Книги Українською Мовою » 💛 Короткий любовний роман » Чортеня на ім'я Ангел, Майя Молчанова 📚 - Українською

Читати книгу - "Чортеня на ім'я Ангел, Майя Молчанова"

133
0
21.02.24
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Чортеня на ім'я Ангел" автора Майя Молчанова. Жанр книги: 💛 Короткий любовний роман. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Чортеня на ім'я Ангел, Майя Молчанова» була написана автором - Майя Молчанова, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💛 Короткий любовний роман".
Поділитися книгою "Чортеня на ім'я Ангел, Майя Молчанова" в соціальних мережах: 

📚 Ласкаво просимо на readukrainianbooks.com - ваш перший крок до світу української літератури! Один із найвизначніших творів, які ви знайдете тут - роман "Чортеня на ім'я Ангел" від талановитої письменниці Майї Молчанової.

👼 Головний герой цієї книги - Чортеня на ім'я Ангел, що став жертвою загадкової інтриги. Його приголомшливі пригоди, поєднані з різноманітними випробуваннями, розкриють перед читачем світ магії та фантазії, де найсильнішим зброями є добро та віра.

🖋️ Майя Молчанова - письменниця з великим досвідом, яка вміло та чуттєво передає емоції своїх персонажів. Її творчість завжди наповнена несподіваними поворотами та захоплюючими сюжетами.

📖 На нашому сайті ви зможете насолодитися читанням українських книг безкоштовно та без реєстрації. Це - ваша можливість не лише розважитися, але й поглибити знання української мови та культури. Читання українською мовою - це не тільки корисно, а й важливо для збереження національної ідентичності та розвитку літературної спадщини.

🌟 Запрошуємо вас у захопливу подорож у світ "Чортеня на ім'я Ангел", де кожна сторінка наповнена магією, пригодами та неймовірними відкриттями!

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 15
Перейти на сторінку:
Глава 1

"Все, що не робиться,

-  все на краще"

***

09.02.2024

Загальноосвітня школа №7.

У кабінеті стояв радісний гомін. Шум і гам супроводжував приголомшливу новину: "Математичка захворіла - урок скасовується!".

Воно може і неправильно радіти таким речам, але Ангеліні, учениці 7А класу, яку з дитинства всі звали просто Ангел, такий результат був на руку. Їй було необхідно продумати свій черговий геніальний план або, ще краще, втілити його в життя. А для цього потрібно було не так багато: час та правильна компанія у спільники. Тепер вона отримала і те, і інше.

Перестрибуючи калюжі талого снігу, вулицею йшли двоє дівчат. Дуті різнокольорові куртки, чоботи на величезній платформі та безглузді шапки видавали протест і творчу душу, розмах якої не вміщався у маленькій середньостатистичній фігурці. Адже вони унікальні, і це має бути помітно здалеку. Але зараз дівчата обговорювали інше, не менш актуальне, питання, яке хвилює кожну людину протягом усього життя: "Що буде далі?".

-  Я вирішила! Я маю стати великим художником! - впевнено промовила Ангеліна.

- Клас! А як? І навіщо? - Соня хоч і була її найкращою подругою, але до винахідниці "Ангела" їй було далеко. Проте й нудно їм разом ніколи не було, що в безрадісно сірому місті дуже вдала знахідка.

- Я вже все продумала! - продовжувала майже скоромовкою тараторити Ангел. - Цілий бізнес-план. Ти бачила, скільки зараз коштує сучасне "мистецтво"? – запитала, і, дочекавшись ствердного кивка, натхненно продовжила. - Я теж так можу. І що важливіше - хочу. А коли я чогось хочу, то все - мене не зупинити! Я немов трамвай, так дідусь каже.

- Ну... І трамваї з рейок сходять. - із сумнівом покосилася Соня. Малювали вони обидві жахливо і це загальновідомий факт, підтверджений усіма, хто хоч раз, хоч одним оком глянув на їхні «шедеври». Тому кар'єра художника була в їхньому випадку сумнівним починанням із досить хисткими перспективами, але Ангеліну такі дрібниці ніколи не хвилювали.

-  Ти права. Я як танк. - продовжувала вона гнути свою лінію. - Нехай хоч рейки, хоч стіни мені на шляху ставлять, я навіть не помічу!

- Але де ти малюватимеш? - не стала сперечатися Соня. - Адже ви з сестрою разом живете. Не думаю, що вона зрадіє.

- Так, це проблема... Вона мені ще туфлі не пробачила. Ну ті, що я переробила. До речі, оригінальне дизайнерське рішення, а вона носити не хоче!

