Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Пригоди Босмінки. Розділ №5 – Політ на чаплі, Леонід Шиян 📚 - Українською

Читати книгу - "Пригоди Босмінки. Розділ №5 – Політ на чаплі, Леонід Шиян"

134
0
05.07.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Пригоди Босмінки. Розділ №5 – Політ на чаплі" автора Леонід Шиян. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Пригоди Босмінки. Розділ №5 – Політ на чаплі, Леонід Шиян» була написана автором - Леонід Шиян, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Пригоди Босмінки. Розділ №5 – Політ на чаплі, Леонід Шиян" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Босмінка не знала, як і дякувати своєму визволителю. А той лише сором’язливо посміхався та примовляв:

– Пусте! Що ж тут такого!.. Я друга в біді не залишу.

Вода вже зовсім почорніла, і ночувати вирішили в затоці.

Добре обдивившись, друзі знайшли зручну місцинку. Майже коло самої поверхні плавала бура стеблина торішнього комишу. Зсередини вона зовсім прогнила і перетворилася на довжелезну трубку.

Пузанчик заліз у неї і потяг за собою Босмінку. Та пробралася в глиб трубки і, сказавши Пузанчикові «На добраніч», заснула.

А Пузанчик ще довго перекидався й кректав. Кілька разів він тривожно схоплювався, виглядав з трубки: чи хто не підкрадається часом? Але навколо запала німа тиша. Заспокоївшись, Пузанчик ліг знов і незабаром задрімав.

Уранці друзі залишили затоку. За ніч вони добре відпочили, і Пузанчик – бо ж не міг він, витівник і непосида, пливти собі спокійно й не втнути якоїсь штуки – раптом запропонував:

– Давай наввипередки, га?!

– Що ж, можна! – погодилася Босмінка і перша кинулася вперед. Та Пузанчик швидко випередив її, бо він був куди більший і сильніший.

– Зажди!.. – гукнула захекана Босмінка.

Пузанчик зупинився і чомусь заховався у кущику. Висунувши з укриття голову, він насторожено за кимось стежив.

«Чого це він?» – не розуміла Босмінка. Вона наблизилася до жучка, але той збуджено повернувся до неї й замахав вусиками:

– Тихше!.. Там колючка!

Босмінка несміливо визирнула з-за Пузанчикової спини. Зовсім поруч вона побачила якесь кругле гніздечко. Воно було звите з рослин і мало вхід і вихід. Коло самого гніздечка вертілася невеличка рибка з колючками на спині.

– Ікру охороняє, – шепнув Пузанчик. Він був дуже розумний і знав, мабуть, геть усе на світі.

У цей час хтозна-звідки з’явився молодий Карась. Здивовано роззявивши рота, він повагом підплив до гніздечка і хотів заглянути всередину. Колючка вмить наїжилася й кинулася на нього.

Карась загавився і Колючка штриконула його своїми голками в живіт.

– Рятуйте!.. Ріжуть!.. – заверещав Карась і кинувся навтьоки.

Леонід Шиян. Пригоди Босмінки. Ілюстрована книга. Малюнки Віктора та Кіри Григор’євих. (читати, завантажити, слухати)Босмінка злякано відсахнулася і наскочила на якийсь височенний стовп. Вона вхопилася за нього і стала обмацувати хоботком. Коли раптом...

Раптом стовп підстрибнув, і вкрай розгублена Босмінка опинилася... в повітрі.

Глянувши вгору, вона побачила над собою величезні крила і довжелезний дзьоб.

Стовпище виявився ногою великої сірої Чаплі!

Босмінку охопив жах.

– Пузанчику! – несамовито закричала вона.

Пузанчик виринув на поверхню і, нічого не розуміючи, втупився в небо.

Босмінка хотіла стрибнути вниз, та вже пізно: птах підіймався вище й вище. Тоді вона щосили вчепилася Чаплі в ногу і завмерла.

Сяк-так заспокоївшись, Босмінка вже з цікавістю розглядалася навкруги. Навіть запишалася трохи: «А Пузанчика, мабуть, завидки взяли, що я Чаплю осідлала».

Але незабаром справи її стали прямо-таки кепські.

В роті пересохло, і вся вона почала зморщуватися. Легесенька черепашка і тепер боляче тиснула на спину.

– Води... водички, – шепотіла Босмінка.

А Чапля летіла собі й летіла.

Нарешті вона щось помітила внизу і почала знижуватися. Над головою Босмінки засвистів вітер – такий сильний, що розціпив її ніжки – і вона повисла на самому хоботку.

Кінець!.. Зараз вона зірветься! Хоботок став повільно сповзати вниз.

І в цю мить Чапля опустилася у воду.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Пригоди Босмінки. Розділ №5 – Політ на чаплі, Леонід Шиян», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Пригоди Босмінки. Розділ №5 – Політ на чаплі, Леонід Шиян"