Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Голодний вовк, киргизька казка 📚 - Українською

Читати книгу - "Голодний вовк, киргизька казка"

148
0
09.09.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Голодний вовк" автора киргизька казка. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Голодний вовк, киргизька казка» була написана автором - киргизька казка, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Голодний вовк, киргизька казка" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Був собі вовк. Жив він на березі річки і почував себе тут володарем: кого зустріне – заріже і з’їсть. Так прожив той вовк уже багато років, але й досі ще не наївся. Ото й прозвали його Голодним вовком.

Одної днини, блукаючи понад берегом річки, вовк натрапив на підбитого яструба.

– Гей, яструбе, я тебе з’їм,– каже вовк, зрадівши.

– Нащо тобі їсти мене, вовчику?

– Я Голодний, тож хочу їсти, а крім тебе нема нікого,– каже вовк, ковтаючи слину.

– Не їж мене, вовчику-братику, який з мене тобі наїдок – самі кістки та пір’я. Пройди краще трохи далі, на тому горбочку отакенна ковбаса лежить.

– Гаразд, – погодився вовк і побіг до горбка. Дивиться – й справді лежить ковбаса.

– Гей, ковбаско, ковбаско, я тебе з’їм,– каже до неї вовк.

– Нащо тобі їсти мене?

– Я – голодний, тож хочу їсти, а крім тебе нічого нема.

– Ні, вовчику, як з’їси мене, то тільки в зубах колупатимешся. Краще збігай за перевал, там пасеться біле ягня. З’їси його, то й черево одвисне.

Як почув це вовк – так і кинувся до перевалу. Подолав той перевал – і справді пасеться біле ягня.

– Гей, ягнятко, я тебе з’їм.

– Нащо тобі їсти мене?

– Я Голодний, тож хочу їсти.

– Не їж мене, вовчику. Глянь, яке я мале та худе. І м’ясо в мене пісне. Збігай краще он за ту гору, там пасеться чорна коза. Вона велика й сита, побенкетуєш уволю.

Погодився вовк і побіг далі. Видерся на гору й бачить: пасеться чорна коза.

– Гей, козо, я тебе з’їм.

– Нащо тобі їсти мене?

– Я Голодний, тож хочу їсти.

– Ой, мене тобі й на один раз мало. Завтра знову шукатимеш, що б поїсти. Краще збігай в оту он долину, там загрузла в болоті сіра кобила. З неї матимеш м’яса на цілий тиждень.

– Твоя правда, – згодився вовк і потрусив у долину. Побачив кобилу й дуже зрадів. «Оце вже наїмся», – радіє вовк, аж слина з пащі тече.

– Гей, кобило, я тебе з’їм.

– Нащо тобі їсти мене?

– Я – голодний, тож хочу їсти.

– Гаразд, – каже кобила, – тільки спершу мене з болота витягни.

Напружився вовк, замалим не надірвався, але витяг-таки кобилу.

– Ну, тепер уже я тебе з’їм,– сказав вовк і клацнув зубами.

– Гаразд, їж мене. Та на пам’ять запиши на копиті своє ім’я.– І кобила підняла заднє копито. Але тільки підступив до неї вовк – кобила як хвицне його межи очі! Аж перекинувся, бідолаха.

А кобила поскакала собі далі.

Насилу звівся побитий вовк на ноги. Йде, хитаючись, і співає:

А я яструба не з’їв,

Дурна моя головонько!

Бо ковбаски захотів.

Пуста моя головонько!

І ягнятко залишив,

Бо до кози заспішив.

Дурна моя головонько Пуста моя головонько!

Я кобилу витягав,

Дужа моя головонько!

Кобилятини чекав.

Дурна моя головонько!

На копиті розписався,

Мудра моя головонько!

З головою розпрощався.

Бідна моя головонько!

Так і сконав Голодний вовк, не наївшись досхочу.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Голодний вовк, киргизька казка», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Голодний вовк, киргизька казка"