Книги Українською Мовою » 💙 Любовне фентезі » Проклята наречена і таємниці Пагорбів, Олена Гриб 📚 - Українською

Читати книгу - "Проклята наречена і таємниці Пагорбів, Олена Гриб"

305
0
15.10.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Проклята наречена і таємниці Пагорбів" автора Олена Гриб. Жанр книги: 💙 Любовне фентезі. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Проклята наречена і таємниці Пагорбів, Олена Гриб» була написана автором - Олена Гриб, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Любовне фентезі".
Поділитися книгою "Проклята наречена і таємниці Пагорбів, Олена Гриб" в соціальних мережах: 

На readukrainianbooks.com ми запрошуємо вас у захоплюючий світ таємниць та кохання завдяки книзі "Проклята наречена і таємниці Пагорбів" від видатної письменниці Олени Гриб.

Про "Проклята наречена і таємниці Пагорбів": У цій захоплюючій історії ви знайдете суцільний магнетизм, що виходить за межі часу та простору. Головний герой - це людина, що перехрестями долі потрапляє у сплетіння непередбачуваних подій. Її судьба зв'язана з давніми таємницями Пагорбів, де розкриття кожного підкреслює складність людських почуттів та взаємин.

🌟 Про автора Олену Гриб: Олена Гриб - це видатна українська письменниця, яка завоювала серця читачів своєю унікальною манерою та вражаючими сюжетами. Її творчість - це дзеркало української душі, яке відображає її найглибші відчуття та мрії.

📚 Чому читати українською на ReadUkrainianBooks: Наш сайт - це багатство найкращих творів української та світової літератури, які розкривають перед вами всю красу слова. Читати українською мовою - це вклад у збереження нашої культурної спадщини та мови.

Не відкладайте свою подорож у світ "Проклятої нареченої і таємниць Пагорбів". Ця книга - це казка для дорослих, що розкриє перед вами світ загадкових історій та заплутаних долень. Запрошуємо вас на readukrainianbooks.com, де кожна сторінка - це нова пригода, а кожен рядок - це доторкання до справжньої магії слова. Розпочніть свою подорож з нами! 📖✨

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 180
Перейти на сторінку:
Розділ 1.1. Прокляття в дії

 

Айріс стояла біля вівтаря і відверто нудьгувала. До кінця церемонії залишалися лічені хвилини, але зберігати урочистий вигляд не вистачало терпіння.

Це весілля – такий самий фарс, як і попередні шість. Навіть пухкий, обсипаний ластовинням помічник священнослужителя усміхається своїм думкам і поглядає на кишеньковий годинник. Добре йому… Стоїть спиною до глядачів і напевно мріє про те, як увечері запросить молодшу дочку чайного торговця на побачення.

Усі знають про їхні таємні зустрічі. Сенс ховатися? Валесія – вільна країна, закоханих із різних верств суспільства не повинні засуджувати. На жаль, тільки теоретично… Але якби в Айріс з’явився серйозний залицяльник, вона б його не ховала.

Щоправда, цього ніколи не станеться. Її долю було вирішена років двісті тому, коли відома на весь світ співачка Алетіна Міллс розчарувалася в чоловіках і, керуючись якоюсь незбагненною логікою, попросила народ шесс проклясти жінок зі свого роду.

Відтоді чимало води спливло… У Міллсів кілька поколінь народжувалися лише хлопчики. Сумнівний факт зі статистичної точки зору, проте сімейні документи висловлювалися без алегорій і двозначностей, а щодо їхньої правдивості… Кажуть, немає людини – немає проблеми, от і дочок у записах не існувало.

Але вісімнадцять років тому дружина Едмона Міллса народила дівчинку і взагалі не схвилювалася. Який дурень віритиме дурним вигадкам? Може, колись чаклунство і правило світом, та тепер навіть діти знають: магія – це хліб казкарів.

Ось тільки улюблена донька виросла, і з’ясувалися дві погані новини. По-перше, прокляття реальне. По-друге, ніхто гадки не має, що з ним робити, тому що шесс давно стали міфом.

Промова священнослужителя наближалася до фіналу, і Айріс скоса глянула на свого майбутнього колишнього чоловіка, знаючи: шансу його роздивитися більше не буде.

