Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Чому ящірки втрачають хвіст, а в лемурів круглі очі?, Доленко Василь 📚 - Українською

Читати книгу - "Чому ящірки втрачають хвіст, а в лемурів круглі очі?, Доленко Василь"

112
0
01.05.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Чому ящірки втрачають хвіст, а в лемурів круглі очі?" автора Доленко Василь. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Чому ящірки втрачають хвіст, а в лемурів круглі очі?, Доленко Василь» була написана автором - Доленко Василь, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Чому ящірки втрачають хвіст, а в лемурів круглі очі?, Доленко Василь" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Колись дуже давно цар звірів Лев оглядав власні володіння, аж раптом відчув нестерпний біль у лапі. Шкандибаючи, золотогривий дістався свого правительського лігва та звернувся з проханням до підданих:

– Вилікуйте лапу – віддячу по-царськи.

Найкращі лікарі оглядали Лева, проте так і не змогли допомогти. Коли це до володаря завітала звичайна Ящірка й, одразу помітивши колючку в його кінцівці, врятувала постраждалого від болю.

На радощах правитель видав наказ:

– Забороняю полювати на ящірок, бо вони виявилися найкращими лікарями.

А ще Лев звернувся до духа джунґлів:

– Навчи побратимів моєї рятівниці захищатися по-особливому, якщо раптом колись не буду поруч.

І дух джунґлів, який мешкав у старому баобабі, погодився виконати царське прохання.

Відтоді плазунки знахабніли так, що нікому від них не було спокою. То в когось їжу поцуплять, то в чиємусь будинку поселяться, то розляжуться посеред дороги й відмовляться зійти...

Аж ось одного дня після довгого сну прокинулися лемури. Зголоднілі, вони почали полювати на ящірок. Коли це де не візьмись розгніваний Лев:

– Як насмілилися переслідувати зелених?! Хіба не чули про мій наказ?!

Украй здивовані лемури почали виправдовуватися:

– Правителю, пробач! Ми спали й нічогісінько не чули про твоє розпорядження, а тепер почуваємося страшенно винними...

– Ну, гаразд, – примирливо сказав володар, – на перший раз пробачаю.

Та щойно цар сховався в найближчих заростях, один зголоднілий пухнастик вирішив знехтувати Левовим наказом. Обережно піднявши половинку кокосового горіха, схопив ящірку за хвіст. Несподівано плазунка легко звільнилася, залишивши відросток у міцних лапах. Зелена весело захихотіла й заспівала:

Ось таке чудове диво –

Утікаю я красиво.

І не буду гірко плакать –

Хвіст даю тобі на згадку!

Здивуванню лемурів не було меж. Їхні очі так округлилися, що й нині залишилися схожими на великі яблука.

Доленко Василь, 14 років, с. Бузулуки Криничанського р-ну Дніпропетровської обл.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Чому ящірки втрачають хвіст, а в лемурів круглі очі?, Доленко Василь», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Чому ящірки втрачають хвіст, а в лемурів круглі очі?, Доленко Василь"