Книги Українською Мовою » 💛 Короткий любовний роман » Два в одному, Каміла Дані, Марі Керімей 📚 - Українською

Читати книгу - "Два в одному, Каміла Дані, Марі Керімей"

249
0
11.03.24
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Два в одному" автора Каміла Дані, Марі Керімей. Жанр книги: 💛 Короткий любовний роман. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Два в одному, Каміла Дані, Марі Керімей» була написана автором - Каміла Дані, Марі Керімей, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💛 Короткий любовний роман".
Поділитися книгою "Два в одному, Каміла Дані, Марі Керімей" в соціальних мережах: 

"Два в одному" - це захоплива книга, яка відкриває перед читачами неймовірну історію про шляхи двох непов'язаних осіб, які змушені спільно пройти складний шлях. Головний герой книги - молода дівчина на ім'я Катя, яка мріє знайти своє місце у світі та зрозуміти себе. Її життя змінюється радикально, коли вона зустрічає Лукаса - таємничого і загадкового юнака зі складною минувшиною. Разом вони вирушають у подорож, сповнену небезпеки, пригод та відкриттів про себе та оточуючий світ.

Автори цієї книги - Каміла Дані та Марі Керімей - відомі своїми вражаючими творами, які завжди вражають своєю оригінальністю та глибиною. Їх поєднання таланту та креативності робить "Два в одному" особливим твором, що захоплює з перших сторінок і не відпускає до самого кінця.


Читати ще книги автора Каміла Дані на нашому сайті:

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 21
Перейти на сторінку:
1.

Ксюня
Кажуть, що можна дивитися вічно на три речі: вогонь, воду і, як твій хлопець задовольняє якусь блондинку на власному ж дивані.
Не правда: десять хвилин більше не можу.
— Кхе-кхе, — привертаю до себе увагу.
Сполохаються двоє. Дівчина прикриває груди блискучим катраном, який мирно лежав на спинці дивана. А мій суджений падає на підлогу й відкривши рота так, ніби чорта побачив, прикриває руками оголене місце нижче пояса.

