Книги Українською Мовою » 💛 Фентезі » Вода і камінь. Книга 3. Мірабель, with love anellaya 📚 - Українською

Читати книгу - "Вода і камінь. Книга 3. Мірабель, with love anellaya "

В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Вода і камінь. Книга 3. Мірабель" автора with love anellaya. Жанр книги: 💛 Фентезі. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Вода і камінь. Книга 3. Мірабель, with love anellaya » була написана автором - with love anellaya, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💛 Фентезі".
Поділитися книгою "Вода і камінь. Книга 3. Мірабель, with love anellaya " в соціальних мережах: 
Третя частина циклу "Вода і камінь" розповідає про Мірабель - принцесу Коронарних Лісів на стороні Метафізентійців. Її життя змінюється, коли їй стає відомо про таємний задум старшої сестри позбутися матері, королеви Фіни, аби за допомогою Священної Води у Колбі та її крові опустити бар'єр, який утримує сили Валентійців і Метафізентійців один на одного, та розпочати страшну війну, помстившись Святим за обман. Тоді Мірабель наважується першою дістатися елементу і завадити сестрі. Однак чим далі вона заходить, тим зрозуміліше стає те, що Священна Вода занурена у історії минулого. Подорож в світ мертвих, Прокляті, колишній хлопець Ельф, загадковий друг на ім'я Ніко та янгол-тікачка - що саме зв'яжи всіх їх у єдину розповідь і чи зможе Мірабель розгадати секрети елементу, зупинивши сестру?

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 94
Перейти на сторінку:
Розділ 1. Врятувати королеву

   Мірабель бігла не озираючись. Неслухняна сукня постійно плуталася під ногами, не даючи їй сконцентруватися на втечі, а сумка, яка незграбно спадала через плече, напевно, з кожною секундою залишала на нозі синці. Палац Гемптон-Корт, що в Англії, дійсно здавався їй дивним місцем для пошуку елементу Елемстоуна і пробігаючи повз високі стіни і величні покої, Бель хотіла лише одного – скоріше опинитися вдома і врятувати матір від вірної смерті. Але зараз вона тікала від Королівської Гвардії, яка цілком і повністю підпорядковувалася її старшій сестрі – Розаліні.

    Їх називали Ліафарами і вони, як на мене, були народжені для війни. Це були войовничі істоти з Летючих Лісів, яких відправляли на службу до королеви Метафізентійців. Вони мали білі янгольські крила величезних розмірів і з самого народження були обдаровані Ксифосами – зброєю, що могла позбавляти будь-кого фізичного тіла і залишати тільки душу. Ліафари могли перетворюватися у прозоро-невидимих істот і спокійно проходити крізь предмети. 

   Тож, тікаючи від янголів в обладунках, Мірабель була змушена не дати їм злетіти, тому що вся затія могла б піти коту під хвіст. Вона вихрем залетіла у велику залу, де куди не глянь висіли картини різних розмірів і епох. Вона згиналася, аби сяйво Ксифоса не дісталося до неї  і вгледівши десь попереду людей, які, як їй здалося, дивилися на підлогу, вирішила бігти саме до них. Бель зняла незручну сумку і чим ближче вона до них опинялася, тим чіткіше вона бачила те, за чим, власне, сюди і прийшла. Все б мало бути спокійно, якби не Королівська Гвардія, яка, схоже, не дуже доброзичливо була налаштована. Їй пощастило, що вона вчасно помітила Ліафарів, інакше вже опинилася б у полоні старшої сестри. 

   Мірабель побачила перед собою людей, які з неймовірним подивом споглядали на це видовище, а потім помітила хлопця з милими кучерями і великими сірими очима з чорним обідком, що тримав в руках її – Священну Воду в Колбі. «Ось ти де…».- Подумала дівчина і вихопила елемент з рук хлопця, що досі не міг отямитись від побаченого.

-Не знаю хто ти, але дякую. Врятував життя моїй матері.- Промовила до нього Мірабель, ховаючи елемент у сумку.- Моя черга.

   Вона повернулася до Ліафарів, що досі не здавалися і гупнувши ногою об підлогу, перед нею з’явилася земля, яка наче вирвалася з обережно прокладеного паркету і супроводжувалася гучним звуком грому, що прокотився Картинною галереєю і щось мені підказує, що ви чудово знаєте це місце. Вона змусила уламки землі повиснути у повітрі і через мить з грохотом опустила на залізних янголів.

