Книги Українською Мовою » 💙 Класика » Цісаревій Єлисаветі, Устиянович Микола 📚 - Українською

Читати книгу - "Цісаревій Єлисаветі, Устиянович Микола"

84
0
15.04.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Цісаревій Єлисаветі" автора Устиянович Микола. Жанр книги: 💙 Класика. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Цісаревій Єлисаветі, Устиянович Микола» була написана автором - Устиянович Микола, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Класика".
Поділитися книгою "Цісаревій Єлисаветі, Устиянович Микола" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
В день вінчальний на поклін

В якім то блеску б'є Відень столиця!
Чи огнем бухла Австрія ціла?
Ні, то вінчаєсь чудесна двоїця,
Браковінчаєсь сонце і зоря.

А над Дунаєм чи волнує море?
Чи барди віків героя славлять?
Ні, то Австрії молодецькі хори
Свойому сонцю піснь свадьби гудять.

А в полонинах що за радостиці!
Чи на яр гніздо соловій плете?
Ні, то невинність зорі-відданиці
Вінчальні вінці з нив родимих в'є.

Гляньте! це входять до божого храма:
Замовкли пісні, свята тишина –
Чи пророк судьбу віщає устама?
О ні, то капле народів сльоза.

І Господь сльозу ізволив прийняти,
Сам цар-двоїцю благословив Він:
Тиснуться діти всіх племен десяти
Перший занести матері поклін.

Вітай же, Мати! вітай нам, висока!
Зоре Австрії, вітай нам, вітай!
Це наші серця, покора глибока,
Прийми їх радо, любвою воздай!

Бо тяжко дітям без матері в світі;
А єсть в Австрії дитина мала,
Єще в пеленах, єще в першім літі,
Там під Бескидом тоскує вона.

Глянь на ню, Мати, теплим своїм взором,
Прийми в круг своїх щиріших дітей,
Возьмн в опіку, покрий омофором,
А хіба в гробі згине милість єй.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Цісаревій Єлисаветі, Устиянович Микола», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Цісаревій Єлисаветі, Устиянович Микола"