Книги Українською Мовою » 💛 Любовна фантастика » За п'ять хвилин до смерті , Анастасія Шишкіна 📚 - Українською

Читати книгу - "За п'ять хвилин до смерті , Анастасія Шишкіна"

В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "За п'ять хвилин до смерті" автора Анастасія Шишкіна. Жанр книги: 💛 Любовна фантастика. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «За п'ять хвилин до смерті , Анастасія Шишкіна» була написана автором - Анастасія Шишкіна, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💛 Любовна фантастика".
Поділитися книгою "За п'ять хвилин до смерті , Анастасія Шишкіна" в соціальних мережах: 
♦️ Що ви знаєте про смерть? Я, Маргарет Емілія Стоун, вважала, що багато. Уже кілька років я заміняю батька в сімейній справі і є провідним фахівцем у медичній галузі. Моє життя розмірене, спокійне і передбачуване... Було. Поки одного дощового ранку не з'явився він. Сильний, небезпечний, чоловік, який назавжди змінив долю і запустив зворотний хід мого часу. Буду щиро рада Вашим коментарям, репостам і вподобайкам. Не забуваємо підписуватися на автора))❤️️ Стабільність поповнення розділів напряму залежить від наявності світла в автора. Сб та Нд — вихідні. Дякую за розуміння й мирного нам усім неба!

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 104
Перейти на сторінку:
Розділ 1

Холодно... Як же холодно... Душевний холод завжди найсильніший. Його неможливо зігріти вогнем або витравити силою. Від нього нікуди не втечеш і не сховаєшся, навіть у найзахищенішому місці. Минув рік, а мені все так само боляче. "Сильні не плачуть", — сказав би він. "Сильні борються і перемагають", — з усмішкою відповіла б я на нашу ритуальну фразу.

По щоці скотилася самотня зрадниця. Глибоко зітхнувши, я витерла сльозу і піднялася з колін.

— Я не підведу тебе, батьку, — поцілувавши два пальці, я приклала їх до узголів'я пам'ятника. — Обіцяю.

На душі було порожньо. Відстороненим поглядом я дивилася, як тихо і планомірно стікають самотні краплі по каррарському мармуру. Його смерть стала несподіванкою і багато чого змінила в моєму житті.

Сумно посміхнувшись, розвернулася до мами. Для неї я підготувала особливий подарунок — оберемок улюблених білих троянд. Вони були такими ж чистими, як моя пам'ять про неї. З роками її образ стерся з пам'яті, залишивши лише нечіткі спогади: ніжні руки, ласкава колискова... Але щоразу, коли я зазнаю невдач або мені боляче, я згадую про неї. Це додає мені сил і вселяє надію, що все буде добре.

Мені було п'ять, коли це сталося. Дорогою до ресторану, де ми збиралися святкувати мою чергову перемогу в музичному конкурсі, на зустрічну смугу на шаленій швидкості вилетів чорний Бентлі. Шофер і мама загинули миттєво. Мене врятувало лише диво і надійне дитяче крісло. Так вирішили лікарі. Одиниці ж знали справжню причину. Того дня я вперше побачила Нитки. Чорні, що огорнули рідних, і золоті, що захистили мене.

Усі ми складаємося з особливих Ниток, а ті, своєю чергою, формують уже більш складні Візерунки, або, як їх ще називаю, — Малюнки. Вони відображають усі наші життєві процеси: як фізичні, так і духовні. З того пам'ятного вечора людське тіло перестало бути для мене загадкою.

Аварія розділила моє життя на "до" і "після". Тепер замість казок я слухала лекції відомих професорів, замість занять скрипкою — довгі години в операційній, замість мультиків — медитації. Єдиною, для кого я все ще залишалася просто дитиною, була мила кухарка Емма. Як зараз пам'ятаю її неосяжних розмірів талію і таке ж величезне серце. Вона регулярно годувала мене смаколиками, оточувала турботою і завжди сварилася з батьком, коли той приносив мене додому непритомною.

Батько... Збожеволівши від горя, батько вимагав від мене максимального результату в усьому. У дитинстві, зізнаюся, тихо ненавиділа його і вважала людиною, яка зруйнувала моє дитинство. Адже генієм недостатньо народитися, цей дар потрібно розвивати, підтримувати та постійно покращувати результати. Найчастіше, це дається не тільки потом й сльозами, а й кров'ю. Шкода тільки, що Мій час ніхто ніколи мені уже не поверне.

