Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Чарівний перстень, Народні 📚 - Українською

Читати книгу - "Чарівний перстень, Народні"

145
0
20.05.22
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Чарівний перстень" автора Народні. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Чарівний перстень, Народні» була написана автором - Народні, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Чарівний перстень, Народні" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2
Перейти на сторінку:

Довкола було біло-біло. Стояла повна тиша. Сніжинки потихеньку падали на землю. Буркотун підставив долоню. Кожна сніжинка, яка лягала йому в руку, тут же танула. Гном шморгнув носом і вдягнув рукавичку. Тепер холод йому не страшний. Він взяв у руку мотузочку від санчат і подався на гірку кататися. Сніг потріскував під ногами. Буркотун час від часу провалювався у великі кучугури снігу. Він аж захекався. Пара піднімалася від нього. Гном перечепився через гілку, що випирала із засніженого куща, і з розгону завалився з головою у сніг. Буркотун невдоволено забуркотів. Він уперся руками в землю, щоб піднятися, і тут щось відчув під рукою. Завжди буркотливий і обачний гном цього разу захотів подивитися, що ж то воно таке. Коли він розгріб руками сніг, то побачив перстень. На вигляд він був дуже старовинний, проте гарно начищений. Гном підняв руку догори, щоб помилуватися знахідкою. Перстень блиснув у сонячному промінні. Великий птах, що дрімав неподалік на гілці, ледь не звалився від блиску персня. А як відомо, деякі птахи дуже полюбляють усе блискуче. Тому дрімоту в птаха як рукою зняло. Він махнув крильми і за мить уже був біля персня. Схопив його пазурами і піднявся в небо. Але гном не відпустив персня, так і полетів з ним.

Внизу проносилися дерева, засніжені галявини, ось поле, вкрите зимовою ковдрою, а здаля линули звуки великого міста. Птах піднявся ще вище, щоб пошвидше пролетіти гамірливе скупчення людей. Раптом щось голосно бібікнуло. Від переляку птах розчепірив кігті, і Буркотун, не випускаючи з рук персня, з розгону знову влетів у величезну кучугуру снігу. Він ледь виборсався з неї. Сніг позалазив усюди: і за комір, і в рукава, і в черевички. Буркотун заходився витрушувати його. А щоб не загубити персня, одягнув його на палець. Коли гном витрусив весь сніг із черевичків і розігнувся, то він був уже завбільшки із звичайну людину.

З кав’ярні, що була неподалік, вийшла огрядна жіночка. Її величезну шию обхоплював золотий ланцюжок. Блискучі сережки висіли гронами у вухах. Дуже велика кількість перснів на руках не давала змоги стулити пальці докупи. Вона так і ходила з розчепіреними пальцями. Жіночка була чимось засмучена і час від часу нервово смикала балабон на шубі. Її лице розплилося в усмішці, коли вона побачила видозміненого, тобто вирослого, Буркотуна.

– А, ось де ти! Чому запізнюєшся? Діти вже зачекалися клоуна! – вигукнула огрядна пані і вхопила гнома за руку. Вона потягнула його, не звертаючи жодної уваги на якісь пояснення.

Двері відчинилися, і Буркотуна підштовхнули в освітлену кімнату. Перед ним постала невтішна картина: діти тихцем займалися хто чим, але з дуже сумним виглядом.

– О, клоун прийшов, – промовив хтось мляво. Всі повернули свої личка в сторону Буркотуна.

– А, знову ці клоуни, зараз кривлятися почне, – байдуже буркнув другий.

– Ніякий я вам не клоун, – обурився Буркотун, невдоволено надув щоки і тупнув ногою. Але в нього це вийшло так кумедно, що маленька дівчинка від захоплення аж у долоні заплескала.

– Диви, а він і справді смішний, – похвалив Буркотуна хлопчик в окулярах. Він був схожий на маленького професора.

– А фокуси ти вмієш робити? – поцікавилася дівчинка з руденькими косичками.

– А що таке фокуси? – здивовано запитав Буркотун.

– Який же ти клоун, якщо не знаєш, що таке фокуси? – розчаровано відповіла дівчинка.

У цю мить Буркотун помітив маленького хлопчика з ковпачком іменинника на голові. Він сидів у куточку і витирав тихцем рясні слізки.

– А чому він плаче? – запитав гном у тої ж руденької дівчинки.

– Данилкові пообіцяли подарувати на день народження песика. Він з нетерпінням чекав сьогоднішнього дня. А йому подарували от що, – і дівчинка тицьнула пальцем у величезного іграшкового пса.

– Тато й мама сказали, що в нашому триповерховому будинку немає місця для пса, – пояснив іменинник.

– Так це ж і є пес, – нічого не зрозумів Буркотун.

– Але ж він несправжній, – промовив хлопчик і залився ще більше гіркими сльозами.

– Як несправжній? Він же гавкає! – і Буркотун клацнув пальцями та щось швидко забурмотів собі під носа. Іграшковий пес умить ожив і радісно загавкав на всю кімнату.

– А-а-а, пес справжній! – закричали хлопчики.

– Ой, пес зараз нас покусає – злякалися дівчатка і позастрибували на стільчики.

– Дивіться, який же він кумедний, – застрибав від радості Данилко.

Пес, хоч і був великим, проте виявивсядуже дружелюбним. А найбільше йому сподобалося грати з дітьми у м’яча.

– А як же ми його назвемо? – спохопився хлопчик в окулярах – той, що був схожий на професора.

– Це повинен придумати Данило, адже це його пес, – сказала руденька дівчинка.

У кімнаті запанувала цілковита тиша. Хлопчик задумався. Проте це тривало якусь мить. А тоді голосно і весело він сказав:

– А давайте назвемо його Тимоха! Правда ж, класно?

– Тимоха, Тимоха, Тимоха! – залунало з усіх боків, і пес у розгубленості не знав до кого бігти.




З кімнати линув радісний галас. Веселий сміх дітвори сочився в усі шпаринки. Батьки з полегшенням зітхнули і заусміхалися.

– Я ж говорила, що треба клоуна запросити, – втішено сказала огрядна пані.

– Гав, гав, гав, – прорвався голосний собачий гавкіт.

– От розбишаки, як по-акторськи навчилися гавкати, – добродушно промовив тато. І тут двері відчинилися – і вся галаслива компанія вибігла за Тимохою. Здивуванню батьків не було меж.

– Це ж був іграшковий пес, – ледь спромігся вимовити тато. А мама лише безсило впала на крісло і промовила:

– Води, дайте мені води!

Буркотун, який вийшов слідом за дітьми, тільки пальцями клацнув – і в руці огрядної пані відразу опинилася склянка прозорої води. Пані навіть перестала вже дивуватися, а просто випила.

– Ну, мені час додому, – розкланявся Буркотун.

– Ну побудь з нами ще трохи,

1 2
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Чарівний перстень, Народні», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Чарівний перстень, Народні"