Книги Українською Мовою » 💛 Фентезі » Кохана майстра смерті, Олеся Лис 📚 - Українською

Читати книгу - "Кохана майстра смерті, Олеся Лис"

1 442
1
05.10.22
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Кохана майстра смерті" автора Олеся Лис. Жанр книги: 💛 Фентезі. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Кохана майстра смерті, Олеся Лис» була написана автором - Олеся Лис, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💛 Фентезі".
Поділитися книгою "Кохана майстра смерті, Олеся Лис" в соціальних мережах: 

"Кохана майстра смерті" - це роман від української письменниці Олесі Лис, який розповідає історію дівчини на ім'я Марта, яка після відчуття безнадії та невизначеності у своєму житті зустрічає та закохується в загадкового чоловіка на ім'я Адам. Виявляється, що Адам працює майстром смерті, він проводить душі у загробне життя, але він також знає, що його робота нерідко відбирає від людей коханих. Разом Марта та Адам намагаються знайти баланс між життям та смертю, але часом їхні вчинки призводять до неочікуваних наслідків. Книга пропонує читачам нову інтерпретацію мотиву смерті та кохання, досліджуючи поняття віри, сумнівів та внутрішніх боротьб. Роман "Кохана майстра смерті" підкреслює важливість життя, інтерпретуючи смерть як невід'ємну частину людської природи.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 91
Перейти на сторінку:
Пролог

Сер Ловар Родерік жодного разу не збився, зачитуючи мій вирок. Його тонкі безкровні губи ворушаться, але я не чую ні слова, щосили намагаючись ухилитися від його мерзенного голосу. Не хочу щоб ці бридкі звуки були останнім, що збереже моя свідомість перед смертю. І повністю зосереджуюсь на зовсім інших відчуттях.

Навіть не віриться, що ось через мить все закінчитися. І вітер, що пестить мої щоки, перебирає заплутане волосся за спиною, і насичений запах розпеченого каміння на бруківці, і невагомі золотисті промені західного сонечка. Незрячим поглядом оглядаю натовп городян, що прийшли подивитися на страту відьми, і піднімаю очі до неба. Ясне, насичено синє, як ягоди лохини, з палаючим небосхилом, готовим прийняти в свої теплі обійми призахідне світило.

Скоро, вже зовсім скоро і моя душа ковзне в небесні палати, без жалю покинувши тіло, пішовши за Джеромом, в надії зустріти його там. Його, батьків, предків, до чиєї силі і допомоги я так часто зверталася. Аби болю не відчувати, аби витерпіти все з гідністю і не дати ненависному Родеріку відчути себе переможцем.

Яка іронія долі - уникнути смерті в своєму світі, щоб зустріти її тут. Мила, мила Айне, ти так щедро поділилася своїм тілом, щоб продовжити хоч на мить моє існування. Ми злилися воєдино, втративши частину себе, але при цьому знайшовши один одного. Тепер я вже не знаю, хто я насправді - Аліна Ярова, уродженка Києва, тридцять років від роду, учитель історії, замучена і вбита групою відморозків в своєму світі, або дев'ятнадцятирічна Айне О'Коннелл, відьма, студентка магічної академії, несправедливо звинувачена в смерті нареченого і засуджена до публічного спалення на багатті.

Знову переводжу погляд на людське море, що колихнеться й гомонить, як справжнє, і вихоплюю з безлічі поглядів один, палаючий палючим холодним світлом, що пронизує мене до самої таємної частини душі, що вивертає назворот, що належить Кіану Мелорі, некроманту, який безпосередньо доклав руку до мого вироку.

Я думала, що буду ненавидіти його всією душею, кожною частинкою свого тіла, кожною клітинкою, а на ділі відчуваю бентегу і незрозуміле почуття туги, муки, образи і томління. Таке відчуття - якби він був на помості, поруч, натомість пут, я б не зійшла з місця, навіть коли вогонь почав би обпалювати моє тіло, намагаючись перетворити в палаючий факел. Повністю занурившись в синій вир його очей, навіть не відразу помічаю, що сер Ловар нарешті замовк і в очікуванні втупився в мене. Я щільніше стискаю губи, пронизуючи його поглядом. Вже хто-хто, а він-то в курсі того, хто насправді вбив Джерома, і яку вигоду при цьому отримують його ближні родичі.

Ось тільки ні "любляча" сім'я, ні Ловар Родерік, ні Киан Мелорі не знали, що Айне О'Коннелл і Джером О'Ші давно одружилися за стародавніми традиціями предків. І, помри один з них, інший піде незабаром за ним, що і сталося з Айне. Тільки ось Айне була відьмою, молодою і сильною, а ще несправедливо обвинуваченною і жадаючою покарання для справжніх вбивць. Саме це завадило їй піти просто так. Бажання помсти і справедливості притягнуло іншу душу, яка так само несправедливо і несподівано втратила своє життя, яка померла в муках, душу Аліни, мою душу.

Частина Айне залишилася в цьому тілі, частина Аліни, загинула там, на Землі. Тепер же ми прощаємося з цим світом удвох і остаточно. Я мовчу у відповідь на пропозиції Родеріка покаятися. Мені нема в чому звинувачувати себе, хіба тільки в тому, що я не змогла знайти і покарати винних. Вогонь спалахує на сухих дровах, починаючи поглинати їх одне за іншим, повільно підбираючись до моїх босих ніг, опалюючи своїм жаром. Я з жахом спостерігаю за миготливими помаранчевими язичками, підгортаю ступні, намагаючись відтягнути неминуче. Але раптом невідома сила вабить мене. Підводжу очі на натовп, знову ловлячи пильний погляд Кіана. Мить, і нічого більше не існує, крім його глибокої блакиті… Я поринаю туди все далі і далі, а потім провалююся в темряву.

Від автора)))

Вітаю всіх новеньких та уже знайомих читачів у своїх наступній книзі на Букнеті!

Я неймовірно рада усіх Вас тут бачити))) Буда рада будь-якій Вашій підтримці на старті, якщо історія Вам сподобалась) Тому, коли Вам не байдужі пригоди Айне та Кіана, Вас захопили їх відносини та кохання натисніть зірочку, підпишіться на автора, киньте книжку у бібліотеку, і ми з Музом будемо Вам вельми вдячні)))

З любов’ю, Олеся)))

‍​‌‌​​‌‌‌​​‌​‌‌​‌​​​‌​‌‌‌​‌‌​​​‌‌​​‌‌​‌​‌​​​‌​‌‌‍
1 2 ... 91
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Кохана майстра смерті, Олеся Лис», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (1) до книги "Кохана майстра смерті, Олеся Лис"
Ольга
Ольга 24 жовтня 2022 16:44

Дякую за якісне фентезі українською мовою. Було дуже цікаво.