Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Як пес вовка в чоботи взув, польська казка 📚 - Українською

Читати книгу - "Як пес вовка в чоботи взув, польська казка"

166
0
06.08.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Як пес вовка в чоботи взув" автора польська казка. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Як пес вовка в чоботи взув, польська казка» була написана автором - польська казка, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Як пес вовка в чоботи взув, польська казка" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

В одному дворі був великий пес. Якось уранці приходить до нього вовк і грізно каже:

– Я тебе з’їм.

А пес проситься:

– Мій любий, не їж мене, я тобі чоботи справлю.

– Ану справ.

– Добре; тільки щоб ти ніколи не ходив у цих чоботях по росі та по воді.

А там недалечко була велика купа грязюки. Пес звелів вовкові влізти на ту купу, ще й добре потупати. Вовк так і зробив. Ноги в нього стали чорні-чорнісінькі аж до колін.

– Оце ти й узувся в чоботи! – мовить пес. – Як не віриш – подивися на мого господаря; він теж у таких чоботях ходить. Тільки ж пам’ятай, що я тобі казав: ніколи не ходи по росі та по воді, бо вода забере в тебе чоботи. А інших я тобі вже не справлю.

Послухався вовк, ліг та й лежить. Лежить день, лежить другий, лежить і третій, аж поки так їсти захотів, що хоч плач. Не витримав, устав і пішов шукати чогось попоїсти. Перебрів через струмок, глянув на свої ноги – а чобіт немає.

Розсердився вовк і побіг до пса.

– Ти які це мені чоботи справив, що їх уже й немає?! Ось я тебе з’їм!

– Я ж тобі казав: не ходи по воді. Вода твої чоботи й забрала. А других я тобі вже не справлю, хоч ти мене вбий. Коли хочеш, будемо судитися.

– То ходімо до суду!

Дорогою вовк запросив собі на допомогу ведмедя й дикого кабана, а пес – кота й півня. Отак вони й ішли: попереду вовк, потім ведмідь і кабан, а за ними пес із своїми свідками.

Ось вовк і каже стиха ведмедю:

– Ану, Бурмилу, вилазь на ялину!

А кабанові:

– Зарийся в листя, щоб тебе не було видко. Ми зараз тут самі суд зробимо. Як пес підійде сюди, я схоплю його, а ви сидіть тихо. Може, він буде пручатися, то ви біжіть мені на допомогу. Втрьох ми його подужаємо.

А пес іде й не знає, що вовк проти нього замислив. За ним біжить півень, за півнем кіт.

Півень біжить і приказує:

– Так-так-так!

А ведмідь сидить на ялині й думає, що то пес і кіт змовляються вбити вовка, а півень притакує.

Кіт ішов, ішов та й задер хвоста вгору. Злякався ведмідь і каже вовкові:

– Е, знаєш що? Погано нам буде! Бачиш, як він підняв списа догори: то він хоче нас простромити.

Саме тут кабан ворухнув хвостом у листі. Кіт побачив, скочив у листя та як схопить кабана за хвіст – думав, що то миша шарудить. Кабан заверещав і вискочив з листя, а кіт з переляку – шусть на ялину, якраз туди, де ведмідь сидів! Ведмідь подумав, що кіт уже вбив кабана, а оце лізе до нього,– й подерся вгору. А кіт за ним. Вже ведмедеві й дертися нема куди. Не вдержавсь він на тонких гілках і гепнувся на землю. Підхопився та як дремене – тільки в лісі загуло.

Кабан з переляку й собі забіг хтозна-куди.

А вовк ніби й не чує нічого. Загарчав і кинувся на пса. Але він не їв три дні й дуже охляв, а пес був великий і сильний. Вчепився у вовка – тільки шерсть полетіла.

Зрозумів вовк, що не подужає, і почав кликати своїх помічників А їх і духу немає.

Тут пес перекинув вовка на землю.

– Пиши,– каже,– на листку, що я тобі нічого не винен.

Нічого не вдієш, довелося вовкові скоритися.

Прибіг пес додому й сховав листок під стріху. На горищі були миші; схопили вони той листок і з їли.

Тоді пес напався на кота: чом він не розігнав мишей. А кіт напався на мишей і почав їх ганяти.

З того часу воно так і ведеться, що вовк злий на пса, пес на кота, а кіт на мишей.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Як пес вовка в чоботи взув, польська казка», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Як пес вовка в чоботи взув, польська казка"