Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Бідний чоловік і водяник, болгарська казка 📚 - Українською

Читати книгу - "Бідний чоловік і водяник, болгарська казка"

126
0
13.07.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Бідний чоловік і водяник" автора болгарська казка. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Бідний чоловік і водяник, болгарська казка» була написана автором - болгарська казка, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Бідний чоловік і водяник, болгарська казка" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

В одному селі жив бідний чоловік, який мав у господарстві лише старі рибальські сіті. Якось розклав їх на березі, дивиться: а там одні дірки. Став він ті сітки латати. Аж раптом із води щось визирнуло. Це був малий водяник.

– Що ти робиш, чоловіче? – запитав малюк. – Сіті латаю! – А навіщо тобі сіті? – Річку виловити! – А для чого тобі її ловити? – Щоб додому віднести! Малий пірнув у воду і побіг до старого водяника. – Тату, якийсь чоловік на березі сіті латає, надумав усю річку виловити та собі забрати! – Це, напевно, якийсь страшний ворог! Де ж ми житимемо? Біжи й поміряйся з ним силою. Переможеш – він не забере нашої річки! Водяник знову вискочив на берег. – Гей, ходи-но сюди, чоловіче! – Чого тобі ще треба? – Забереш цю річку, як побореш мене! – Боротися з тобою? Ні, ти ще малий. У мене є син, то з ним і змагайся, а я подивлюся, – сказав чоловік. – Гаразд! – погодився водяник. Пішли вони лісом. А чоловік знайшов барліг, де жив ведмідь, і каже: – Мій син – ще дитина, і тому говорити не вміє, та боротися він майстер. Коли це вийшов клишоногий та як зареве! Малий водяник злякався і втік. А бідний чоловік від ведмедя сховався, а тоді знову прийшов до річки. Прибіг переляканий малюк додому. – Тату, не можна боротися з тим чоловіком. Коли його син вийшов зі своєї домівки, дерева в лісі захиталися зі страху. – Тоді позмагайтеся, хто далі кине яблуко. Приплив водяник, а чоловік уже й сіті закінчив латати. – Гей, а для чого ти сіті розглядаєш? – Перевіряю, щоб міцними були! – Навіщо тобі міцні сіті? – Щоб не порвалися, коли нестиму річку! – Забереш воду, коли кинеш яблуко далі за мене! – Кидай спершу ти, а тоді я! – Жбурнув водяник своє яблуко аж за річку. Чоловік замірився, та кинув яблуко не вперед, а до кишені. – Бачиш: знову я переміг. Твоє яблуко впало за річкою, а моє – так далеко, що й не розгледіти! Водяник зніяковів і мерщій у воду. Прийшов до батька й каже: – Тату, він переміг мене! Зараз забере нашу річку! – Справді? – захвилювався старий водяник. – Атож. Йому залишилося тільки закинути сіті і зв’язати її. – Доведеться мені йти на двобій. Узяв старий палицю – тук-тук – і вже винирнув над водою. Чоловік саме нахилився, щоб підняти свої сіті.

– Гей, нащо тобі ця річка? – запитав старий хриплим голосом. – Понесу її додому! – відповів чоловік. – Але ж водойма наша! – обурився водяник. – Якщо її забереш, залишимося без домівки? – Все одно я її відберу. Водяник почав просити чоловіка, обіцяв риби різної, а той удавав, ніби не чує. – Залиш нам річку, – благав водяник. – Ми дамо тобі торбу золота! – Де ти її візьмеш? – Дам, не сумнівайся! – Ну, гаразд, – погодився чоловік. – Неси свою торбу і можеш забрати ці старі сіті.

Старий водяник пірнув у воду й незабаром виніс велику торбу золота. Чоловік узяв гроші, подякував і пішов додому.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Бідний чоловік і водяник, болгарська казка», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Бідний чоловік і водяник, болгарська казка"