Книги Українською Мовою » 💛 Міське фентезі » Я, Ректор і наша Таємниця, Рома Аріведерчі 📚 - Українською

Читати книгу - "Я, Ректор і наша Таємниця, Рома Аріведерчі"

192
0
06.11.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Я, Ректор і наша Таємниця" автора Рома Аріведерчі. Жанр книги: 💛 Міське фентезі. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Я, Ректор і наша Таємниця, Рома Аріведерчі» була написана автором - Рома Аріведерчі, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💛 Міське фентезі".
Поділитися книгою "Я, Ректор і наша Таємниця, Рома Аріведерчі" в соціальних мережах: 

Ласкаво просимо до ReadUkrainianBooks.com – вашого вірного провідника у світі української літератури та непересічних пригод! Сьогодні ми раді представити вам захоплюючу книгу "Я, Ректор і наша Таємниця" від видатного автора Роми Аріведерчі. 📚✨

👤 Про головного героя "Я, Ректор і наша Таємниця": Головний герой цієї захопливої історії – це Ректор, талановитий вчений і винахідник, який вирішив змінити світ. Його неймовірний інтелект та сміливість завжди допомагають йому розгадувати найскладніші загадки. Ректор – це символ відваги та впертості, який готовий вступити в боротьбу з будь-якими труднощами, щоб здійснити свою мрію про краще майбутнє.

🖋️ Про автора Рому Аріведерчу: Рома Аріведерча – це видатний український письменник, який завоював читачів своїм унікальним стилем письма та захоплюючими сюжетами. Він вміло вплітає в кожну сторінку книги відчуття пригод та таємниці.

🌍 Чому читати на ReadUkrainianBooks.com: Наш сайт – це вікно у захоплюючий світ української літератури. Ми допомагаємо читачам зануритися в неповторний досвід читання, де кожна сторінка наповнена емоціями та незабутніми враженнями.

📚 Важливість читання українською мовою: Читання українською мовою – це не лише шлях до збагачення словникового запасу, а й можливість збільшити свій культурний рівень. Книги – це скарбниця знань та можливість розширити свій світогляд.

🔍 Про "Я, Ректор і наша Таємниця": Ця книга – це захоплююча подорож у світ великих відкриттів, неймовірних пригод та відваги. Ректор разом зі своїми друзями долає випробування та ризики, щоб розкрити найбільшу таємницю своєї долі. Книга залишить вас в захваті з перших сторінок і не відпустить до останньої.

🔥 Не пропустіть можливість стати частинкою цієї неймовірної історії! Приєднуйтеся до нас на ReadUkrainianBooks.com та дізнайтеся більше про "Я, Ректор і наша Таємниця" та інші захоплюючі твори українських авторів! 📖🚀

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 94
Перейти на сторінку:
Частина перша, в якій я знайомлюся з паном ректором і вражаю його спритністю рук.

- Привіт, мене звати Марія, рада вас вітати  у нашому закладі. Маєте чудовий вигляд, як вас звати?

Манекен, від якого залишилося пів голови й майже цілий тулуб, мабуть, мав право на такий комплімент. Бо у мене голова все ще на плечах і ціла. Тільки трохи подряпана. Та й комбез  через численні пропалини ясно показує, що всі кінцівки на місці. 

Оптимізм - моє друге ім’я. А перше?

Перше називати не можна.

Тому мовчки прикладаю великий палець до сканера. Можна було б просто подивитись в очі цій помісі вахтера з експонатом кунсткамери. Та сьогодні Марії, бачу, дісталося. Подивитись їй в очі до приходу ремонтної бригади не вийде. 

Мабуть, якийсь старшокурсник або скоріш старшокурсниця були не в настрої.  Чи просто сьогодні не мали ні очей, ні великих пальців і спізнювалися на залік.

Та що мені до страждань музейних експонатів?  У мене співбесіда з ректором. Бо мене не прийняли в академію. Сказали, що мало магії й нема впливових рекомендацій. І смуга перешкод виявилася для мене заважка.

Життя бентежне, як хтось казав.

Я не можу дозволити витерти об себе ноги. Чого це всіх здібних беруть, а мене ні? Та вони повинні були б мені диплом видати, просто замірявши рівень магії без маминого браслета. Тільки він не знімається. Та й з ним магію у мене можна знайти, як добре пошукати. І що такого, що вона не така. Самі вони не такі. Просто заздрять. У них самих  магії тої лишилися крихти. А у мене просто поки що заблокована, а не дивна чи якась не така.

 То вони ще татової не бачили.  

Магометр у них зламався. А ви менше механіки пхайте до магії. Або магії до механіки. І нічого не зламається. 

Не на тому економите, як сказала б мамуся.

Але вона сказала зовсім інше. Загадкове щось вона сказала. 

Типу він дуже чесний і шляхетний. І красень яких мало. І значуще подивилася на тата. 

Ніби він красень, яких багато. Мені аж образливо за нього стало. А він тільки закотив очі під лоба.

