Книги Українською Мовою » 💛 Любовні романи » Не рідні, Ольга Джокер 📚 - Українською

Читати книгу - "Не рідні, Ольга Джокер"

865
0
26.09.22
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Не рідні" автора Ольга Джокер. Жанр книги: 💛 Любовні романи / 💙 Сучасний любовний роман. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Не рідні, Ольга Джокер» була написана автором - Ольга Джокер, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💛 Любовні романи / 💙 Сучасний любовний роман".
Поділитися книгою "Не рідні, Ольга Джокер" в соціальних мережах: 
- Пробач, що лізу до тебе в душу, - вимовляє Аня. - Як ти після смерті матері? Повернешся в селище або погодишся на пропозицію Самсонова?

- Повернуся в селище. Я не зможу жити під одним дахом з людиною через яку загинула моя найближча людина.

- Даремно ти так, Віт. Кирило пообіцяв своєму батькові оплатити навчання в вузі. Буде нерозумно відмовлятися від такої пропозиції. Сама ти не потягнеш ...

Від думки, що мені знову доведеться повернутися в богом забуте селище і працювати там санітаркою, кидає в жар. Я мріяла про вступ до медичного університету і ретельно до цього готувалася. Смерть матері і її чоловіка все перевернула. Тепер я сирота, а людина, яку я зневажаю, дала слово про мене подбати.

ДРУГА ЧАСТИНА ДИЛОГІЇ "СВОЇ ЧУЖІ"

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 64
Перейти на сторінку:
1.

Віта

 

 - Як я виглядаю? Начебто нічого, так?

- Чудово, мам. Будеш найкрасивішою на дні народженні Кирила.

Мама крутиться біля дзеркала і кокетливо поправляє дрібні локони, але почувши ім'я сина Володимира Степановича зневажливо кривиться.

- Ти ж знаєш, я не хотіла туди їхати. Вова умовив.

- Знаю.

- Просто ти близько не знайома з Кирилом. Скільки ви з ним зустрічалися? Два рази?

- Так, два.

- А мені довелося спілкуватися з ним п'ять разів! - обурюється мама. - Кирило - грубий погано вихований солдафон. Він вважає, що я вийшла заміж за його батька заради грошей.

- Це він так сказав?

- Ні, сестра Вови по секрету розповіла. Поділилася, що Кирило ненавидить мене. Втім, це взаємно.

Ми жодного разу не спілкувалися з ним. Але його крижаний погляд і неприємна посмішка мені ніколи не подобалися. Не дивно, що в свої тридцять п'ять Кирило все ще не одружений.

- Не думай про це. Навряд чи тебе змусять виголошувати тости на торжестві.

- Не можу не думати. Він постійно при зустрічі дивиться на мене ніби на білу ворону. Ох, я б побажала йому багато чого ... нехорошого, але не хочу засмучувати чоловіка.

Мама усміхається, дістає з сумочки помаду і підводить губи. Вона у мене дуже гарна. Струнка, витончена. Правильні риси обличчя, довге густе волосся.

Ми з мамою переїхали в столицю всього місяць тому завдяки другому заміжжю мами. Її історія схожа на казку про Попелюшку.

Ми жили в невеликому північному селі. Богом забуте місце. Ні гідної роботи, ні навчальних закладів. Школа і та перебувала в п'яти кілометрах і мені доводилося добиратися пішки, якщо раптом ламався автобус.

Володимир Степанович опинився в нашому селі проїздом, по роботі. Їхав повз, його водієві стало погано. Він пересів за кермо і доставив чоловіка до найближчої амбулаторії, де мати працювала медсестрою. Саме вона надала першу медичну допомогу і викликала підмогу з міста. Весь час перебувала поруч і допомагала збити тиск.

Чоловіка доставили в лікарню, де діагностували інсульт. Через кілька днів Володимир Степанович приїхав до мами на робоче місце і віддячив. Вони поговорили, сподобалися один одному і домовилися про зустріч. На наступний день вечеряли в кращому ресторані нашої республіки, а через три дні Володимир Степанович зробив мамі пропозицію руки і серця. Вона погодилася. Сказала, що це було кохання з першого погляду. Виявляється, таке буває не тільки в серіалах і книжках.

