Перейти на сторінку:
1

Чаклунством я, Марічка Чичері, онучка відомої на всі Карпати Ядихи, до якої з усіх полонин колись за допомогою приходили, займалась вже років десять – з того часу, як бабуся померла та передала мені свої чарівні сили. Що тут скажеш? Бабця моя, певно, вже не один раз пожалкувала, що вибрала саме мене з усіх своїх онуків, але пізно… Тому уперто приходила до мене кожної осені та лишалась до весни, до чарівної травневої ночі, щоб чогось навчити. Вчилась я начебто гарно, відьма була примірна – і молоко могла запоганити, і місяць вкрасти, і людям наврочити. Могла-то могла, а чогось не дуже робила все як треба – особливо, коли треба було щось гарне начаклувати, погане воно й саме виходило добренько. І всі мої чари, бувало, повертались до мене таким дивним чином, що хоч вовком вий в темному лісі. Що я час від часу і робила, лякаючи мисливців та дівчат, що за травами та ягодами ходили... Казали навіть, у нашому лісі живе вовкулак. Я образилась, коли те почула, але нічого не сказала – не вистачало, щоб з мене ще глузувати почали. Не знають, що то я бісилась – і те добре. І так слава про мене йде… не дуже гарна.

А вся справа в тому, що я часто й густо все плутала, трясця його матері! Хочу ружі аби розквітли – прокльони дарую, хочу комусь щастя – наврочу, біда впаде на голову. Останньою краплею був Олесь – коваль наш, гарний собою хлопчина, за яким всім дівчата упадали. Високий, чорнявий, очі – ніч темна.

На мене Олесь і не дивися… а я дуже навіть дивилась. І серденько битися переставало, коли бачила я цього красеня. Вирішила причарувати. Зробила все як бабця вчила, зварила зілля з чарівної рути – всю ніч її по лісам шукала, всіх потерчат налякала та ледве з мавками не побилась, коли ненароком руту цю кляту сплутала з якимись квіточками чарівними, котрі мертвим дівчатам силу дарують. Ледве втекла від розлючених навок, здається, мені тепер роки три до того озера ходити неможна, розірвуть і не подивляться, що відьма шляхетного давнього роду… Як бабця моя каже – дурна та гепнута, хоч і шляхетна. А бабця моя всіх наскрізь бачить, най і привид. От коваль і не причарувався. Лихо навіть сталось – виросли в нього роги та п’ятачок замість носа з’явився. Звичайно, хто крайній? Відьма! Ледь не побили мене парубки та дівчата та хату спалити намагались – пощастило, що бабця ще при житті зачарувала її. Як знала, що онука неспроможною буде… Втекла я у ліс – а навкруги чарівна чаклунська ніч співає та врочить. І бабця поруч свариться, кляне-проклинає, і в болоті втопитись – то найкраще її побажання мені. Озеро мавок я подалі обійшла – а то ще й справді втоплять.

Злякалась я, не знаю як і до села повертатись. Пришибуть люди і не подивляться, що відьма. Хоча – те, що відьма, якраз їх і шкірить більш за все. Бо зробити нічого не спроможна, тільки пакостити. Але ж я не хтіла! Хоча кому тепер доведеш?.. Навіть коли власна бабця не вірить.

— От пришелепувата, — бідкалась Ядиха, літаючи сивою патлатою марою навкруги мене – добре, що не могла тріснути, бо очі такою люттю горіли, я під кущами ховалась. – І в кого ти таке дурне та криве народилося? Бодай би тя мати була радше на кропиву висцяла, ніж мала тя нещастя породити! У когось в сраці більше розуму, ніж в тебе в голові!

— Ну що мені тепер, справді піти та втопитись! – не втрималась я та заревіла. Ото треба ж було бабцю так вкурвити! І правда, нащо мені був потрібен той коваль! Ох, Марічка, ти справді як той вітер, чиє ім’я носиш!

— А щоб тебе підняло і гепнуло! Але годі вже рюмсати, — пожаліла мене відьма, зітхнула тяжко, — треба тобі слугу чарівного начарувати, буде тобі допомагати та помилки твої виправляти. Важко буде ці чари справити, але коли хочеш додому повернутись та щоб тебе вилами не закололи або в річці не втопили, спромогтися вже треба. Най йому грець тому ковалю, і нащо ти до нього полізла… От напилась з говна юшки, от вродилась відьмарка на мою недолю…

Бідкатись бабця могла довго, тому я тихо собі сиділа під малиною та чекала, коли лайка та прокльони скінчаться.  Відфайлолила стара мертва відьма мене добре, а потім почала чарам вчити. Як призвати до себе фамільяра, який буде допомагати  в усьому… Але… ну ви ж розумієте, що не можна було мені ті чари довіряти?

Ой не можна було…

‍​‌‌​​‌‌‌​​‌​‌‌​‌​​​‌​‌‌‌​‌‌​​​‌‌​​‌‌​‌​‌​​​‌​‌‌‍
1 2 3
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Чорт в червоній свитці, Юлія Рудишина», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Чорт в червоній свитці, Юлія Рудишина"