Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Скарб, Олег Шелепало 📚 - Українською

Читати книгу - "Скарб, Олег Шелепало"

124
0
08.06.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Скарб" автора Олег Шелепало. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Скарб, Олег Шелепало» була написана автором - Олег Шелепало, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Скарб, Олег Шелепало" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Жили собі під землею два ведмедики, Тасик і Басик. Це були великі коричневі комахи з дужими передніми лапками. Ними вони рили нірки, шукаючи поживу.

Ведмедики ніколи не сварилися і завжди ділилися всім, чим могли.

Якось Басик прибіг до друга своєю ніркою дуже збуджений.

– Що трапилося? – запитав Тасик, неохоче відірвавшись від смачного корінця якогось куща.

– Я про таке дізнався! Про таке!

– Та кажи вже, бо луснеш від хвилювання. Тоді я нічого не знатиму.

– Десь тут у лісі заховано скарб. Хто його знайде і викопає, стане найщасливішим у світі.

– Скарб – добре діло, – статечно відповів Тасик, – тільки шукати довго. А от оса Сколія, не копаючи, знаходить під землею личинок різних жуків і відкладає на них яйця. За якусь частку скарбу вона може допомогти й нам?

– Не знаю, – засумнівався Басик, – Я краще на свої лапи покладатимуся.

– Як хочеш, – мовив Тасик, – а я таки піду до оси.

Отож Басик своєю ніркою побіг копати, а Тасик виліз на поверхню і поповз до Сколії.

Оса вислухала ведмедика і погодилася. Одразу й рушили.

Сколія, кружляючи, летіла попереду, а Тасик чимчикував за нею. Та ось оса описала коло і сіла на траву:

– Копай тут.

Тасик зрадів і нумо розгрібати землю. Та наштовхнувся не на скарб, а на гроно личинок.

– Що це? – спитав здивовано.

– Личинки, – спокійно відказала оса. – Я так звикла їх шукати, що ненароком сплутала зі скарбом.

Вона відклала яйце, дбайливо загорнула його землею і рушила далі.

Невдовзі Сколія вдруге приземлилася.

– Ось де твій скарб.

Ведмедик – до роботи. Але й тут були личинки.

– Ой! – пискнула оса. – Знову помилилася. Та вже за третім разом напевне знайду.

Проте й цього разу вона не забула відкласти яйце. А скарбу ні за третім, ні за десятим разом знайти їй так і не вдалося.

– Ну, от і все, – нарешті стомлено промовила оса.

– Що “все”? – не зрозумів Тасик.

– Я відклала всі яйця.

– А скарб!?

– Ти ж бачиш, я навчена шукати тільки личинок. Скарби – не вмію. Дякую тобі за допомогу, я б і за тиждень не впоралася, – і полетіла своєю дорогою.

Тасик, понуро схиливши голову, поплентався додому. А біля входу до нірки його вже чекав Басик. Він теж цілий день працював. Але йому пощастило більше, і він таки натрапив на скарб.

Басик не дорікав другові. Він просто віддав йому половину своєї знахідки. Сказано ж: друзі!

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Скарб, Олег Шелепало», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Скарб, Олег Шелепало"