Минуло півроку з тих пір, як вона стала дружиною Володимира Степановича. Раніше у мами не було грошей, щоб красиво одягатися і купувати дорогу косметику і парфумерію. Тепер відвідування салонів краси стало для неї щотижневим ритуалом.

І від думки, що Кирило стане ображати дорогу мені людину, хочеться роздряпати йому обличчя. Я відчуваю, як знову закипаю від люті. Мерзенний, неприємний тип.

 

- Ти не сумуй, Віто, - вимовляє мама, повернувшись до мене обличчям. - Я думаю, що довго ми там не затримаємося.

- Мені ніколи нудьгувати, - посміхаюся я. - Багато займатися потрібно, якщо я хочу нарешті вступити до вузу. І так два роки витратила даремно.

- Нічого не даремно! Ти обов'язково вступиш! Вова обіцяв посприяти. У нього якісь знайомі в твоєму вузі є.

- Це зайве, - зніяковіло вимовляю я.- Він і так репетиторів для мене найняв і пообіцяв оплатити навчання ...

- Так, Віт. Але конкурс там знаєш який величезний?

- Знаю. Я гуглила.

Почувши клацання вхідних дверей, мама осікається. Поправляє зачіску, виходить у передпокій зустрічати чоловіка.

Володимир - чоловік з добрим серцем. У нас з ним відразу ж склалися дружні стосунки. Я довго не могла повірити в те, що стороння людина може ставитися до мене з таким теплом і небайдужістю, все шукала підступ і не знаходила його ... Він такий і є. Чесний, порядний. Безмежно кохає маму і робить її щасливою. Після смерті мого батька я навіть подумати не могла, що одного разу побачу її такою усміхненою і сяючою.

- Віта! - кличе мене мама. - Ми вже йдемо!

Я бреду по нескінченних коридорах будинку. Він у нас просто величезний. Два поверхи, п'ять спалень, ванна кімната на кожному поверсі. Коли я вперше потрапила сюди, то запросто могла заблукати. Відчувала себе ніяково у цій пишноті. Ми з мамою звикли жити значно скромніше. У селищі залишився старий будиночок з похилою огорожею. Сподіваюся, що туди я більше ніколи не повернуся.

- Вечеря в холодильнику, - вимовляє мама, цілуючи мене в щоку. - Багато не займайся, ти у мене і так розумна.

- Мам, що не турбуйся про мене, - сміюся, закочуючи очі. - Добре вам відпочити.

- Дякую, Віта, - киває Володимир Степанович. - Якщо передумаєш - подзвони. Я викличу для тебе таксі.

- Точно не передумаю. Повеселіться там замість мене.

Мама, щось весело щебечучи своєму чоловікові на вухо, відкриває двері і виходить на ганок. Перед тим як піти, підморгує мені.

Знаю, що їй буде сьогодні складно. Була б воля мами, вона б зовсім не поїхала на святкування.

Я залишаюся одна. Довго займаюся в кімнаті, занурившись в матеріал, після чого відчуваю, як бурчить у шлунку. Вирішивши перекусити, набираю номер Ані. У столиці я зовсім нікого не знала до тих пір, поки не познайомилася з сусідкою. Аня виявилася веселою і товариською дівчиною. Ми подружилися, часто приходили один до одного в гості.

Вона з’являється у мене через п'ять хвилин. Господарює в холодильнику, розігріває їжу і заварює чай.

- ... даремно ти до Кирила на днюху не поїхала. У нього такі друзі, ммм ... Та й сам він чоловік-вогонь.

- Мене це мало цікавить.

- Ага, настільки, що ти з дому нікуди не виходиш. Так не можна, Віт.

Телефонний дзвінок звучить настільки несподівано, що я здригаюся. На екрані світиться номер мами. Знявши слухавку, я найменше очікую, що мені відповість чужий сторонній голос і скаже слова, яка виб'ють грунт з-під ніг.

‍​‌‌​​‌‌‌​​‌​‌‌​‌​​​‌​‌‌‌​‌‌​​​‌‌​​‌‌​‌​‌​​​‌​‌‌‍
1 2 ... 64
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Не рідні, Ольга Джокер», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Не рідні, Ольга Джокер"