Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Чим хата багата. Розділ №3 – Хто міняє, той нічого не має, Анатолій Григорук 📚 - Українською

Читати книгу - "Чим хата багата. Розділ №3 – Хто міняє, той нічого не має, Анатолій Григорук"

168
0
02.07.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Чим хата багата. Розділ №3 – Хто міняє, той нічого не має" автора Анатолій Григорук. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Чим хата багата. Розділ №3 – Хто міняє, той нічого не має, Анатолій Григорук» була написана автором - Анатолій Григорук, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Чим хата багата. Розділ №3 – Хто міняє, той нічого не має, Анатолій Григорук" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Дениско лежав на м'якенькому, зігрітому сонцем спориші й час від часу прикладав до ока свою дудочку. Грати на дудочці йому вже набридло, тож він, ніби в підзорну трубу, став роздивлятися в неї воронячі гнізда на деревах.

Де не візьмись – Денисків приятель Тимцьо. В одній руці у Тимця було дротяне кілечко, в другій – зелена пластмасова мисочка.

– Думаєш, я не знаю, що це? – спритно підхопився на ноги Дениско. – Це мильні бульбахи пускати.

– Ну і знай собі, – зверхньо буркнув Тимцьо й тут-таки видмухав бульбаха, великого й синього, як баклажан.

– Тимчику, хочеш поміняємось? – у захваті прошепотів Дениско. – Тобі дудочка, мені кілечко.

Тимцьо кілька хвилин щось обмірковував, а тоді мовчки простяг Денискові кілечко, взяв дудочку й покушпелив своєю дорогою...

Цілісінький день Дениско не випускав кілечка з рук. Потай від бабуні він змилив аж два шматки мила, і якби бульбахи тут-таки не лускали, то, мабуть, виповнили б увесь їхній куток.

Проте під кінець дня охота пускати бульбахи в Дениска пропала. Він хотів був гайнути до Тимця, щоб переміняти все назад. Але зразу ж за ворітьми здибав Костика. Костик біг вулицею, тримаючи над головою доморобного вітрячка, який весело лопотів на вітрі.

– Стій! Зупинись-но! – загукав Костикові Дениско. – Хочеш за вітрячок кілечко з мисочкою? Будеш бульбахи пускати.

Костик ніби нехотя взяв кілечко, віддав вітрячка й побіг далі.

А Дениско уявив себе на справжньому реактивному літаку й до заходу сонця встиг оббігати з вітрячком мало не півсела.

Коли він уже присмерком вертався додому, то неподалік від своєї хати побачив сусідську дівчинку Гафійку. Гафійка тримала за нитку велику повітряну кульку. Кулька була незвичайна. Гафійчин тато наповнив її якимось легким, навіть легшим за повітря газом, і кулька весь час намагалась висмикнути з рук свого хвостика й утекти в небо.

О, як Денискові закортіло тієї кульки! Ну, хоч умри – так закортіло.

– Гафієчко! Миленька! – тремтячим голосом вигукнув він. – Давай мінятися! Ти мені кульку, я тобі вітрячка. Дивись, як ловко крутиться в нього пропелер.

– Коли ти так просиш, – сказала Гафійка, – то, будь ласка, міняймося.

Щасливий як ніколи Дениско вбіг на рідне подвір'я. Під хатою на лаві сидів, спочиваючи після трудового дня, весь Бубликів рід.

– Гляньте! – вигукнув Дениско, показуючи на кульку. – Це за дудку. Спочатку я виміняв дротяне кілечко. Ну, щоб мильні бульбахи пускати. Потім за кілечко вітрячка. А оце зараз Гафійка віддала мені за вітрячка кульку.

Дениско підняв кульку над головою і аж підстрибнув з радощів, що отримав такий скарб. Але саме тої миті кулька випорснула йому з рук і гайнула догори.

Всі дивилися їй услід, поки вона не зникла з очей, а тоді перевели погляд на Дениска, що нерушно стояв серед двору, як мальований стовп.

– Ну, що ж, цікаво було подивитися, як міняють шило на мило, – без найменшого співчуття сказала бабуня.

– Проміняв бики на воли, аби вдома не були, – додав дідусь.

– Хто міняє, той нічого не має, – повчально зауважила мама.

– Міняйло без штанів ходить, – ще рішучіше відрубав татусь.

Тільки Мар'янка цього разу не похопилася жодним словом. Як по щирості, то їй було трошки жаль і барвистої кульки, і самого Дениска.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Чим хата багата. Розділ №3 – Хто міняє, той нічого не має, Анатолій Григорук», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Чим хата багата. Розділ №3 – Хто міняє, той нічого не має, Анатолій Григорук"