Книги Українською Мовою » 💛 Фентезі » Драконяча відьма, Настуся Соловейко 📚 - Українською

Читати книгу - "Драконяча відьма, Настуся Соловейко"

1 086
1
31.08.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Драконяча відьма" автора Настуся Соловейко. Жанр книги: 💛 Фентезі. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Драконяча відьма, Настуся Соловейко» була написана автором - Настуся Соловейко, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💛 Фентезі".
Поділитися книгою "Драконяча відьма, Настуся Соловейко" в соціальних мережах: 

"Драконяча відьма" - це книга, яка закохає вас у світ магії, пригод та неймовірних відкриттів. Цей фантастичний роман авторки Настусі Соловейко - справжнє диво для усіх любителів пригодницької літератури.

🐉 Завітайте до зачарованого світу, де дракони і відьми не тільки існують, але й живуть у гармонії з природою та людьми. Ця історія розповідає про юну відьму Ельвіру, яка обрана долею виконувати важливу місію - врятувати світ від неймовірного зла. Їй належить об'єднати всіх і стати останньою надією в універсальній боротьбі.

Авторка книги, Настуся Соловейко, - справжній талант в створенні неймовірних світів і надзвичайних персонажів. Її слова несуть силу та емоції, захоплюючи читача з перших рядків і не відпускаючи до самого фіналу.

На сайті readukrainianbooks.com ми пишаємося можливістю представити вам це літературне діло та багато інших шедеврів української та світової літератури. 📚 Ви можете насолоджуватися читанням онлайн абсолютно безкоштовно та без необов'язкової реєстрації.

"Драконяча відьма" - це не просто книга, це подорож у світ магії та пригод, яка залишить незабутні враження. Завітайте до нас на readukrainianbooks.com та відкрийте для себе цей неймовірний світ, де справжні герої народжуються. 🌟


Читати книгу цього автора "Берегиня, Настуся Соловейко"
Читати книгу цього автора "Мій нестерпний ельф, Настуся Соловейко"

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 113
Перейти на сторінку:
Даная

Погода для збирання трав видалася просто мерзенна. Вчора дощ лив так несамовито, що все навкруги походило на вогке болото.

І хоча я зачарувала свої чобітки, час від часу, нога до самого коліна провалювалася у рідку трясовину.

Та вибору все одно не було. Такі примхи природи були скоріше правилом в наших краях, аніж виключенням. Тож, чекати на сонячний день не мало жодного сенсу. Зима завжди приходила раптово, кожного року по різному, в залежності від зоряного часу.

Тут, в Землях Червоних Туманів, пори року визначають чотири зірки: Аканія – весна, Брінна – літо, Зерата – осінь й Реарнар – зима.

Біда в тому, що сходять вони на небі і осяюють нас своєю благодаттю, в тому порядку в якому їм заманеться. Зазвичай, кожна зірка світить приблизно два з половиною місяці, утім, це не точно.

Щоб хоч якось планувати своє життя в нас є цілий натовп віщунів та провісниць, саме завдяки їм ми і виживаємо. Однак, навіть вони іноді помиляються.

Зараз був саме такий випадок. Еріна Могутня передбачила появу Аканії, а тут на тобі – прийшла осінь.

А трави збирати все одно потрібно.

– А я казав тобі, давай дома залишимось! Ти що, геть засліпила відьма! Тепер я повинен мерзнути, як щурячий хвіст!

– Перестань Черепус, в тебе нема чому мерзнути, ти навіть землі не торкаєшся! – роздратовано відповіла я.

Черепус – це мій помічник. Зазвичай люди називають їх фамільярами, та певно, вони просто ніколи не бачили Холодних. Інакше їм би й в голову не прийшло, що ці створіння можуть когось охороняти, дарма, що я відьма. Зате лякати – запросто .

Знаєте як виглядає собачий скелет? Ні? А я от – так. Це і є Черепус, тільки кістки в нього світяться що в день, що в ночі. Зеленим. А ще є крила, такі ж кістляві. Черепус любить літати. Вночі це виглядає особливо приголомшливо. Не раз і не два, він лякав жителів маленьких сіл на кордоні, так, що вони поборовши свій природний страх перед відьмами, мало не спалили мені хату.

Холодними їх називають, тому що вони, начебто, вже мертві, проте їдять і п'ють як щонайменше троє живих.

– І що з того, що я не торкаюсь землі, кісткам холодно, дракони б забрали цю погоду!

