Книги Українською Мовою » 💙 Жіночий роман » Не чужі, Аріна Вільде 📚 - Українською

Читати книгу - "Не чужі, Аріна Вільде"

1 062
0
26.09.22
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Не чужі" автора Аріна Вільде. Жанр книги: 💙 Жіночий роман. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Не чужі, Аріна Вільде» була написана автором - Аріна Вільде, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Жіночий роман".
Поділитися книгою "Не чужі, Аріна Вільде" в соціальних мережах: 
— До мене дійшли чутки, що моя донька до тебе небайдужа, Леонов.
— Ніяких проблем не виникне. Вона мене не цікавить.
— Ти мене не зрозумів, майор, - усміхається Смоленський. – Сьогодні ж запросиш її на побачення, будеш найввічливішим хлопцем у світі. А… через місяці чотири можна й весілля зіграти.
— Це жарт? – похмуро дивлюсь на чоловіка переді мною.
— Я ніколи не жартую, Леонов. І якщо ти не зробиш, як кажу, відправлю тебе служити на заставу. І звідти ти повернешся, тільки якщо вирішиш у відставку піти. Вибір за тобою.
***
Я закохалася в нього з першого погляду. Мріяла, що колись він стане моїм чоловіком. І ось, стільки років потому, він нарешті звернув на мене увагу. І покликав заміж. Мамусю, здається, я по-справжньому щаслива. Вперше в житті…

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 97
Перейти на сторінку:
Глава 1

"Якщо за пів години ти не з’явишся в університеті, я відберу в тебе автомобіль. Будеш громадським транспортом їздити», — читаю гнівне повідомлення від батька й вимикаю телефон. Намагаюся зручніше влаштуватися в жорстокому кріслі літака й нервово зазираю в ілюмінатор.

Ми з подругами вирішили влаштувати собі канікули. Кілька днів у Мадриді, вдалині від наших батьків. В останню мить придбали квитки й зірвалися в аеропорт. Хто ж знав, що кураторка саме сьогодні вирішить поскаржитись батькові на мої численні прогули?

Я підіймаюсь у кріслі й озираюсь назад, вишукуючи Ліду поглядом. Вільних квитків майже не було, тому ми з подругами сидимо в різних частинах літака. Тут немає бізнес-класу з усіма привілеями, звичайний чартер, але я не вибаглива. А от мої подруги — так.

Ліда розмовляє телефоном й судячи з виразу її обличчя, Ніна Петрівна телефонувала не тільки до мене додому. Ми переглядаємося з Лідою й вона проводить ребром долоні по шиї, корчить смішну пику, даючи зрозуміти, що після повернення додому їй буде непереливки.

Я усміхаюся і повертаюся на місце. Виймаю з рюкзака аркуш паперу й олівець. Кілька секунд задумливо дивлюся на сірий грифель, вирішуючи, що б зобразити, а потім починаю малювати карикатуру злого батька. Пізно він вирішив зайнятись вихованням доньки, коли він був мені потрібен понад усе — його ніколи не було поруч.

Хтось займає місце поряд зі мною. У поле мого зору спочатку потрапляють грубі берці, потім військова форма. Ми домовились із подругами, що попросимо пасажирів, чиї місця будуть поряд із нашими, обмінятись, щоб влаштуватися утрьох. Я підіймаю погляд на чоловіка, відкриваю рот, але всі слова застрягають у горлі.

Я знаю його.

Щоки спалахують від збентеження, руки починають тремтіти. Така реакція абсолютно не властива мені. Він на дев’ять років старший, я це точно пам’ятаю. А ще його звуть Давид. І він з одного зі мною селища.

Моя мама померла під час пологів, батько був убитий горем, він до нестями кохав її й не зміг впоратися із втратою. Він переїхав у місто, залишивши мене з бабусею. Приїжджав рідко, я завжди готувалася до цього дня, одягала найкращу сукню, прибирала у своїй кімнаті, чекала, коли тато запитає про мої оцінки, щоб вручити щоденник відмінниці й почути, яка я в нього розумничка.

От тільки йому це зовсім не потрібно було.

Він лише дивився на мене похмуро, проходився хатою, вечеряв, залишав пухкий конверт із грошима і знову сідав у свою автівку, щоб на місяць зникнути з наших життів.

Але давайте не будемо про сумне.

Повернімося до Давида.

Я тоді була незграбним непримітним підлітком, вискочила вранці на вулицю, щоб погодувати кішку й застигла, побачивши в нашому дворі хлопців із лопатами. Вони розмовляли про щось із бабусею, а потім весь день рили траншею для нового водопостачання.

Я сховалася в будинку й через фіранку спостерігала за тим хлопцем, який був найвищим. У грудях серце так калатало, що, здавалося, вистрибне. Руки чесалися вхопитися за фарби й намалювати чіткий мужній профіль незнайомця. А коли бабуся попросила віднести їм графин із холодним компотом, думала, помру на місці від зніяковілості.

Сяк-так видавила із себе кілька слів у відповідь на їх вдячність, і знову втекла до хати. Пам’ятаю, у той день я багато малювала. Його. І пообіцяла собі, що колись Давид стане моїм чоловіком.

Потім, коли виросла, довго згадувала той випадок, сміючись з себе дурної, а от зараз повірити не можу своїм очам. Яка взагалі ймовірність того, що я можу зустріти в літаку своє перше юнацьке кохання?

У нього різкі риси обличчя, темно-русяве волосся. Плечі удвічі ширші, ніж я пам’ятаю. Йому, напевно, двадцять дев’ять, якщо мені вже двадцять.

— Що? — він повертається в мій бік, дивиться на мене з насмішкою.

— Га? — відкликаюся я і відчуваю, як щоки стають яскраво-червоними.

— Ти витріщаєшся на мене, — його голос глибокий, пробирає до тремтіння.

— Що? Ні, нічого я не витріщаюся, — обурююсь, а сама злюся на себе, що так легко спалилася.

Довга пауза. А потім біля самого мого вуха пролунав його гарячий шепіт:

— Сподобався?

Здається, моє серце зупинилося. Ох, дідько, від нього так пахне.

— Ані крапельки, — навіть не повертаю голову в його бік. — Замислилась просто.

— Не спокушайся, ти не в моєму смаку, — різко осаджує мене й відхиляється. Застібає на поясі ремінь безпеки, підкладає під голову подушку і прикриває повіки.

Прегарний покидьок. Не інакше.

‍​‌‌​​‌‌‌​​‌​‌‌​‌​​​‌​‌‌‌​‌‌​​​‌‌​​‌‌​‌​‌​​​‌​‌‌‍
1 2 ... 97
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Не чужі, Аріна Вільде», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Не чужі, Аріна Вільде"