-Вам слід бути вдячними за те, що я не скористалася блискавкою.- Бель озирнулася на тих, хто досі здивовано на неї дивилися і широко їм посміхнулася.- Якби не ви, мені б знадобилося безліч часу, аби знайти Заповітне Біле Вугілля. Дякую.- Вона підбігла до вікна і стрибнула у незвідане. Ну, або просто скористалася ліанами, що скрізь обвивали палац.

   Тільки тоді, коли Мірабель опинилася на землі, тоді і дозволила собі видихнути. Вона стряхнула з білої довгої сукні пилюку з рештками землі і потягнулася до чорного корсету, що геть ослабшав. «Кому взагалі прийшло в голову ховати елемент в світі людей?»- Думала про себе Бель. Як тільки вона переконалася в тому що ця кришталева склянка з блакитно-синьою мерехтливою рідиною дійсно елемент Священа Вода в Колбі, лише тоді витягнула перед собою руки, промовляючи слова, що ви також вже чули. Майже такі самі.

-In aeterna flamma amoris, in Elemstone portare. Metaphysentines! ( В вічному полум’ї кохання, перенеси у Елемстоун. Метафізентійці!).- Голосно сказала Мірабель і поруч з’явилася червона яскрава цяточка, що розширювалася і збільшувалася у розмірі, поки не стала схожою на портал. Бель глибоко зітхнула і зробивши декілька кроків, зникла. Звичайно, зі світу людей.

   Палац Дощових Сутінків як ніколи був тихим і на диво порожнім. Мірабель мала зробити лише одне – кинути елемент в ріку «Вода і камінь» і не дати сестрі зробити найбільшу помилку в історії Елемстоуна. Тож, вона якомога тихіша пройшла повз Сад Чотирьох Святих і вже була готова вийти за межі замку і опинитися в столиці, як хтось різко схопив її позаду. Вона не встигла навіть зреагувати, як знайомі руки потягнули її у сторону Храму Хранителя Білого Вугілля. 

-Що ти робиш?- Закричала Бель в надії вирватися і перешкодити діям сестри.

-Ти справді полегшила мені завдання.- Почувся голос Розаліни, яка і не думала її відпускати.

-То… Це я, чи не так?- Розуміючи що відбувається, мовила Мірабель.- Ліна… Я благаю тебе… Ти можеш розгнівати Святих і поставити безпеку Елемстоуна під загрозу.

-Святі розгнівали мене перші.- Відповіла Розаліна.- І немає нічого поганого в тому, що я лише хочу довести їм, що вони помилилися.- Вона невдоволено закотила очі.- Відколи ти стала такою надокучливою?

-Ти навіть не розумієш що коїш.- Проігнорувала її запитання Мірабель.

-Ні? 

-Що, як ріка не дозволить цього? Що, як саме ти помиляєшся, а не Святі?- Вона спробувала послабити її руки, але враховуючи те, що Розаліна могла зійтися в бою з найкращими гвардійцями, їй це не вдалося. 

-Це лише нікчемна вода. Мені залишається її перехитрити.- З цими словами вона заволокла сестру у темний храм і зачинила брами, наказавши Ліафарам не відходити ні на крок від святині. 

 

                                                     За день до цього.

   Мірабель мала зустрітися з найкращим другом о третій годині, однак навіть зробивши декілька кругів вздовж квітника з гортензіями у Саду Чотирьох Святих, його і досі не було. «Де його носить?»- Роздратовано думала Бель, інколи споглядаючи на далеке напівкругле вікно у Палаці Дощових Сутінків, що було навстіж відчинено.- «Це дивно. Зазвичай Ліна ніколи не пропускає тренування. Щось сталося…». Вона ще раз кинула погляд на палац кремового кольору, що оздоблювався різнокольоровим вітражем над кожним з вікон із золотими перетинками на склі і на п’ять високих веж, що повністю вкривалися зеленими листями з сіро-блакитними квітами.

‍​‌‌​​‌‌‌​​‌​‌‌​‌​​​‌​‌‌‌​‌‌​​​‌‌​​‌‌​‌​‌​​​‌​‌‌‍
1 2 ... 94
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Вода і камінь. Книга 3. Мірабель, with love anellaya », після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Вода і камінь. Книга 3. Мірабель, with love anellaya "