Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Золотий скарб сонця, в’єтнамська казка 📚 - Українською

Читати книгу - "Золотий скарб сонця, в’єтнамська казка"

50
0
03.10.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Золотий скарб сонця" автора в’єтнамська казка. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Золотий скарб сонця, в’єтнамська казка» була написана автором - в’єтнамська казка, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Золотий скарб сонця, в’єтнамська казка" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Давно колись жив собі хлопець-сирота. Був він такий бідний, що біднішого, мабуть, і не буває. Хотів він випалити шмат лісу, щоб хоч город посадити, але в нього й мотики не було, хотів рубати дерева – не було і сокири. Тільки й майна в сиротини, що ніж завбільшки із палець. А їсти хочеться! От і мусив хлопець нишпорити по лісовій хащі, по горах, вишукуючи дикі їстівні плоди.

Іде він якось лісом, аж бачить – росте величезне дерево дуже цінної породи. Прикинув хлопець: якщо зрубати дерево й обміняти на кукурудзу, то вистачить їжі на цілий місяць. Тільки як його повалити? Адже те дерево – в два обхвати завтовшки, а в нього є тільки ніж завбільшки із палець...

Став хлопець різати дерево. Та де там! Тільки подряпинку зробив, а вже стомився. Стоїть він і голову сушить, як же йому бути.

Аж тут прилетів шуліка.

– Що ти тут робиш? – питає в хлопця.

Той і розповів йому, що немає в нього ні мотики, аби город посадити, ні сокири, аби рубати дерева і продавати людям дрова. А їсти хочеться, тож і мусить малим ножиком зрізати дерево.

– Слухай-но, сиротино, йди додому,– каже шуліка.– Поший торбу й завтра принеси її мені. Я тобі допоможу.

Хлопець так і зробив.

Шуліка взяв ту торбу в лапи й полетів. Довго його не було, а коли прилетів назад, торба була повна-повнісінька й важка. Розшморгнув її сиротина – аж там стільки золота й срібла, що й не злічити. Срібло виблискує, наче місяць, а золото, мов сонечко, сяє.

– Де ти набрав стільки золота й срібла? – питає хлопець у шуліки.

– На небі його – як сміття,– відповідає той.– Срібло нападало з місяця, золото – з сонця.

Подякував хлопець шуліці, подався додому, купив собі все необхідне і став жити щасливо.

А поблизу жив багатій Занг Ту Сау, дуже скупий і пожадливий. Почув він, що в бідного сиротини повна торба золота й срібла,– і не їсть, не спить, все думає, як би йому роздобути такий скарб. Аж схуднув, так йому хотілося золота й срібла! Став він думати й гадати – аж почорнів од дум. Нарешті придумав: треба й собі стати сиротою.

Якось, коли його батько й мати поснули, він узяв ножа та й зарізав їх.

– Тепер і я сирота! – зрадів Занг Ту Сау.

Він узяв ножа завбільшки із палець і пішов у ліс – зрізати цінне дерево в два обхвати завтовшки.

Прилетів шуліка, розпитав його і теж звелів пошити торбу. Занг Ту Сау приніс торбу і став просити, щоб шуліка взяв і його з собою,– він сам набере і срібла, й золота. Довго просив, нарешті шуліка погодився.

Занг Ту Сау набив торбу сріблом і одвіз її на землю. Потім зажадав, щоб шуліка мерщій віз його по золото. Шуліка одвіз. Зажерливий багатій заходився гребти золото і ніяк не міг зупинитися: все було йому мало. От уже й ніч кінчається, а він усе гребе.

Прокинулося сонце, Зангові Ту Сау стало жарко. Дивиться – а сонце зовсім близько. Пустився він навтіки, та було вже пізно. Сонце розгнівалося і спалило його на попіл.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Золотий скарб сонця, в’єтнамська казка», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Золотий скарб сонця, в’єтнамська казка"