Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Маладо-перукарка, африканська казка 📚 - Українською

Читати книгу - "Маладо-перукарка, африканська казка"

165
0
14.08.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Маладо-перукарка" автора африканська казка. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Маладо-перукарка, африканська казка» була написана автором - африканська казка, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Маладо-перукарка, африканська казка" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Найкраща перукарка на всю округу мала чоловіка лева. Отож треба було бути неабияким сміливцем, щоб робити в неї зачіску.

Щоранку лев ішов на полювання, а повертався лише після обіду. Коли його не було вдома, дехто зрідка наважувався робити зачіску в його жінки. Однак лев силою своїх чарів дізнавався про те відразу ж, навіть коли був за десятки кілометрів від домівки.

Якось нагодився до Маладо-перукарки один чоловік. А треба вам сказати, що й чоловікам іноді доводиться виплітати волосся кісками для особливо значних свят.

Маладо одразу ж його застерегла:

– Мій чоловік – лев. Він страшенно ревнивий.

– Я його не боюся,– відказав відвідувач. – До того ж, він зараз дуже далеко. Будь ласка, швидше берися до діла.

Почала Маладо розплутувати волосся сміливця. Тої ж миті лев відчув, що в нього вдома хтось чужий, і заревів.

– Чуєш цей рик? – стурбувалася жінка.– Мій чоловік, певно, вже біжить додому.

– Розчісуй мене, Маладо. Не поспішай. Страх нікого ще не вберіг від смерті.

Лев помчав ще хутчіше. Ось він уже біля своєї хижі. Знову заревів звір люто. Але й цього разу чоловік не злякався.

Ускочив тоді лев до хижі і з люттю пошматував чужинця.

Але той і пошматований спокійно сказав:

– Розчісуй мене, Маладо.

Тоді лев і каже:

– Бачу, що до нас сьогодні прийшов справжній сміливець.

Узяв він пошматованого і зробив його ще гарнішим, ніж той був досі. А тоді попросив, щоб жінка заплела його якомога краще.

Чоловік повернувся до селища з чудовою зачіскою. Усі захоплювалися, дивлячись на неї.

– Скажи, хто тебе так гарно зачесав? – в один голос просили всі.

– Хто ж, як не Маладо, левова жінка!

Один заздрісний чоловік вирішив і собі піти до Маладо. Прийшов і на її застереження дуже голосно відказав, що не боїться лева. Майже тої ж миті почувся сердитий рик, спочатку здалека. Тому зухвалець не дуже й злякався. Але коли трохи згодом лев зарикав вже біля самої хижі, чоловік перелякався й затремтів від страху.

Ускочив лев до хатини і пошматував необережного чоловіка, а той і мову втратив.

А лев зібрав шматки зарозумільця і склав його незугарним та потворним, ще й жінку попросив, щоб зачесала його абияк. А коли той повернувся до села, то замість захоплення викликав лише регіт.

Не слід бездумно мавпувати тих, кому смієш заздрити, бо в тебе можуть ви-явитися і сили, і хист зовсім не ті.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Маладо-перукарка, африканська казка», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Маладо-перукарка, африканська казка"