Книги Українською Мовою » 💙 Бойовики » Чорна акула в червоній воді 📚 - Українською

Читати книгу - "Чорна акула в червоній воді"

315
0
28.04.22
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Чорна акула в червоній воді" автора Станіслав Стеценко. Жанр книги: 💙 Бойовики. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Чорна акула в червоній воді» була написана автором - Станіслав Стеценко, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Бойовики".
Поділитися книгою "Чорна акула в червоній воді" в соціальних мережах: 

Станіслав Стеценко — член Спілки письменників України, головний редактор тижневика «Губернські відомості». Працював в системах гідрометслужби, цивільної авіації, журналістом ряду видань.

Після публікації роману «Чорна акула в червоній воді» названий пресою «дідусем українського трилера» та поставлений в один ряд з Хемінгуеєм та Мелвілом.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 120
Перейти на сторінку:
Станіслав Стеценко
Чорна акула в червоній воді 

Ситуацію, що сьогодні склалася в Україні з національною літературою, можна охарактеризувати як її цілковитий крах. Українська книга повністю відсутня на книжковому ринку. Читач позбавлений можливості спілкуватися з вітчизняним автором. Літературна творчість втратила будь-який сенс через неможливість донести плоди своєї творчості до читача. Значна кількість українських авторів друкується в провідних російських видавництвах. Таким чином, останнє десятиріччя вже стало білою плямою в історії вітчизняної літератури. Український ринок майже на сто відсотків заповнений російською книгою. Учні шкіл та вузів вивчають сучасну українську літературу за газетами та журналами. Та й ці поодинокі видання швидко стають раритетними навіть у бібліотеках.

Усвідомлюючи відповідальність перед історією, літературою та українським народом, група журналістів та літераторів виступила з ініціативою створення організації, єдиною метою якої стане наповнення ринку літератури українською книгою. На першому етапі це будуть найбільш популярні серед читачів жанри — пригодницький та історичний роман, детектив, трилер, любовний роман (як ті, що найлегше можуть бути відродженими), а також література для дітей. Проект відродження української популярної літератури може стати наймасштабнішим проектом останнього десятиріччя у галузі культури.

Вже перші кроки Асоціації показали, що в Україні є немало людей, яким не байдужа доля української культури і, зокрема, сучасної літератури.

Асоціація висловлює глибоку подяку Президенту України Леоніду Кучмі, прем’єр-міністру Валерію Пустовойтенку, голові Національного банку України Віктору Ющенку, голові правління національної компанії «Нафтогаз України» Ігорю Бакаю, голові Партії національно-економічного розвитку України Валентині Наконечній, за сприяння яких було розпочато втілення в життя двох проектів Асоціації: видання перших книг із серій «Український бестселер» та «Чарівний світ» (література для дітей).



Президент

Асоціації підтримки української

популярної літератури

Наталія Заболотна




Чорна акула в червоній воді

Обов’язок — ніщо,

Життя — ніщо,

Смерть — дещо…

Чжуан Цзи (II ст. до н.е.) Передмова
(За матеріалами закордонних військових видань)

За даними статистичних досліджень, причиною аварій дев’яноста дев’яти зі ста підводних човнів, що не повернулися на базу, є помилка проектувальника або екіпажу. Про причини загибелі підводних човнів відомо дуже мало, оскільки більшість з них назавжди зникає в бездонних глибинах Світового океану, але пропорція, безумовно, залишається такою ж.

«Нейві Таймс» (США) * * *

28 вересня 1988 року шифрувальники х’юстонського центру BMC США, одержавши магнітний запис, переданий глибоководною гідроакустичною системою стеження за підводними човнами «Цезар», сповістили Пентагон, що суперсучасний підводний човен-ракетоносець типу «Акула» BMC СРСР пройшов Гібралтар і вийшов у Атлантичний океан. Система стеження і боротьби з підводними човнами супроводжувала «Акулу» до району Канарських островів, де останній ліг на дно. Після зняття з грунту система супроводжувала човен до лінії «острів Шпіцберген — острів Ведмежий», куди розповсюджується її дія. І далі передала естафету на американський супутник-шпигун «НВ-051», що перебував на геостаціонарній орбіті над Кольським півостровом. Останній і сфотографував при вході в порт Сєвєроморськ не суперсучасну «Акулу», а застарілий дизельний підводний човен з трьома балістичними ракетами на борту.

Можна зробити висновок, що в районі Канар відбулася «підставка». Дизельний підводний човен лежав на грунті, очікуючи «Акулу», і, коли той підійшов, знявся з грунту і пішов далі, видаючи себе за «Акулу» і відволікаючи увагу системи протичовнової боротьби. «Акула» тим часом зникла у невідомому напрямку.

Та ж система «Цезар» через три місяці зафіксувала незвичайний звук, ототожнений дешифрувальниками зі звуком руйнування корпусу підводного човна в 160 милях на захід від Акулячого архіпелагу, що в Тіморському морі. Підтвердження того, що загинула «Акула», а не інший підводний човен, було отримане з американського океанографічного судна «Мізар», що випадково опинилося поряд. Воно опустило глибоководну камеру і сфотографувало гігантський корпус «Акули», розірваний навпіл у районі центрального поста, мабуть, в результаті дії гідростатичного тиску. Більше нічого «Мізар» зробити не встиг, тому що через тиждень в районі загибелі з’явилася радянська ескадра. Авіаносний крейсер, три есмінці і

1 2 ... 120
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Чорна акула в червоній воді», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Чорна акула в червоній воді"