Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Як Ганс одружувався, Брати Ґрімм 📚 - Українською

Читати книгу - "Як Ганс одружувався, Брати Ґрімм"

135
0
05.05.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Як Ганс одружувався" автора Брати Ґрімм. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Як Ганс одружувався, Брати Ґрімм» була написана автором - Брати Ґрімм, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Як Ганс одружувався, Брати Ґрімм" в соціальних мережах: 

Книга "Як Ганс одружувався" - це чудова збірка казок від всесвітньо відомих Братів Ґрімм. У цій книзі ви знайдете багато захоплюючих пригод і незабутніх персонажів, що дарують вам незабутні моменти читання. Казка "Як Ганс одружувався" розповідає про молодого чоловіка, який вирушив у подорож до далекої країни, щоб знайти собі наречену. Але його шлях пересічуть неймовірні перепони і зустрічі з чаклунами, гіркими розчаруваннями і незвичними звірами. Однак, завдяки своїй сміливості та винахідливості, Ганс здобуває свою мрію.

Крім того, книга містить ще багато інших казок, таких як "Сім козенят", "Колобок", "Ріпка", "Три поросятка" і багато інших, які навчають малечу доброті, вірності і терплячості. Книга "Як Ганс одружувався" є ідеальним вибором для читання дітям на ніч, і підкреслює важливість моральних цінностей в житті. Вона неодмінно стане відмінним подарунком для дітей будь-якого віку та відкриє для них світ казок та пригод.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

В одному селі жив молодий селянин на ім'я Ганс. А його двоюрідний брат весь час намагався знайти для нього багату наречену. От якось звелів він Гансові сховатися за піччю, а сам натопив її гарненько, дав «женихові» горня з молоком, буханець білого хліба та брязкучу монету і сказав:

– Криши хліб у молоко і сиди там, чекай на мене.

– Та вже якось дам собі раду, – кивнув Ганс.

А сам сватальник убрався в латані-перелатані штани, пішов до сусіднього селища до одного заможного дядька просити, щоб той віддав свою доньку за його двоюрідного брата Ганса.

А дядько той був великий скнара, тож спитав:

– А якого той жених достатку? Чи зможе прогодувати сім'ю?

– Гей, чоловіче добрий, – веде своєї сватальник, – та брат мій у теплі сидить, брязкучу монету міцно тримає, свого з рук не випустить. Богом свідчуся, що в нього більше добра, ніж на моїх штанях латок! – все нахвалює жениха, ляскаючи себе по дірявих штанях. – Якщо будете такі ласкаві завдати собі праці за мною піти, то на власні очі побачите, що він достоту багач, а я ще й не всю правду про нього розповів.

Так і справили вони весілля, не гаючи часу на оглядини господарства майбутнього зятя. А далі побажала молода з Гансом полем пройтися, володіння свого чоловіка оглянути. Ганс святковий одяг швиденько скинув, напяв латаний-перелатаний полотняний жупан, мовляв, святошну одіж недовго й забруднити.

Тож вийшли вони руч-обруч у поле. І на всі виноградники, поля або луки, що траплялися їм на шляху, Ганс пальцем тикав, а долонею по великій або малій латці на своєму жупані ляскав та все приказував:

– Сама бачиш, серденько, ось латка моя і он та – теж.

А молодій дружині й невтямки, що Ганс про справдешні латки говорить, а не про лани та наділи, які їй показує.

== Читать на русском языке ==

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Як Ганс одружувався, Брати Ґрімм», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Як Ганс одружувався, Брати Ґрімм"