Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Як Силач у Чорта наймитом служив, кубинська казка 📚 - Українською

Читати книгу - "Як Силач у Чорта наймитом служив, кубинська казка"

150
0
03.08.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Як Силач у Чорта наймитом служив" автора кубинська казка. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Як Силач у Чорта наймитом служив, кубинська казка» була написана автором - кубинська казка, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Як Силач у Чорта наймитом служив, кубинська казка" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Був собі чоловік, якого прозвали Силачем. Якось сказали йому, що чорт шукає робітника, але в його домі треба бути обережним, бо двох попередніх робітників чорт спровадив на той світ. Він убиває всіх, кого наймає на роботу.

Тоді Силач сказав:

– То й що? Я не боюся його!

Він прийшов до чорта і спитав:

– Маєш роботу?

– Маю, чому ж ні? Я шукаю робітника.

Наступного дня чорт послав робітника по воду. А той каже:

– Дай мені кайло та лопату!

Чорт виконав це прохання. Силач пішов до річки і почав копати. Об одинадцятій годині з’явився чорт. Побачив, що його робітник копає рів. Чорт запитав:

– Навіщо ти це робиш?

Силач відказав:

– Я хочу підвести річку до самого будинку, щоб не носити воду.

Чорт занепокоївся і наказав робітникові йти додому.

Другого дня чорт послав Силача по дрова. А той каже:

– Дай мені мотузку!

Дав йому чорт мотузку, і Силач пішов до лісу й заходився зв’язувати одне до одного дерева. Коли об одинадцятій годині чорт прийшов подивитися, що робить його наймит, то побачив, що Силач зв’язує ліс. Чорт запитав:

– Що ти робиш?

А Силач йому:

– Оце зв’язав ліс, щоб за один раз перенести його до хати.

Чорт добряче налякався і відправив Силача додому.

На третій день на березі річки мало відбутися змагання – хто найдалі кине залізний молоток. Чорт вирішив випробувати робітника. І пішов з ним на річку. Силач узяв на плечі молот, а чорт поплівся позаду.

На березі чоловіки вправлялися в киданні молота, готуючись до змагання, яке мало визначити найсильнішого. Коли прийшов час кидати Силачу, він наказав прибрати човни, що стояли далеко від берега.

– Заберіть звідти човни, бо я пущу їх на дно своїм молотом!

Тоді Силачеві взагалі не дозволили кидати молот, щоб не мати клопоту з човнами. А чорта його власний робітник геть перелякав. Він подумав: «Це небезпечний чоловік. Треба його позбутися».

У чорта був млин, що стояв на двох величезних каменях. Чорт підважив їх так, щоб уночі все це впало на Силача, який ночував просто неба. Але робітник щось запідозрив і вклався спати подалі від млина. Посеред ночі почувся гуркіт каміння – то падав млин.

Силач закричав:

– Що це за комар мене кусає!

Чорт почув і здивувався – на чоловіка впав цілий млин, а йому здається, що то комар кусається. І чорт налякався ще більше. Пішов він подивитися, що трапилося з Силачем, а той розповів, що його вкусив комар. Навкруги лежало каміння. І робітник сказав:

– Я думав, що це комар, а виявляється, розвалився млин.

Переляканий чорт не захотів більше тримати такого робітника і сказав йому:

– Я дам тобі віслюка, навантаженого грішми, тільки йди звідси!

Певна річ. Силач погодився. Чорт пригнав віслюка, навантаженого грішми, і мовив на прощання: .

– Це все твоє!

Силач узяв віслюка й пішов собі. Коли він був уже далеко, жінка сказала чортові:

– Цей чоловік обдурив тебе. Він нічого не вміє і зовсім не має сили.

Тоді чорт осідлав коня і помчав навздогін за робітником, щоб відібрати в нього віслюка й гроші. Але Силач ще здалеку помітив його. Він заховав віслюка у заростях тростини і став посеред дороги догори ногами, чекаючи на чорта. Той під’їхав і, побачивши Силача, що стояв догори ногами, запитав його:

– Що сталося?

Силач відповів:

– Віслюк не хотів іти, от я й закинув його на небо.

Чорт злякався й питає далі:

– А навіщо ти задер ноги?

– Чекаю, що віслюк упаде з неба, бо я його не дуже сильно кинув. І тоді я зразу його осідлаю.

Тут на чорта напав такий страх, що він пришпорив свого коня і повернув назад. Удома жінка його запитала:

– Наздогнав?

А чорт на те:

– Я бачив, як він закинув віслюка на небо, та так високо, що його й не видно було. Коли б я почав відбирати в нього гроші, то він і мене б так само закинув на небо. Хай краще забирає і віслюка, і гроші, якщо вони, звичайно, впадуть униз.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Як Силач у Чорта наймитом служив, кубинська казка», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Як Силач у Чорта наймитом служив, кубинська казка"