Мамуся ще тоді додала, що мені не пощастило, але  нічого не зробиш. І щоб у разі чого, йшла просто до нього і казала, що він мамусі всім зобов’язаний і що не можна кривдити дівчат в біді. 

- І все? Точно поможе? - вражено спитала я.

- І все. Дівчата в біді - кодові слова. Тільки нікому не кажи й сама без крайньої потреби не вимовляй.

- Може я в якусь більш іншу академію подамся? - спробувала я сяйнути жартом гумору.

- Ні. Там хоч хтось знайомий. - панічно скрикнула ма, стрибаючи на руки батькові. Той підхопив її на льоту і вони відбули по якихось своїх темних справах. 

А татко тільки встиг кинути через плече, що академій для моєї магії не існує. Всього треба вчитися самотужки, а так хоч диплом буде. І один дурень на бонус.

Нащо мені той диплом і тим більш якийсь дурень, мені не відповіли. Мабуть, недочули. Бо були вже далеченько.

Тож з тим, що грало роль батьківського благословення, я й прибула сюди, під мури Трояндової Академії. І показала такий рівень магії, що їх магометр загючило. І він вдмовився  визнати у мене хоч один відсоток сирої магії.

І на полігоні в мене майже не поцілили. Тільки от комбез пропалили. Тому зарахували влучення. Зла не хватає. Крім нього у мене  тільки одне мамине плаття. Воно шовкове і страх яке красиве. Так не на полігоні ж у ньому бігати. І не парти протирати в цій зачуханій провінційній бурсі.

Кароч. Та побита життям Маруся мене пропустила. От хто тут еталон дівчини в біді. І ректор потім сварив ремонтників, що довго барилися, і все через них. 

А все не через них, а через те, що кодові слова для дверей в кабінет треба міняти час від часу. Щоб не встрявати отак на рівному місці.

Так що я зайшла і сказала, що дівчина в холі в біді, та й у мене неприємності. 

Ну тобто спочатку звісно сказала добрий день, але мені здалося, що він не добрий не тільки в мене.

Так що я вирішила поки що обійтись без лицемірства. Просто показала на дірки в комбезі, згадала й про одним-одненьку сукню і батьків, які не знаю де. І взагалі не дали з собою нічого, крім благословення й настанови - вчитися отут. І отримати диплома. Бо без нього зараз нікуди.

І все. Ну тобто він ще попитав викладачів і ремонтників. Але ясно було, що зарахує. Бо не  на вулицю ж мене бідосю безпомічну виганяти.

Красивий, дурний і чесний. Все, що треба, щоб бути ректором. Добре, що я не хочу такої кар’єри. Бо я все перераховане. Тільки з префіксом не.

- Ти б на побутову магію пішла? Тобто ви. - спитав він мене. Раз на ви, то я тепер уже точно не обдерта життям поселянка, а студентка. Адептка, як  в провінціях кажуть.

- Можна й на побутову. - ввічливо кажу. 

Красень рвучко підіймає по-військовому стрижену голову від паперів на столі, у яких щось шукав. Що я не так сказала?

-Серйозно?

-Якнайсерйозніше. А що, у вас там місць уже нема? Я можу і на інший. Мені б диплом… - тягну жалісно і намагаюся вичавити з очей скупу сирітську сльозу.

- Та ні. Просто у тебе не дуже гарні показники на полігоні. Трохи нижчі середніх. А  дівчата завжди чомусь хочуть на  бойову. Там хлопців багато, тому, мабуть. Заміж легше… Або можна на некромантський. Нежить впокоювати.  Тільки в тебе мало магії. Зомбі комара ти може й впокоїш, але гарного контракта тобі не бачити. Або на …

- Дякую сердешно. Я не хочу заміж. І нежить терпіти не можу, вона воняє. А на побутовий було б гарно. Там може вчать латати комбези. А то бачите - я потрусила навколо себе старий материн комбез, в якому вона раніше прибирала нашу яхту. Побутова магія у мене від неї, родова. Як і зовнішність.Та тріпатися про це першому стрічному ректорові ні до чого. А про бойову взагалі. Тато казав, ніде їй нормально не вчать. То чого просто так язиком ляпати. І оті натяки на комарів мене образили.

- Не хочеш? - вражено спитав Ректор, скептично вигинаючи стрілчасті брови над виразними очима. І лице красиве таке, знаєте. Не як в тата, холодне й презирливе. А відкрите, чесне і тверде. Лицар типу. 

‍​‌‌​​‌‌‌​​‌​‌‌​‌​​​‌​‌‌‌​‌‌​​​‌‌​​‌‌​‌​‌​​​‌​‌‌‍
1 2 ... 94
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Я, Ректор і наша Таємниця, Рома Аріведерчі», після закриття браузера.

Подібні книжки до книжки «Я, Ректор і наша Таємниця, Рома Аріведерчі» жанру - 💛 Міське фентезі:


Коментарі та відгуки (0) до книги "Я, Ректор і наша Таємниця, Рома Аріведерчі"