Хм… Трохи за сорок, високий, з гарною поставою та приємним обличчям. Переляканий, як і всі попередні женихи, але тримається гідно, істерик не влаштовує. Дивиться на присутніх із якоюсь приреченістю і явно впевнений, що піде до кінця.

Ну що ж. Всі вони спочатку задирають ніс, а потім із ганьбою драпають на край світу.

Айріс поправила білу мереживну рукавичку і переступила з ноги на ногу, намагаючись не зім’яти поділ довгої сукні, щедро прикрашеної шовковими трояндами. Скоріше б це закінчилося! Он і глядачі заворушились. У когось спина затерпла, хтось клює носом…

Незважаючи на літню спеку, у храмі прохолодно, пахне ліліями та лавандою, але лавки незручні – надто низькі, на таких поважним матронам у старомодному одязі важко всидіти. Багато хто встає, вдає, що захоплюється майстерними фресками і вітражами, а насправді непомітно розминає суглоби і поглядає у вікно на традиційні весільні частування під великим навісом.

– Айріс, зберися, – пролунав поруч виразний шепіт. – У тебе такий вигляд, ніби ти спиш стоячи. Вияви хоч краплю поваги до нареченого.

Меліса Стау, вона ж – Лисиця Стау, вона ж – «ця мерзенна напівкровка з Пагорбів» і вона ж – строга, але неймовірно прогресивна та ексцентрична наставниця, ніколи не робила марних зауважень. Лисиця ігнорувала правила етикету, проте трепетно ​​ставилася до питань елементарної ввічливості.

«Вчиняй з іншими так, як хочеш, щоб чинили з тобою», – вимагав її девіз.

Айріс уявила себе на місці чоловіка, що нервово смикав ґудзик на манжеті й готувався зробити вибір між смертю і честю, і випрямила спину. Ця людина не заслужила зневаги. Він – така сама маріонетка в руках короля Фабіана, як і сама Айріс.

Різниця в тому, що Айріс Міллс до повноліття залишилося два місяці і її життям поки що розпоряджаються батьки. Вони не проти підзаробити на проклятті і, заразом, вислужитися перед його величністю. Ну а «женихи» – опальні вельможі, якими бавиться молодий король. Раніше він нацьковував їх один на одного, давав нездійсненні завдання, створював нестерпні умови життя, а тепер вигадав розвагу під назвою «шлюб із проклятою».

– Пане Крас Берет, чи згодні ви взяти за дружину Айріс Міллс? – нарешті священнослужитель дійшов до суті справи.

Дивний він. Літній і поважний, а хвилюється, як підліток. Може, тому що лише два тижні у місті? Кажуть, його прислали з якогось села і незабаром відправлять назад. Тутешній храм – ласе місце, претендентів повно.

– Ні, – тихенько підказала Айріс нареченому. – Навіть не думайте погоджуватися. Ваше життя надто цінне, щоб жертвувати ним заради примх короля.

– Якщо я втечу, мене назвуть боягузом, – відрізав жених.

– А якщо залишитеся, то дурнем!

Він гордовито оглянув присутніх і зустрівся поглядом зі священнослужителем.

– Так, я згоден, – сказав твердо.

Над рядами глядачів промайнуло злагоджене зітхання.

Айріс відвернулася, не в змозі дивитися на те, що має статися. Ну чому цей чоловік такий гордий? Що заважало йому наслідувати приклад шістьох своїх попередників і накивати п’ятами?!

Адже прокляття справжнє. Кожен, хто погодиться одружитися з жінкою із роду Міллс, перетвориться на шеський кришталь і розсиплеться на шматки від найменшого удару.

– Пані Айріс Міллс, чи згодні ви взяти за чоловіка Краса Берета?

‍​‌‌​​‌‌‌​​‌​‌‌​‌​​​‌​‌‌‌​‌‌​​​‌‌​​‌‌​‌​‌​​​‌​‌‌‍
1 2 ... 180
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Проклята наречена і таємниці Пагорбів, Олена Гриб», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Проклята наречена і таємниці Пагорбів, Олена Гриб"