Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Передноворічна пригода, Олена Ішеєва 📚 - Українською

Читати книгу - "Передноворічна пригода, Олена Ішеєва"

132
0
13.06.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Передноворічна пригода" автора Олена Ішеєва. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Передноворічна пригода, Олена Ішеєва» була написана автором - Олена Ішеєва, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Передноворічна пригода, Олена Ішеєва" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Тяжкі снігові хмари вкрили осіннє небо. Ще пару днів і розпочнеться зима. Рита шморгнула носом і пішла на кухню заварити собі чай з лимоном та медом. Дівчинка щойно склала гербарій із різнобарвного осіннього листя та пізніх польових квітів. Під впливом поїздки на пагорби за містом, думки складалися віршованими рядками. Ці рими так і просились, щоб їх записали.

В осінню днину

Як зачаровує барвисте, осіннє, кольорове листя.

На пагорбах скубочуть небо червоножовтії дерева.

Колишеться листок тополі – за вітром полетів поволі.

Шипшина кущиком шпичастим підморгує намистом красним,

А кетяховая калина нас задаровує на зиму.

Як зачаровує барвисте, осіннє, кольорове листя.

На пагорбах скубочуть небо червоножовтії дерева.

Колишеться листок тополі – за вітром полетів поволі.

Шипшина кущиком шпичастим підморгує намистом красним,

А кетяховая калина нас задаровує на зиму.

Кремезний дуб, як лицар давній, стоїть в осінню бронзу вбраний…

Дівчинка писала і посміхалась, бо кожен віршований рядок повертав її в уяві за місто. Вона дуже любить природу. Любить милуватись квітами, споглядати на небо, на дерева. Слухати спів пташок, відчувати на обличчі тепло сонця, подих вітру.

З альбому гербарію випав тополиний лист і тихенько зашурхотів, торкнувшись підлоги. Ритка нахилилась його підняти та несподіваний порив вітру відчинив вікно, підхопив листочок і дівчинку, все закрутилось в шаленому вихорі. Маргаритка любила мандрувати, але щоб в такий спосіб. Помало вітер стих і вимушена мандрівниця опинилась у невідомому місці. Все тут було їй незнайоме. Раптом листочок, що був у неї в руці, заговорив:

- Я не простий листок, я посланець матері Природи! Не бійся, Рито, нам з тобою випала велика місія! Потрібно врятувати звичний плин часу від Чорнодумців. Вони викрали 12 ударів Новорічного годинника. Ми повинні звільнити ці чарівні миті, щоб прийшов Новий Рік! Природа у небезпеці!

Від почутого у дівчинки запаморочилось у голові і вона присіла на Невідомо Що. « Але чому я, - подумалось Ритці,- чому саме я обрана для цієї місії?» Тополиний лист відповів:

- Ти сама себе обрала, коли написала віршик. Ця рима - колишеться листок тополі – за вітром полетів поволі, створила вихор і відчинила портал. Прийде час і ще одна рима поверне тебе додому.

За роздумами не помітила, як Невідомо Що поплило у повітрі, минаючи дорогою химерні хмари і дерева. Одне з дерев зустрічалось занадто часто, неначе шпигувало за нею, воно гілкою зачепилось за Невідомо Що і плило разом з ними. «Куди ж далі?»,- думала дівчинка. Відповідь прийшла несподівано. Химерне дерево захитало гіллям, схопило її за руку і затягло у сховок між корінням. Там вона побачила гвинтові сходи, що вели у глиб дерева, сходинки теж плили у повітрі. Маргаритку винесло до темної зали.

«Тепер ви продовжите тільки наш час,-кричали Чорнодумці,- ніяких Нових років, подарунків і веселощів. Досить підкорятися Природі і звичному плину часу!» Чорнодумці виглядали, як обгорівші пеньки – криворукі, кривоногі і чорнобокі. « У нас на подібних ростуть гриби опеньки - подумалось Риті,- не дивно, що вони захопили 12 ударів Новорічного годинника. Таку труху тільки чарівні миті і врятують.» Це її розсмішило і страх пропав.

Дзвінкий сміх луною пролетів у просторі. Він зробив її невразливою до магії Чорнодумців. Срібним переливом відгукнулись 12 ударів. Дівчинка взяла їх в долоньки, прикрила листочком і зашепотіла:

- Кремезний дуб, як лицар давній, стоїть в осінню бронзу вбраний…

Він мудрістю уряди-годи стеріг звичайний хід природи.

Промовила це… і опинилася вдома. Поклала листок до альбому, 12 ударів Новорічного годинника випустила у відкрите вікно. З неба почав падати густий, лапатий сніг. Прийшла зима, отже все добре, все тепер буде добре. Чарівні миті вже творять земні чудеса. Звичний плин часу непорушений і Природа врятована. Тепер залишилось дочекатись Новорічної ночі! Бам-бам-бам-бам-бам-бам-бам-бам-бам-бам-бам-бам! 12 ударів Новорічного годинника на місці! Усіх З Новим Роком!

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Передноворічна пригода, Олена Ішеєва», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Передноворічна пригода, Олена Ішеєва"