Книги Українською Мовою » 💙 Не художня література » Історія України 1945 -1991, Олександр Гребьонкін 📚 - Українською

Читати книгу - "Історія України 1945 -1991, Олександр Гребьонкін"

В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Історія України 1945 -1991" автора Олександр Гребьонкін. Жанр книги: 💙 Не художня література. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 ... 13 14 15 ... 55
Перейти на сторінку:

Але серед кращих були :

«Подвиг розвідника» (режисер Б. Барнет – цей пригодницький фільм добився рекордних результатів у прокаті, отримав Державну премію СРСР 1948 року); «Дорогою ціною» (режисер М. Донський, за повістю М. Коцюбинського, отримав престижні премії на МКФ, великий глядацький успіх); «Третій удар» (режисер І. Савченко - про народну боротьбу проти фашистських загарбників); «Тарас Шевченко» (режисер І. Савченко, головну роль виконав С. Бондарчук, фільм отримав Сталінську премію 1951 року); «Весна на Зарічній вулиці» (режисер М. Хуцієв, комедійна стрічка про  відносини молодих людей).

Також помітними фільмами стали «Педагогічна поема», «Киянка»,  «Украдене щастя». З-за нестачі коштів інколи знімали фільми-вистави («Назар Стодоля», «Мартин Боруля», інші).

Досягнення культури 40-50-х років мали дуже суперечливий характер. Тотальний контроль партійних органів, грубе адміністрування, суб’єктивні оцінки «вождя народів», зневажливе ставлення до справжнього таланту, усілякі заборони не могли не загальмувати розвиток  культури і науки. В атмосфері культу особи примітивізувалися й перекручувалися завдання літератури і мистецтва, спотворювався соціалістичний ідеал, гуманістичні цінності.

Але попри усі заборони, талановите мистецтво, література, наукові досягнення все ж пробивали собі дорогу. Було написано ряд творів, які можна віднести до кращих в українській культурі.  Були відновлені школи, університети, інститути, спец заклади. Люди могли безкоштовно здобути освіту.  В УРСР сформувалася своя наукова і художня інтелігенція – носій національної культури, що проявить творчу діяльність у 60-х роках ХХ століття.

1 ... 13 14 15 ... 55
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Історія України 1945 -1991, Олександр Гребьонкін», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Історія України 1945 -1991, Олександр Гребьонкін"