Можна подумати я там чогось не бачила.
Мені б лаятись та кричати, тягти за волосся суперницю та проклинати, але це ж я. Зітхнула, пошкодувала сама себе й досить.
— Я, звісно, перепрошую, — горло стискає від болю, — не знала, що тут так цікаво.
Хочу, ще щось ляпнути, але не можу. Впевнено крокую до шафи, вивертаю все у валізу, яка завжди на готові й, ковтаючи від образи сльози повертаюся до виходу. На порозі не витримую й оглядаюся заглянувши в брехливі очі чорнявого хлопця.
— Ви продовжуйте…
Поглядом пробігаюся по орендованій квартирі, яка стала рідною домівкою за багато років. Обливаю презирством Вадима, від чого очі стають вологими, а повіки нестерпно важкими. І на такій ноті з гордо піднятою головою виходжу за двері.
Шок!
П’ять років кохання, і маєш тобі…
Добре Вірунчик казала, що він просто сидить на шиї. Зліз із маминої потилиці й пригрівся на моїй.
А чому б ні? Ксенія добра: приголубить, їсти приготує і сваритися майже не вміє. І роботу не змушує шукати, бо Вадима то спина болить, то температура.
Терпіла, бо кохала, але тепер, коли побачила все на власні очі — прозріла.
Під під’їздом присідаю на засніжену лавку.
Ох, Ксюню... Не дарма тебе дурепою називають. Стільки часу не могла зрозуміти, що носиш роги. Це ж не вперше, напевно.
Тітка Леся з першого поверху казала, що бачила, як мій суджений заходив до квартири з білявкою.
Пропустила через вуха. Тоді, закінчувала університет і не думала про таке. Навіть уявити не могла, що мій Вадим: тихий, лагідний, завжди ніжний може таке утнути.
Відчуваю, як сльози душить і випускаю їх на волю. Ридаю, накривши долонями обличчя і згадую наші побачення, пристрасні ночі і слова кохання.
Усе брехня…
— Ксю, а ти чого тут? — голос тітки Лесі змушує підняти голову.
Згадай…
— Дихаю свіжим повітрям, — нахабно брешу. Не хочу, щоб мене обговорювали й тицяли пальцем. Хоча яка зараз різниця, я вже тут не житиму.
— Так, я бачу, а плачеш від щастя, бо сніг випав?
Так дивиться, ніби сканує регентом тіло.
— Застукала таки? — зітхає стара жінка.
Присідає поруч і тільки зараз наважуюся подивитися сусідці в очі.
Одягнена в довгу, темну шубу, на голові шапка-вушанка, а на шиї перев’язаний плетений шарф, який жінка рік тому намагалася продати мені, ніби за пів ціни. Ніс та щічки почервоніли від морозу.
— Ви знали?
Тупе питання, враховуючи, що жінка вже давно мені натякала.
— Доказів у мене не було, — обіймає за плечі, — але відчувала, що щось не чисто. Одного разу, навіть запитала його, чи не соромно перед тобою, так він сказав, щоб я закрила рот. Невихований.
Підтискаю губки й слухаю про усі походеньки свого, точніше вже колишнього, хлопця.
— Нічого. Молодець, що пішла, а тепер він нехай думає чим платити за квартиру й що їсти, бо скинув все на твої плечі, а сам он що виробляє.
Знаю, що вона має рацію, тому мовчки все проковтую, ввічливо прощаюся і викликаю таксі.
Поїду до Віри. Декілька днів поживу в неї, і за цей час підберу житло.
Тепер можу собі дозволити їздити на таксі, і навіть улюблений торт купити. Не потрібно економити, і годувати ще одну брехливу морду.
Мутить від таких думок.
По дорозі стараюся тримати себе в руках, але думки одна за одною атакують звивини. А ще злість з образою та прагнення справедливості, або хоча б розслабитися за бокалом вина.
Прошу водія зупинитися біля невеликого магазинчика.