– Не плескай язиком, краще шукай Калинью. А то з чого ми з тобою жити будемо, якщо я не зможу зварити молодильне зілля?

Він презирливо фиркнув і полетів уперед.

– Це все твоя провина Даная! Якби ти зробила так, як треба, тобі не довелося б стирчати в цій глушині й заробляти на життя готуючи притирки для ідіоток! Тьху! – донеслось до мене сердите дзижчання Холодного.

Машинально вириваючи потрібні трави з м'якого ґрунту, я зібгала губи.

От не може він без цього!

Кожного разу одне і те саме! Я б….

– Допоможіть… – долетів до мене ледь чутний шепіт.

Підняла голову і роззирнулася. Начебто, нікого. Та і хто тут може бути? В цій частині лісу Лихого Дракона чужинців не буває. Тільки звірі і я з Черепусом.

Певно, почулося.

Я зробила два кроки й знов почула той самий голос, тепер, він був сповнений відчаю.

– Хто-небудь…допоможіть…допомо… – крик обірвався.

Ні, це мені не здається. Хтось тут все ж таки є.

Дістала із полотняної сумки тоненьку синю ниточку, піднесла її до губ і подула, а потім проказала:

– Нитко, нитко, провідник, покажи-но свій тайник.

Засвітившись синім, нитка почала видовжуватися й впавши на траву понеслася кудись уперед через густі кущі Родону. Червоної духмяної рослини, що дуже корисна вагітним жінкам.

Не даючи собі часу на сумніви, я побігла за своєю провідницею.

Хвилин через десять, вийшла на абсолютну суху галявину, що було дуже дивно, враховуючи вчорашню зливу.

Посеред високої трави лежав чоловік.

Здоровенний.

Такими кремезними були тільки одні жителі Земель Червоних Туманів. Драконоборці!

Дракон би його узяв! Що він тут забув?

Чоловік глухо застогнав. Певно, його було поранено. Втім, до земель драконоборців звідси щонайменше два тижні дороги!

Я сторожко підійшла ближче. Через обладунки, що закривали майже все тіло й голову чоловіка, я не могла зрозуміти де саме його поранено.

Я ще ніколи не бачила драконоборця у повному обмундируванні.

Зроблені з якогось блискучого червоного металу, обладунки точно повторювали контури тіла, шолом із довгими шипами, лице закрите маскою.

Мій погляд нарешті зупинився на величезному пазурі, що стирчав із правого боку, ближче до спини.

Я кинулася до чоловіка і притуливши руки до рани, спробувала відчути, наскільки глибокою вона була і чи можна витягти пазур.

– Драконів череп! Ану відійди від нього Даная! Ти що геть з глузду з'їхала! Це ж драконоборець! Відійди і дай йому здохнути!

– Ні! – уперто проговорила я, не припиняючи свого заняття.

– От безголова дівка! Якщо він зараз очухається і пришибе тебе, я йому навіть спасибі скажу. Мало тебе мати в дитинстві била, ой мало! Нічого з тебе нормального не виросло!

– Може, якби не била, то й виросло б! – огризнулася – Я просто витягну цю погань з нього і ми собі підемо, здається, йому ще можна допомогти.

Зосередившись я зашепотіла слова знайомі змалечку.

– Дракон той єдиний, що дав мені силу, мені поможи.

Долоні засвітилися тьмяним синім світлом і схопившись за край пазура я потягла його на себе, одночасно намагаючись не дати чоловіку стекти кров'ю.

Я тягнула і тягнула, піт виступив на скронях. Від натуги заболіла голова. Зробивши останній ривок, я разом зі страшним кігтем впала на землю.

Драконоборець застогнав. З рани почала литися кров.

– Черепус, він так помре, мені сил не вистачає, щоб затягнути рану. Доведеться забрати його додому, в нас ще залишилась цілюща настойка.

– Ні за що! Я цю гидоту додому до нас не пущу, кажу тобі – нехай здохне!

– Черепус, перестань, він і знати не буде, хто йому допоміг! Ну що такого поганого в тому, щоб когось врятувати?!

‍​‌‌​​‌‌‌​​‌​‌‌​‌​​​‌​‌‌‌​‌‌​​​‌‌​​‌‌​‌​‌​​​‌​‌‌‍
1 2 ... 113
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Драконяча відьма, Настуся Соловейко», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (1) до книги "Драконяча відьма, Настуся Соловейко"
Innagavr
Innagavr 12 вересня 2023 12:35

Дуже дякую, книга цікава! Добре прописаний світ, захоплює з першої сторінки! А головне- українською!!!