- Вона, мабуть, просто не знає, до чого їх носити.

- Та вони ж до всього підходять, класика! Ну майже…

- У них ікла та кривава усмішка. - з усмішкою помітила Соня на це "ну, майже ...".

- Можливо трохи зловісно, але який стиль! Виросту, сама буду носити. А поки що треба думати.

Думки, як на зло, ніяк не приходили. Точніше не так. Думок було повно, потрібних не вистачало. І Ангеліна сердито втоптувала в промерзлу землю свіжий сніг, залишаючи за собою глибокі овальні сліди.

- Скоро день закоханих, ти вирішила, кому листівку даруватимеш? — порушила тишу Соня, що повисла серед скрипу кроків і гілок.

- Я що, схожа на купідона? Чому я повинна…? Чому я повинна… Ідея! - Ангел навіть підстрибнула від радості. - Я знайду їй хлопця, і нехай він забирає її жити до себе!

-  Ти серйозно?

-  Ну так. А що? Вона все вчиться, працює, часу на розваги та побачення у неї, бідолахи, зовсім немає, а ми допоможемо. Повинні допомогти! День закоханих? Ось нехай закохується. - сказала вона впевнено та вагомо.

- А в кого ми її будемо…закохувати?

- Та хіба мало кандидатур! Хоч би й у сусіда знизу. Програміст - професія вигідна, живе поряд, а що найголовніше, нам його навіть шукати та вичікувати не потрібно. Він із дому майже не виходить, навіть доставки ніякої організовувати не доведеться. Так би мовити, все потрібне під рукою, а точніше під паркетом, поверхом нижче. Ну що, ти ж зі мною?

– Коли було інакше?

- От і чудово! Я навіть знаю, з чого ми почнемо ... - зі зловісною усмішкою потерла долоні Ангел і, підхопивши під руку подругу, підстрибуючи побігла в бік багатоповерхівок, що виднілися попереду.

 

***

Квартира №13

Я спізнювалася на навчання! Дванадцята година, і хоч сьогоднішня пара далеко не ранкова, це не відміняє того прикрого факту, що я проспала. А час вже стрімко наближається до обіду... Загалом цього й слід було чекати, коли засинаєш під ранок. Але все одно подібні проколи щоразу відбуваються несподівано і обов'язково у відверто невлучний момент.

Не подумайте нічого поганого, я дуже відповідальна людина, все-таки без п'яти хвилин педагог, але є в мене маленька слабкість. Знаєте, як буває, сядеш подивитися новий серіал, думаєш: як добре, що завтра до третьої пари, можна розслабитися. Але закінчується перша серія, і змією проповзає думка: "А може ще одну?". Ідуть титри другої, і цього разу повзе мишка на цифру «три». Далі розписувати, гадаю, не має сенсу. Зрештою, залишається зовсім "трохи" годин до кінця сезону і приблизно стільки ж хвилин до сходу сонця.

Ні, якщо шукати позитивну сторону в цій ситуації - я чудово виспалася, якщо негативну - у моєї сестри скасували останній урок і вона повернулася раніше, ніж я встигла втекти, а це загрожує катастрофою... На жаль для мене.

Ім'я «Ангеліна» вибирала мама, я і тато були проти, мабуть заздалегідь передчували каверзу, але переконати вагітну жінку ми не зуміли. А варто було б. Від ангела у сестрички була хіба що зовнішність: світле волосся, блакитні очі, а ось характер... Характер у неї як у чортеня. Ще й невгамовна творча натура! Захоплювалася вона всім поспіль, щоправда, вистачало її на надовго недовго. Страждати ж з цього приводу доводилося мені: кімната одна, вибирати не доводиться. Словом, живе вона, я виживаю поряд.

Чого варте хоча б її захоплення гімнастикою! О, я можу навіть чек показати від стоматолога після того, як вона вибила мені зуб своєю розминкою. А лижі! У мене іспит, а ці палиці, як на зло, впали, заблокувавши ручку і не даючи мені вийти! Двері відчинили тільки ввечері, а з мене потім весь курс сміявся, коли я пояснювалася та йшла на перездачу. Таких прикладів безліч і це лише за тринадцять років її життя! Щаслива кількість, так?

‍​‌‌​​‌‌‌​​‌​‌‌​‌​​​‌​‌‌‌​‌‌​​​‌‌​​‌‌​‌​‌​​​‌​‌‌‍
1 2 ... 15
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Чортеня на ім'я Ангел, Майя Молчанова», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Чортеня на ім'я Ангел, Майя Молчанова"