Книги Українською Мовою » 💙 Різне » Казка про царів Івана і Миколая , Руслан Гасимов 📚 - Українською

Читати книгу - "Казка про царів Івана і Миколая , Руслан Гасимов"

В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Казка про царів Івана і Миколая" автора Руслан Гасимов. Жанр книги: 💙 Різне. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Казка про царів Івана і Миколая , Руслан Гасимов» була написана автором - Руслан Гасимов, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Різне".
Поділитися книгою "Казка про царів Івана і Миколая , Руслан Гасимов" в соціальних мережах: 
Маленька казочка про те, як треба любити батьківщину і де шукати сили для ії захисту.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
*

Десь  далеко, а може близько було величезне царство якім володарював цар Іван. І було в покорі до нього велика кількість малих і великих князівств. Від цього сила держави Івана посилювалася у двічі, або, навіть, у тричі. Тому вдалим був цар Іван у війнах з королями Гансіком, Франціком та і с королем Людвиком теж. Особливо цареві допомагав князь Миколай. Він і вояків давав, і кормів давав, і зброєю забезпечував. Да тільки усе ніяк не міг вгодити Івану.

І вот якось Іван дуже сильно захворів і усі князі розбіглися від нього, і стало замість великої кількості князівств велика кількість царств. А як пішов цар Іван до виздоровлення то так вз’ярівся та обозлівся, що не знав на кого цю злість вилити. А князі були усі хитрющі. Одни пішли під руку королів Гансіка і Франціка, а інши пообіцяли Івану танцювати під його дуду. І тільки цар Миколай вирішив жити з усіма в злагоді та мирі. Вот на нього і вирішив вилити свій гнів цар Іван.

І почалася війна. Послав Іван своїх воєвод загарбати землі Миколая. “Це ми в міг” - обіцяли воєводи, але сталося так, що вони усі були не далекого розуму, та що там, звичайні дурні. Також вони на додаток були і незграбні. Тому воїни Миколая так почали метеліть військо Івана, що, навіть, в нього самого з очей іскри посипались. Тільки вот немає переліку воїнств у царя Івана, а у Миколая самої зброї не вистачає. Королі Гансік, Фпанцік та Людвік обіцяли дати зброю, та усе тягнули час. Якщо пошлють луки, то стріл не дають, якщо мечі пришлют , то щити запам’ятають дати. А військо Івана, хоча і беззубе, та с синцями під очима , але ж раздувається у злобі своїй. Посли ж королівські посміхаються та обіцяють багато, але дають крихти.

Задумався цар Миколай що ж йому робити. Навколо недруги і явні, і приховані. Одни радникі кажуть: “ мирися з Іваном, той сам ридає побитий”. Інші говорять: “дави на королів Франціка, Гансіка та Людвіка щоб давали більше зброї і ми загонимо Івана туди, де Макар телят не випасав”. Мольфар же порадив: “А ти зроби так, щоб Гансік  Фпанцік та Людвік стали воювати з Іваном. Тоді ім усім буде не до тебе ‘. “Е, ні - заперечив блазень Миколая. - Якби вони всі не стали раздирати наші землі”.

Ще більше задумався цар Миколай, да засумував і зажурився. Як тут пролунав голос з неба: “Шукай сили в народі!” Тоді встав цар Миколай і звернувся до народу. І тоді самі люди стали зброю виготовляти, самі ж і озброїлись та встали на захист свого царства. Як побачив це цар Іван, то злякався і запросив миру, обіцяючи дані - виходу.

А ми завжди тепер кажемо: В народі сила!

Кінець, а хто прочитав той молодець!

А на останок:

І таке трапляється!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‍​‌‌​​‌‌‌​​‌​‌‌​‌​​​‌​‌‌‌​‌‌​​​‌‌​​‌‌​‌​‌​​​‌​‌‌‍

Кінець

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Казка про царів Івана і Миколая , Руслан Гасимов», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Казка про царів Івана і Миколая , Руслан Гасимов"