Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Ведмідь-коваль, Бранко Радічевич 📚 - Українською

Читати книгу - "Ведмідь-коваль, Бранко Радічевич"

132
0
17.05.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Ведмідь-коваль" автора Бранко Радічевич. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Ведмідь-коваль, Бранко Радічевич» була написана автором - Бранко Радічевич, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Ведмідь-коваль, Бранко Радічевич" в соціальних мережах: 

🐻🔨 Книга "Ведмідь-коваль" 🌟📖

Привіт! Я - Бранко Радічевич, автор книги "Ведмідь-коваль". Дозвольте мені розповісти вам про цю незвичайну історію, яка занурить вас у світ ведмедя-коваля та його захоплюючих пригод.

У цій захоплюючій книзі ви знайомитесь з ведмедем на ім'я Буба, який проживає в мальовничому лісі. Але Буба - не просто звичайний ведмідь. Він є майстром ковалем і вміє перетворювати метал у шедеври мистецтва. Його витончений смак та розумні руки допомагають йому створювати неймовірні вироби.

У цій книзі ви будете супроводжувати Бубу у його подорожі в пошуках нових матеріалів та натхнення. Ви дізнаєтеся, як він зустрічає різних персонажів, вчиться новим технікам та знаходить своє справжнє покликання у світі кузні. Кожна сторінка цієї книги наповнена магією, творчістю та важливими життєвими уроками.

Запрошую вас відкрити сторінки "Ведмідь-коваль" на readukrainianbooks.com, де ви зможете погрузитися у захоплюючий світ майстерності та фантазії. Ця книга навчить вас цінувати ремесло, творчість та пошук своєї унікальності.

🌟📖 Зі мною, Бранко Радічевичем, ви знайдете в собі силу для розвитку свого таланту та віру у свої можливості. "Ведмідь-коваль" - це книга, яка вчить нас бути самими собою, розкриваючи наш потенціал та роблячи світ кращим місцем

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Жили в одному місті три приятелі. Лев, який складав вірші і вважав себе найкращим поетом. А з цим, як ви розумієте, не можна було не рахуватися.

Тигр, який усім привітно посміхався, вибачте, усміхався і тому вважався наймилішою істотою в світі.

І Ведмідь, який міг підкувати коня на скаку, птицю на льоту і людину на ходу. Дуже старанний був Ведмідь: кого треба – підкує і кого не треба – теж не відмовиться підкувати.

Місто, де жили Лев, Тигр і Ведмідь, було не зовсім звичайне. Можна навіть сказати, що це було зовсім незвичайне місто. Хоча, там, як і скрізь, по вулицях ходили люди. Але й звірі траплялися теж.

Їздили у трамваях і тролейбусах...

Ходили в кіно... і навіть один до одного в гості.

Якщо до міста випадково потрапляв втомлений подорожній, його подиву не було меж. Тому що зустрічали його всі мешканці – і люди, і звірі.

Попереду йшов Тигр і гостинно посміхався, вибачте, усміхався. Лев, розмахуючи лапою, декламував вірші. А Ведмідь – ви просто не повірите! – підковував подорожнього тієї ж миті, як той піднімав ногу, щоб зробити перший крок. Вони дуже старалися, щоб гість почувався в їхньому місті, як удома. Хоча, правду кажучи, коли зовсім незнайомий Тигр усміхається вам прямо в очі, Лев перед самісіньким носом махає лапою, а Ведмідь підковує вас, наче коня, ви не будете стрибати від радощів.

Деякі подорожні навіть трохи ображалися. І тоді Голові міста доводилося втручатися і вибачатися. Але як пояснити сторонній людині, що Тигр – наймиліша істота в світі, що Лев усього лише читає вірші, а Ведмідь – найвправніший і найпрацьовитіший коваль у місті й околицях?

Але ж так будь-хто може вирішити, що він потрапив у найнегостинніше місто в світі! Спочатку пошепки про це говоритимуть. Потім десь у газетах промайне. І піде, і піде скрізь погана слава! Ні, цього ніяк не можна було допустити.

Думали, думали жителі міста. І так і сяк міркували. І придумали. Треба зробити не так і не так, а навпаки. Запросили на чашку чаю трьох приятелів – Лева, Тигра й Ведмедя – і сказали їм:

– Тепер усе буде не так, не так, а навпаки. Лев повинен зустрічати гостей і всміхатися. Тигр нехай підковує коней. А Ведмідь нехай почне складати вірші.

Спочатку звірі трохи здивувалися й розгубилися: хто захоче міняти звичний спосіб життя та ще й займатися не своєю справою? Але якщо треба не так, не так, а зовсім навпаки, нічого не поробиш. Бо ще скажуть, що ти неслухняний.

Тигр підняв капелюх, усміхнувся і нявкнув:

– Я згоден.

– Обіцяєш? – запитав Голова.

– Слово тигра.

Ведмідь почухав за вухом і гримнув:

– Зго-о-ден!

– Обіцяєш?

– Слово ведмедя!

