Книги Українською Мовою » 💛 Фентезі » Невидимі. Таємниця Туманної Бухти 📚 - Українською

Читати книгу - "Невидимі. Таємниця Туманної Бухти"

211
0
28.04.22
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Невидимі. Таємниця Туманної Бухти" автора Джованні дель Понте. Жанр книги: 💛 Фентезі. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Невидимі. Таємниця Туманної Бухти - Читати Книгу (читати книги) 📘 Онлайн Українською Мовою 💙💛 Безкоштовно. Скачати книги у форматі PDF, EPUB, FB2 українською

0
0
00

Жахи
Електронна книга українською мовою «Невидимі. Таємниця Туманної Бухти» була написана автором - Джованні дель Понте, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💛 Фентезі".
Поділитися книгою "Невидимі. Таємниця Туманної Бухти" в соціальних мережах: 

До Туманної Бухти приїздить журналіст — він шукає таємничий загін підлітків, який з’являється там, де з дітьми трапляється лихо. Але виявляється, що таких загонів щонайменше два — один діяв 60 років тому, а другий відстоює справедливість зараз. Щоправда, здається, знов у битві із тим самим ворогом… А це значить, що знову будуть безслідно зникати діти… І лише Невидимі, об’єднавшись у коло, можуть протистояти Злу у масці Добра і врятувати товариша, приреченого стати кривавою жертвою у магічному ритуалі того, хто понад усе прагне влади.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 52
Перейти на сторінку:
Джованні дель Понте
Невидимі. Таємниця Туманної Бухти

Присвячується Джио-лею,

моєму особистому чарівному еліксиру

Дійові особи

Дуглас, 12 років

Дещо повнуватий, мішкуватий та не особливо хоробрий, але хлопець із добрим серцем. Крім того, має чудове почуття гумору й цінує влучні зауваження. Улюблене заняття — перегляд коміксів. Рано втративши матір, живе з батьком, який вимушений часто міняти місце проживання через роботу. Тому Дугласу важко знайти друзів. Та найважливіше, що він може бути Дверима: мимохіть відкриває проходи в інші просторові та часові виміри або кордон між життям і смертю.

Gli invisible il segreto di Misty Bay


Кристаль, 12 років

Ватажок загону, дуже розвинена для свого віку. Життєрадісна та грубувата, класичний приклад дворового дівчиська, що без вагань лізе в бійку. Кругла сирота, її виховувала бабуся, яка сама колись була в первинному загоні Невидимих. Бабця навчила онучку керувати власними здібностями, а саме телепатії — умінню розуміти переживання й думки інших людей.


Пітер, 12 років

Обережний розумник в окулярах, надзвичайних здібностей не має, але в нього дуже розвинене дедуктивне мислення. Батьки, надзвичайно суворі та правильні, примушують сина вдягатися у відпрасовані чистенькі костюмчики. Разом із його книжковою манерою висловлюватися це не додає хлопчикові популярності серед підлітків Туманної Бухти. Дуже любить тварин, особливо кішок, але йому ніколи не дозволяли тримати хоча б одну.


Кендред Хелловей, або дядько Кен, як і бабуся Кристаль, теж входив до первинного загону Невидимих. Закінчений альтруїст і мрійник, одружений із Гетті, засновник і директор бібліотеки Туманної Бухти.


Тітка Гетті, дружина дядька Кена. Досить повна промениста жінка, здається простодушнішою, ніж є насправді. Чудово готує.


Роберт Кершо на прізвисько Нишпорка, журналіст і детектив, приїхав до Туманної Бухти в пошуках примарного загону підлітків, що називають себе Невидимими (вони ось уже десять років з’являються на території Сполучених Штатів там, де із дітьми трапляється лихо).


Дамон Найт, колишній ватажок первинного загону Невидимих, провів більшу частину життя в Південній Африці, де має багатющі володіння.


Ангус Скрімм, мер міста часів юності дядька Кена; насправді був чаклуном, що викрадав дітей для проведення ритуалів, які б дозволили йому стати Верховним Магом. Дуже схоже, що зараз він повернувся…


Перше покоління Невидимих

Дамон

Девлін

Грета

Кен (майбутній дядько Дугласа)

Марк

Сьюзан (майбутня бабуся Кристаль)

Пролог

Напівтемрява. Запах цвілі та вологи.

Старий поклав шахівницю на запорошений стіл.

Це не була справжня шахівниця. Зовсім нещодавно вона слугувала кришкою якогось ящика або скрині. Старий прокреслив на ній лінії та зачорнив вугіллям ті клітинки, котрі мали бути чорними.

Він почав розставляти камінчики, в яких тільки його очі могли розпізнати ігрові фігури. Їх був повний комплект, і ходити ними було анітрохи не гірше, ніж справжніми. Старий глибоко зітхнув. Стільки років, очікувань — і ось нарешті момент настав.

Він насолоджувався тим, що гра ось-ось почнеться. Укотре обвів поглядом свою тісну келію, вирубану в скелі. Нарешті простягнув руку, узявся за першу фігуру, за першого персонажа. І зробив хід.

1
Невидимі

Старий будинок Ангуса Скрімма в тиші височіє на скелястому березі.

Ніч прозора й тепла. Здається, усе спокійно.

Не все, тому що в цьому самому будинку сидять під замком троє дітей в очікуванні долі жахливішої, ніж вони можуть собі уявити.

Замкнені в підвалі, спочатку вони намагалися втекти, потім почали кричати. Ніхто їх не чув.

Ніхто не прийде їм на допомогу. Ніхто з дорослих.


— Невидимі, ви тут? — шепоче Дамон, хлопчик тринадцяти років, ватажок загону Невидимих, що причаївся в чагарнику за будинком.

Ніхто не відповідає, але з-за дерев чується шерех.

— Грета тут!

— Марк тут!

— Кен тут!

— Девлін тут!

— Сьюзан тут!

— Добре, — відповідає Дамон. — Справа ось яка: для них ми єдина надія. Скрімм сильний, це так, але якщо ми вдаримо одночасно з усіх боків, не думаю, що він зможе затримати кожного. Якщо кого застукають, тим гірше для нього, ясно? Перший, кому вдасться звільнити цих малят, хай біжить до поліцейської дільниці та все розповість. На рахунок «три»: один… два…

Дамон коливається. Ця справа не схожа на решту: тепер небезпека реальна. Якщо когось із його людей зловлять, їм дістанеться ще більше, ніж тим дітям, а відповідати доведеться йому. Але назад дороги немає. Скрімм зовсім не дурний і вже майже напевно знає про їхню присутність тут. Знає, хто вони такі, а значить, йому недовго з’ясувати, хто де живе. Їх візьмуть удома, усіх по черзі… Ні, відступати пізно.

— Три! — шепоче нарешті.

Він іще не може припустити, що це коротке слово змінить все їхнє подальше життя.

Грета, Марк, Кен, Девлін і Сьюзан, кожен зі свого боку, стрибають до будинку Ангуса Скрімма.

Вони розуміють, що в когось із них може не вийти, але йдуть на ризик: на карті доля трьох дітей, замкнутих у підвалі.


Грета дістається мети першою. Відкидає з лиця довге пасмо чорного волосся

1 2 ... 52
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Невидимі. Таємниця Туманної Бухти», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Невидимі. Таємниця Туманної Бухти"