"Це місце навіює надзвичайно сумні думки", — я втомлено усміхнулася і вийшла за огорожу.

Холодні пориви вітру тріпали мою насилу укладену зачіску, забиралися під спідницю брендової чорної сукні. Це місце не відпускало мене. Ще довго я стояла під старим розлогим дубом і слухала шум стихії. Смішно, що ми по-справжньому починаємо цінувати близьких тільки тоді, коли усвідомлюємо їхню втрату. Вражає, скільки слів так і залишається несказаними.

Черговий порив вітру приніс сильний запах озону. Наближалася гроза. Підхопивши свої речі, я попрощалася з батьками та заспішила додому. Але не встигла пройти й половину стежки, як після хвилинного затишшя на мене несподівано наринула злива. Парасолька, на жаль, виявилася слабким захистом, і битву зі стихією очевидно програвала.

Поспішаючи мокрою вулицею, помітила одну доволі милу кав'ярню, в якій і вирішила перечекати негоду. Штовхнувши плечем скляні двері, почула передзвін дзвіночка, а потім буквально потонула в фантастичному ароматі свіжоспеченої випічки. Такий звабливий і солодкий він обволікав, здавалося, з усіх боків. За мить до нього приєднався й аромат свіжозмеленої кави. М-м-м, божественне поєднання! Мимоволі губи стали посміхатися.

Заклад дійсно виявився затишним, просторим, обставлений стильними й сучасними меблями. Через негоду тут панувала приємна напівтемрява: світло від великих панорамних вікон створювало особливу таємничу атмосферу. Відвідувачів було напрочуд мало. Підійшовши до усміхненої співробітниці, я замовила великий кухоль капучино й ароматну булочку з корицею. Увагу привернув затишний столик біля зеленої стіни з мохом; присіла в гарне плетене крісло й одразу ж розслаблено відкинулася на його спинку. Як же я втомилася! Шум дощу і свіжий вітерець із настіж відчиненої тераси діяли заспокійливо.

Дзвінок на смартфоні вирвав мене з напівсонного стану.

— Слухаю.

— Дзвонили партнери! Вони погодилися підписати договір з усіма правками! — мій помічник Даніель, як і завжди, коли був схвильований, пропустив привітання і захопленою скоромовкою перейшов одразу до справи.

— Чудово. Але? Договорюй, давай! — я обережно зробила ковток гарячої кави. — З голосу ж чую, що це не всі новини.

— Вони вимагають Вашої присутності на підписанні, — він забарився і додав, — сьогодні... о четвертій...

Вимагають. Хм, не люблю цього слова. Я розуміла, що, якщо Дан дзвонить мені, це означає, що відмовитися вже не вийде. Незважаючи на молодий вік, хлопець є професіоналом і, якби була така можливість, він би зумів домовитися сам. Тим більше, що всі знають, чому я взяла вихідний саме сьогодні. Єдиний вихідний за довгий час... Але бізнес — це бізнес, і тут свої правила.

— Буду за три години. Підготуй поки все необхідне і не забудь домовитися з рестораном щодо бронювання, — подумавши, додала. — Виклич моїх дівчаток і нехай вони підберуть мені костюм, поки чекають.

— Буде зроблено!

Я знову відкинулася в кріслі та втомлено почала масажувати скроні. Водія я відпустила, тож доведеться викликати таксі й самій їхати в місто.

Розсіяно роздивляючись краєвид за вікном, раптом помітила дивного чоловіка, який стрімголов біг парком, не звертаючи жодної уваги на калюжі. Збуджений, він постійно озираючись і хаотично натискаючи на телефон, намагався комусь додзвонитися. Мені навіть здалося, що я чую його крики. Біля роздоріжжя він раптом зупинився і різко розвернувся. Я чітко побачила його очі, сповнені жаху. Незнайомець почав щось вигукувати та розмахувати руками. Наступної миті простір осяяло яскравим червоним спалахом. Від несподіванки я здригнулася і відсахнулася від скла. Що за чортівня?!

‍​‌‌​​‌‌‌​​‌​‌‌​‌​​​‌​‌‌‌​‌‌​​​‌‌​​‌‌​‌​‌​​​‌​‌‌‍
1 2 ... 104
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «За п'ять хвилин до смерті , Анастасія Шишкіна», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "За п'ять хвилин до смерті , Анастасія Шишкіна"