Лев, якому дуже хотілося писати вірші, довго мовчав, але й він рикнув:

– Нічого не вдієш! Згоден!

– Обіцяєш? – запитав про всяк випадок Голова.

– Так, – сказав Лев, – слово лева.

І стали вони жити по-новому. Лев цілими днями вчився усміхатися, стоячи перед величезним дзеркалом. Махав хвостом і усміхався. Ворушив вусами й усміхався. Шкірив зуби й усміхався. Примружував одне око та усміхався. Примружував друге око та усміхався. Усміхався по-всякому, але справа не йшла – увесь час у голову лізли вірші.

Ведмідь між тим намагався віршувати. Але вірші ніяк не йшли на думку. Ведмідь вже переламав і згриз стільки пер, що всі гуси, качки, півні, кури й павичі в місті ходили обскубані.

Він навіть намагався висмоктати вірші з лапи.

Витанцьовував біля столу, але вірші так і не витанцьовувалися.

А Тигр мучився в кузні. Він старанно махав важким молотом, але замість підкови влучав чомусь по лапі.

Одним словом, звірі міцно тримали своє слово. І люди потроху заспокоїлися. Вони безтурботно гуляли по прямих і широких вулицях свого міста, їли виноград і довго милувалися високими золотистими дахами будинків. І, вірні своїй гостинності, чекали на гостей.

А тим часом...

Тим часом до них збирався в гості володар усіх боліт, трясовин, драговин і багнюк Болотин Останній.

Він збирав військо. Болотин Останній був, безумовно, не той гість, якого можна побажати. Він славився своєю брутальністю і нетерпимістю. Якщо світило сонце, він гнівався. Якщо займалася зоря, він хмурився.

Влітку він лютував. Восени дратувався. Взимку був просто сам не свій. А навесні втрачав самовладання.

І нічим не можна було йому догодити, бо у нього було все що завгодно. Сила силенна всього, а до того ж ще й пташине молоко. Але все ж таки і у Болотина Останнього була одна маленька розвага. Він захоплювався містами. Нападав на них і грабував. І це його хоч трохи відволікало від похмурих думок.

І от настала ніч. У місті всі спали. Тигр зовсім заморився в кузні і заснув між молотом і ковадлом.

Лев спав, намагаючись усміхатися уві сні.

Тільки Ведмідь продовжував сидіти за столом. Він десь чув, що вночі дуже легко складати вірші.

А військо Болотина Останнього вже входило в місто. Обережно, навшпиньках скрадались воїни. Жодного кроку не було чутно. Ані стукоту, ані брязкоту.

Спокійно спали жителі міста, а Болотин Останній і не збирався будити їх до певної пори.

І тільки Ведмідь де-не-де, а й погляне у вікно – чи не йде якийсь нічний мандрівник? Дуже хотілося йому трохи розім'ятися і підкувати для розваги одного чи двох. Як раптом він побачив, що по вулиці йде не один, не два, а ціле військо непідкованих.

"Ех! – подумав Ведмідь. – Хай буде що буде, відірвуся від віршів хоч на хвилину."

Він кинув обкусане і обсмоктане гусяче перо, схопив мішечок із цвяхами, ящик із підковами і вискочив з дому.

Не минуло й хвилини, як усе військо Болотина Останнього було підковане на совість. Застукотіли, задзвеніли, забряжчали, загрюкали підкови по бруківці.

Від цього грізного гуркоту прокинулися мешканці міста.

Прокинувся Лев і, забувши навіть усміхнутися, висунувся з вікна і став голосно читати свої вірші. І половина війська Болотина Останнього з жахом кинулася бігти.

Прокинувся Тигр, схопив свій ковальський молот і вискочив на вулицю, привітно посміхаючись, вибачте, усміхаючись. І друга половина війська Болотина Останнього мерщій втекла.

А сам Болотин Останній ледве ноги уніс – він був підкований найважчими підковами.

Цієї ночі ніхто в місті більше не лягав спати. Усі співали й танцювали.

Навіть сам Голова міста щасливо й безтурботно усміхався.

А Ведмідь на радощах підковував кожного танцюючого, варто було тільки тому підняти ногу. Але на ці дрібниці ніхто не ображався. Тим більше, що підкови Ведмідь вибирав найлегші й найгарніші, зі срібним дзвоном.

Лев цілу ніч безперервно читав вірші, яких за день у нього накопичилося чимало.

А Тигр усім привітно усміхався, і виходило це в нього дуже добре – адже цим він і був відомий.

І вранці вже нікого не турбувало, що Лев складає вірші, Тигр вміє усміхатися, а Ведмідь в одну мить підковує кожного, хто трапиться під руку. Йому навіть видали диплом найкращого коваля в світі. Лев з цієї нагоди склав вірш, а Тигр усміхнувся.

З того часу кожен у місті займався тим, що у нього виходило найліпше. І кращого за це неможливо було придумати.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Ведмідь-коваль, Бранко Радічевич», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Ведмідь-коваль, Бранко Радічевич"