Гарний, до речі чоловік виявися: погодився почекати, і з пакетами допоміг, правда відразу сказав, що треба буде доплатити на п’ятдесят гривень більше. Розумію в кожного сім’я, діти.
Тільки я одна дожила до двадцяти п’яти років і нічого не маю. Усе чекала від Вадима пропозиції руки й серця, а потім мріяла народити маленьку крихітку.
Дочекалася…
Напевно окрім тварин, мене ніхто не розуміє. З чоловічої статі, звісно. З дівчатами я швидко знаходжу спільні теми.
Те, що в мені не бачать конкурентки не радує, а воно саме так, бо я не красуня. Проста дівчина з волоссям до плечей каштанового кольору, задертим маленьким носиком та виразними карими очима. Фігура зовсім не модельна, і дупка вже давно переросла за мірку дев’яносто, але мені начхати. Як казала моя мама:
— Тебе повинні прийняти такою, яка є.
От і нехай приймають, а кому до вподоби скелети — обходять стороною.
— Дякую, — розплачуюся за проїзд.
Повертаюся до хвіртки й тисну на кнопку дзвінка.
Сніжок знову опускається на землю. Підіймаю голову до сірого, затягнутого хмарами неба, притримуючи шапку, щоби не загубилася. Через два тижні новий рік, і цього разу доведеться й мені розпочати все з чистого аркуша.
— А-а, — верещить на порозі подруга. Біжить до мене в кімнатних капцях, охаючи від холодного снігу.
— Приймеш на декілька днів бездомну собачку? — опускаю очі.
Подруга фиркає, підхоплює пакети з продуктами й махає рукою, щоб заходила.
Затягую валізу в коридор, залишаю верхній одяг у шафі, роззуваюся і прямую на кухню за Вірою.
Подруга вже вибрала вміст пакетів і накриває на стіл.
— Привіт, розказуй, що сталося? — підходить ближче, міцно обіймає, цілує в щічку.
Переказую події двох годинної давності, схлипуючи.
— Так, не розкисати! — рявкає після мого плаксивого монологу. Відразу відкорковує пляшку, дістає з холодильника канапки й розливає в чашки які приготувала для кави.
Віра моя одногрупниця. Правда, дівчина роботу престижнішу знайшла, а я так і залишилася працювати в державній ветклініці. Теж могла, але не хотіла, уже звикла до колективу й ніхто баки не забиває, як це роблять у приватних клініках.
— Я не розкисаю, тільки образливо, що стільки років була козою.
Пояснюю і відразу спустошую чашку з білим напівсолодким. Подруга повторює — я випиваю, і відразу відчуваю, як тіло розслабляється й віддається у владу алкоголю разом з мізками.
— Сонце, з ким не буває. От я, сім років зустрічалася з Максимом, а одного дня на роботі отримала запрошення на його весілля з якоюсь Мар’яною, — фиркає подруга.
Мені подобається її оптимізм. Правда з зовнішністю дівчини я б, напевно теж крутила хвостом перед мужиками. Блондинки завжди на першому місці, а Віра саме, що справжня блонда із шовковистим волоссям до попереку, пухкими губами, блакитними, немов небо очима та кокетливим поглядом. А фігура дев’яносто шістдесят дев’яносто, чоловікам взагалі дах зносить.
— Та-а, Максим ще той козел, — констатую факт. Закидаю канапку зі шпротами до рота й запиваю рідиною з бульбашками.
— Не кажи, але подивись на мене: молода, красива, сексуальна, вільна! — закочує очі до стелі від задоволення. — А все решта підтягнеться. От дивися, — підсувається ближче до мене, кладе руку на плече, — у Європі люди взагалі одружуються у віці від тридцяти п’яти до п’ятдесяти років, — підморгує.
— Декілька років тому ти казала, що від тридцяти, — з недовірою дивлюся на Віру.
— Ну, статистика змінюється. Так, це все дурниці, — ляскає долонею по стільниці. — Ти мені скажи от що: хоч ляпаса залишила на пам’ять Вадиму?
— Ні, — опускаю очі.
Соромно зізнатися, але тепер я б врізала й не раз, а в той момент неначе всі сили відібрало.
— Тьху, — махає рукою на мене й підіймається з крісла. Дістає з холодильника ще одну пляшку й відкорковує.
— Не засмучуйся. Не залишила, так не залишила. Завжди можна написати повідомлення, або голосове, — якось дивно дивиться на мене.
— Не буду я нікому нічого писати, — обурилася.
Мовчить, не доказує, що дуже дивно, тільки заповнює чашки до країв і каже тост:
— За нас!
Після другої пляшки мій мозок починає перетравлювати інформацію.
— Знаєш, я тут подумала, — дую губки, піднявши вказівний палець вверх, — ти маєш рацію, ік. Треба написати козлу все, що я думаю, але… — відчуваю, як світ скажено крутиться й замовкаю.
— Але?! — з натиском повторює подруга.
Заплющую очі, декілька хвилин інтенсивно дихаю та продовжую:
— Я хочу піти з посади дівчини, як у кращих домах Парижа й Лондона.
— Це як? — зсуває брови до перенісся.
— Напишу на пошту офіційного листа! — підскакую зі стільчика.
Дивиться скептично на мене з низу вверх і теж встає на ноги.
— Геній, — обхоплює обличчя, чмокає в ніс і вибігаю з кухні.
Завтра зранку напишу на пошту офіційного листа й нехай гуляє Вася.
Козел.

‍​‌‌​​‌‌‌​​‌​‌‌​‌​​​‌​‌‌‌​‌‌​​​‌‌​​‌‌​‌​‌​​​‌​‌‌‍
1 2 ... 21
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Два в одному, Каміла Дані, Марі Керімей», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Два в одному, Каміла Дані, Марі Керімей"