Книги Українською Мовою » 💙 Класика » Маленький бабай, Смаль Юлія 📚 - Українською

Читати книгу - "Маленький бабай, Смаль Юлія"

97
0
26.04.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Маленький бабай" автора Смаль Юлія. Жанр книги: 💙 Класика. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Маленький бабай, Смаль Юлія» була написана автором - Смаль Юлія, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Класика".
Поділитися книгою "Маленький бабай, Смаль Юлія" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Жив був на світі Бабай. Ні, ні, ви не зрозуміли, жив був на світі маленький Бабай, дуже-дуже маленький, найменший, зовсім крихітний. Такий він був маленький, що мама-нічка називала його своїм малесеньким хлопчиком, а тато-місяць завжди весело посміхався, коли бачив синочка. Бабай, разом з мамою і татком жили у найтемніших закутках. Вдень вони спали, а вночі мама з татом йшли на роботу, а маленький Бабайчик — до садочка. Одного разу вихователька в садочку розповіла про страшних Хлопчиків і Дівчаток. Вони жили на світлі, з'являлися там, де горіли жарівки, свічки, світильники і решта не дуже приємних для маленького Бабайка речей. Так от, Хлопчики і Дівчатка хапали маленьких бабаїв і несли їх туди, де світло, особливо вони полюбляли тих, хто не слухався батьків та вихователів.

Малий Бабайчик був дуже допитливим. Кожної ночі, коли десь з'являлося світло, він дуже хотів побачити, що ж там, які ті Хлопчики та Дівчатка, дуже страшні? Одного разу, коли мама не змогла завести Бабайка до садочка, бо в нього був нежить, а бабуся якраз в'язала онукові шапочку, неслух визирнув тихенько туди, де яскраво світило світло.

— Мамо, я не піду на кухню, — верещав хтось звідти. — Там бабай, я боюсь!

— Синочку, ти тільки візьми свою кружечку з водою і швиденько повертайся, я ж тут, зовсім поруч, а бабай боїться мами.

"Ще й як боїться," — подумав малий Бабайко, ховаюсь в найтемнішому місці, от-от, зроби ще крочок і опинишся там, де майже видно, світло з кімнати аж тут відсвічувало на підлогу.

Кроки хлопчика наближалися.

— Туп, туп, туп, — тупотів він.

"Ой, як же страшно", — думав Бабайчик, та нічого не міг вдіяти, двері комори залишалися за спиною хлопчика. — "Навіщо я сюди поліз?" Величезна тінь з'явилася на підлозі, зі страшною волохатою головою, здоровезними ручиськами.

— ААА, мамо, мамочко, — зойкнув наляканий Бабай.

— ААА, мамо, мамочко, — гукнув такий же наляканий зовсім-зовсім малесенький хлопчик. — Ти, взагалі, хто такий?

— Я Бабай. А ти?

— А я Максим. То ти Бабай? Це мене тобою так лякали? — Хлопчик усміхнувся. — Та ти ж зовсім не страшний!

— А мене тобою лякали! Нам в садочку страшні історії розповідали про Хлопчиків і Дівчаток. То, може, ці Дівчатка страшні?

— Дівчиська? Та не сміши, вони тільки й можуть, що рюмсати і в ляльки бавитися!

— То ти, таки, зовсім не страшний, — сказав Бабайко.

— Я ні, я ж маленький. І ти не страшний.

— І я ні, я теж маленький.

— А чому ти в темряві ховаєшся?

— Я тут живу. А ти чого на світлі?

— Бо я живу саме на світлі. Я без нього нічого не бачу, — пояснив хлопчик. — А, може, б ти прийшов, коли мама мене вкладає спати? Тоді мені вимикають світло, а спати ще зовсім-зовсім не хочеться.

— Ой, не знаю, мені ж зовсім пізно треба вставати та йти до садочка. Хіба що сьогодні ще раз зайду. Я зараз трішки хворий, у мене нежить, то зі мною бабуся сидить.

— О, і в мене нежить, то приходь, я чекатиму.

— Максиме, де ти там? — гукнула з кімнати мама. — Ти попив водички?

— Так, мамо, вже йду! — голосно відповів малесенький хлопчик. — Ну, мені пора, приходь ввечері, я тобі свої машинки покажу, навіть дам погратися.

— Добре! А я ще своїх захоплю, — Бабайко прошмигнув до комори.

І зовсім маленькі хлопчики не страшні, думав він, малюючи кольоровими олівцями. От, сьогодні, я матиму ще з ким погратися. Бабуся продовжувала в'язати онукові шапку, мама керувала своїми підлеглими — Тишею та Темрявою, весь час заповнювала якісь документи, а татко іноді підморгував у вікно. "І чого я боявся?"— згадував маленький Бабайко такого ж маленького Максимка.

"І чого я боявся?" — думав, прибираючи іграшки у себе в кімнаті хлопчик.

"Він же зовсім не страшний і такий схожий на мене!" — думали обидва малюки разом…

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Маленький бабай, Смаль Юлія», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Маленький бабай, Смаль Юлія"