Книги Українською Мовою » 💛 Міське фентезі » Веле Штилвелд: Молитва на ринві, Веле Штылвелд 📚 - Українською

Читати книгу - "Веле Штилвелд: Молитва на ринві, Веле Штылвелд"

В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Веле Штилвелд: Молитва на ринві" автора Веле Штылвелд. Жанр книги: 💛 Міське фентезі. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Веле Штилвелд: Молитва на ринві, Веле Штылвелд» була написана автором - Веле Штылвелд, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💛 Міське фентезі".
Поділитися книгою "Веле Штилвелд: Молитва на ринві, Веле Штылвелд" в соціальних мережах: 
Це могло статися поруч з вами, бо такий нвколишній вир життя...

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 3
Перейти на сторінку:
Щоденник молодого негідника

В одній багатоквартирній висотці жили одного разу: Топ-модель, Рекетир та Домушник. Долі в них були різними і зустрічі нечастими, поки не трапилося те, про що буде подальша розповідь…

Все в цьому світі відбувається одного разу, і так сталося, що Топ-модель Чень Хо закохалася в свого сусіда - Домушника Айні, про існування якого раніше не знала. Та й як можна було підозрювати, що у повсякденній повсякденності раптом може виникнути людина-фетиш, що ожила образ ідеальної символічної пристрасті, предмет обожнювання…

Адже домушник Айні ніколи не відвідував показів і не брав участі в дефілі. Не був званий він і на різноманітні вечори і коктейлі, не мав своєї студії, а якщо що і мав, то лише професійні набори відмичок і деякі міркування особливої ​​властивості про практичне застосування цієї професійної оснастки.

Своїми відмичками Айні розкривав чужі світи, і, як водилося, живився в них матеріальними надмірностями тих, кого вирішував без особливих розшаркувань відвідати. Звісно, ​​поза присутністю господарів у їхніх матеріально-благополучних світах.

У той же час трапилося й ось що: відчайдушному громилі, рекетиру Стінгу під час чергового розбирання на Центральному міському ринку, в тій фазі, коли вже повний: "Ша, базар! Туши світло!! Зливай воду !!!", банальною толової шашки зовсім випадково розвернуло стегнові м'язи ніг, і громила Стінг навіки перетворився на каліку.

Братани не забули про свого дружба, як вірні друзі не забувають про друга. У його світі одночасно виникли – грошова держпенсія інваліда та щомісячна чимала страховка із "общака". До всього, як і раніше, у разі конкретного наведення та стреми йому перепадало за ризик, але всього цього від природи рухливому і волелюбному Стінгу тепер уже не вистачало.

Тепер Айні точно знав, як малювати йому свою червону жінку. Він малював з таким шаленством і талантом, що у Чень Хо почали частішати оргазми навіть під час сеансів. Тоді чарівна натурниця втрачала всіляку вагомість і майже втрачала свідомість. Тоді Айні обережно і лагідно, відчайдушно й трепетно ​​любив її і знову брався до роботи. Успішно посувалася і його нова робота над універсальною фомкою, якою він, нарешті, зламав бронедвері старого сексота і виявив за нею п'яного старого.

Старий Облапошин був жалюгідний:

– Я чекав на тебе, синку, у ті роки, коли розтягували партійний товариш. Тоді б із твоїм талантом ти не пропав би. А що нині, синку, - малюєш голу бабу, на якій і позначки поставити ніде і дражниш каліку. Відступися від нього – сам здохне, як падло. А ось його діда я здав у цугунд

- Вбивати мені тебе шкода, старий, - заперечив забруднений фарбами Айні. - Я просто заберу в тебе цей замок і здам його в Музей Трьох Революцій - в розділ найвищої людської підлості. А ти знаєш, гнида, що навіть безногий знову жити захотів. І ти ще поживеш, і ти це побачиш. Він стане прекрасним худкритиком, а тобі, вовку ганебному, заплюють всю квартиру.

- Дурень ти, Айні, і нічого в тебе не вийде. Адже я ж не простий життя сексот. Бери, синку, вище – я ж Зберігач Влади. Ось усі ці президенти приходять і йдуть зі своїми Правдами і Моралі, зі своїми Доброчесністю і Пороками, і якби не такі, як я, в нашій країні кожен день відбувалася б нова ре-во-лю-ці-я! Та я навіть не стану ні тебе, ні твою стервозу, ні цього безногого, що молиться, карати. Ви зараз опинилися на заздалегідь спланованих мною для вас місцях. Ти в нас тепер тимчасово в. о. Бог, Стінг - ягня Боже, а твоя топ-моделька - це міцно-міцно сполучна всіх вас ланка ... Що ж до замку, - п'яниця повільно усміхнувся, - то після кожної революції прийнято змінювати і посилювати замки охорони нової влади ... Та пробач Господи, не від минулого, а від народу! Чень Хо, Айні, Стінг і навіть я - Облапошин, і найдрібніші репор-теришки з Агентства Усяких Новин - це народ!

Айні гірко плюнув і вийшов, а старий Облапошин взявся по-дитячому, як мамчину цицьку, досмоктувати третій флакон Араратського коньяку...

"На горі Арарат росте солодкий виноград ..." - при цьому ріденько зі старіківською хрипкою браво підвивав він.

Червона картина була майже готова. Айні захотів показати її наостанок Стінгу, подарувати Чень Хо і відбути в заміський монастир, де він уже потай розвідав для себе довічне містечко. Любити саму Чень Хо більше за своє Творіння він би вже не зміг. Мав перед Небом пробачити прозрілого в розумінні Краси Стінга і поставити на всій історії крапку. Але граю роль Всевишнього Айні і не помітив, як у всю цю історію втрутився сам Бог, якому раптом стало цікаво виступити на боці кожного з учасників драми послідовно…

Картина поволі пішла вниз. Ні. Він не обірвався в останній момент, і Стінг судилося її побачити, але будинок був не новим. Його побудували ще напередодні першої революції, а після третин він і зовсім прийшов у невимовну старість. Кожна його цеглинка ніби заворушилася. Коли червона картина опинилася перед очима Стінга, він тільки й встиг сказати:

Вибуху на Центральному ринку, що перетворив Стінга на каліку, був свідком Айні. Він якраз прямував до віддаленого скриньки бариги-перекупника, у якого й збував їм вкрадене – без зайвого шуму та кіптяви. З того часу самого домушника Айні відвернуло від ринку, і він назавжди змінив місце збуту злодійського улову.

Однак Стінг жив по сусідству з Айні, і не помічати того Айні вже не міг. До того ж йому захотілося від життя більшого шику, з тим, щоб не опинитися в стані Стінга, життя якого явно не вдалося.

І почав Айні витонченіше і ретельніше зламувати найпідступніші дорогі замки, і не залишилося таких охоронних систем, які б не піддалися йому, що ввійшов у смак і азарт. Грабував тепер старанний домушник і бананових- і порноворотів, і старанних банківських службовців із підвісками, на яких кожен окремий діамант коштував з трикімнатну квартиру, підчищав він і барахлішко і в інших політичних нуворишів Нової Республіки. Благо одних партій було понад сто, і в кожній розкошували свої доморощені плутократи, що час від часу мотали то на тропічні острови, то в райські кущі, подалі від життєвих турбот…

‍​‌‌​​‌‌‌​​‌​‌‌​‌​​​‌​‌‌‌​‌‌​​​‌‌​​‌‌​‌​‌​​​‌​‌‌‍
1 2 3
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Веле Штилвелд: Молитва на ринві, Веле Штылвелд», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Веле Штилвелд: Молитва на ринві, Веле Штылвелд"