Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Дві половинки, Народні 📚 - Українською

Читати книгу - "Дві половинки, Народні"

157
0
26.05.22
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Дві половинки" автора Народні. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Дві половинки, Народні» була написана автором - Народні, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Дві половинки, Народні" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Росла на світі дівчинка. Весела, безтурботна, сміхотлива. А підрісши, як і всі дівчата, чекала великого кохання.

Воно прийшло несподівано, бурхливою радістю осяяло дівчині життя. Та легка хмаринка висла над щастям – коханий був з чужого краю. Але дівчина не помічала тої хмаринки. Відгуляли весілля, чарівною казкою промайнув місяць, а далі рік... Настав той день, коли потрібно було від’їжджати в чужу країну... Незрозумілий неспокій охопив молоду жінку, але вона приховала його від чоловіка, радо спиваючи з його вуст чарівний напій кохання...

Спочатку на чужині все було цікаво: незнайома мова, незвичні люди, дерева, квіти... Якщо й приходили до серця спогади про рідний край, то вони тонули в бурхливому потоці взаємного кохання...

Та йшли роки, а дітей у них не було. Сумували вони і благали Бога послати їм дитя. І нарешті доля зглянулась над ними: жінка стала при надії. І диво: саме тепер з’явилася туга за рідним краєм... Та дні летіти за днями і нарешті народилася в них дочка. У материнських турботах жінка забула всі свої жалі. Дівчинка росла розумною і кмітливою, а до того ж гарною і привітною. Тільки була тихою і задумливою. Виросла, розцвіла дочка, але чогось усе сумувала. А тоді й каже батькові та матері: «Хочу побачити країну, де мати моя народилася і виросла». Приїхавши в материнський край, дівчина зразу повеселіла, вже здавалось чужим її власне ім’я, бо хотіла, щоб звали так, як матір. Але пройшов час, дівчина засумувала знову. Каже матері: «Поїхали назад».

Кілька раз їздила дівчина з країни в країну. В одній – тужила за другою і навпаки. Незрозуміла туга і неспокій терзали дівчині душу. Захворіла, злягла... Одного разу покликала батьків до себе і сказала: «Я люблю вас обох, люблю ваші землі, в яких ви народилися. Тому не можу жити в одній країні: якщо житиму в батьковій, тужитиму за материною і навпаки. Не може жити людина без Батьківщини, бо то її серце. А ви дали мені замість цілого дві половинки...» Та й померла... Довго тужили й плакали батьки. А потім, виконуючи волю дочки, поховали її на межі двох країн...

Невдовзі на могилі дівчини виросло дерево. Гілля у нього сумно звисало долу. Дерево мало дивовижну крону: ніби жіноча голова розчесана на проділ – половина гілля тяглася в одну країну, а половина в другу. І сумно хиталося, ніби комусь докоряючи…

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Дві половинки, Народні», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Дві половинки, Народні"