Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Подорож «Пройдисвіта» 📚 - Українською

Читати книгу - "Подорож «Пройдисвіта»"

201
0
28.04.22
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Подорож «Пройдисвіта»" автора Сергій Волошин. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Подорож «Пройдисвіта»» була написана автором - Сергій Волошин, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Подорож «Пройдисвіта»" в соціальних мережах: 

Примирити озерний світ нелегко, а особливо тоді, коли бандюгани на чолі зі Щукою-Злюкою прагнуть заволодіти Озером із усіма його жителями. Раптова смертельна небезпека, що нависла над країнами Жабії, Тритонії та Карасії, не залишає для міжусобиць місця. Навести лад в озерному житті допоможе висококласний всюдихід «Пройдисвіт». Але чи впораються із цим завданням Сашко та його балакучі друзі? Чи зможуть вони ризикнути? Чи проковтнуть зменшувальні пігулки?
Озбройся переконливими аргументами, перегорни сторінку — і допоможи Сашкові стати Капітаном!

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 23
Перейти на сторінку:
Волошин С. М
Подорож «Пройдисвіта»

Синові Олександру присвячується

1. Подарунок Карасика-Опанасика

Добре все-таки влітку в бабці Соні. Саме про це думав Сашко, який вчора приїхав у село з гамірного Києва. Та хіба не буде добре, коли вже зраночку на другий день він зі своїми друзями прямував рибалити на озеро. Навіть не з друзями, а зі справжніми друзяками — песиком неймовірної породи з американським ім’ячком Боба та звичайним українським котом Ваською. Боба біг попереду і з дуже поважним виглядом обнюхував стежку. Та хоч як він не намагався стримувати свою радість, його хвіст безперестанку метелявся із боку на бік, раз у раз струшуючи росу з високої трави, і цим самим видавав Бобине несамовите захоплення мандрівкою. Васька статечно чвалав позаду Сашка, мружив очі на вихиляси Бобиного хвоста і весь час щось тихенько муркотів собі під ніс. Мабуть, не розумів, навіщо потрібен собака на такому важливому та смачному культурному заході, як риболовля.

Незабаром перед рибалками розступились кущі верболозу і вони вийшли на берег чарівно-затишного ставу, який виник на місці колишнього глиняного кар’єру. Мешканці довколишніх сіл гучно йменували його Озером — ймовірно, за чисту проточну воду й розкішну риболовлю.

Сашко швиденько розмотав волосінь, налаштував на гачок колобочок хліба і закинув вудку в Озеро. Боба тим часом зручно вмостився у ногах Сашка і почав пильно слідкувати за поплавком. Васька гордо пройшов повз Бобу і з нахабно-діловим виглядом почав дряпатись на старий пеньок, який стояв біля берега, наполовину занурений у воду.

Пеньки дуже не люблять, коли по них повзають кігтясті котяри. Тому за мить частина пенька підступно відламалась, і Васька, який саме за неї тримався, із розпачливим вереском шубовснув у воду. Підводний кіт — це дуже небезпечне та страшне видовище. Побачивши його, декілька романтичних жаб втратили свідомість, а рибна громада щодуху кинулася на глибину.



Боба зловтішно вищирив зуби, а Сашко невдоволено зауважив мокрісінькому та замуленому Васькові, котрий ракетою вилетів на берег:

— Василю, я вважаю, що рибу краще вудкою ловити, а не дурнувато стрибаючи в багнюку. Ти ж і мене, і рибу до смерті наполохав!

— Вибачте на слові, та мене дурним диким котом не налякаєш, а вудкою у вас ще гірше виходить, — почувся раптом з води насмішкуватий голос.

— Мовчав би вже, карасюка глиниста, — похмуро нявкнув Васька, кровожерливо дивлячись на карася, який висунув голову з води і завів цю розмову.

— Мене, між іншим, Карасик-Опанасик звуть, — озвався той. — Не треба цих грубих прізвиськ із глини.

Сашко завмер і отетеріло спостерігав за досить-таки незвичною бесідою кота з карасем. Потім він потрусив головою, почистив вуха і обережно скосив очі на Бобу.

— Не переживай, я також можу що-небудь по-людськи затарабанити, — озвався той, висунув язик і віддано захитав хвостом.

Сашко кілька разів судомно ковтнув повітря і спантеличено прошепотів:

— Бобо! Васька! Ви що, розмовляєте?

— Ага… А те, що оця злиденна та нахабна карасюка знущається над нами, тебе вже не дивує? — муркнув у відповідь Васька і почав ображено вибивати з хвоста якихось водяних жучків.

Сашко муркнув, впустив вудку, сів на землю і, вдивляючись у радісно усміхненого Карасика-Опанасика, промовив:

— Так можна тихесенько-тихесенько, але безповоротно з’їхати з глузду!

— Е ні, — стривожено озвався карасик. — Я приплив не для того, щоб ти тут із розуму катався туди-сюди.

—  І все-таки няв. Бобо, давай поб'ємось об заклад, хто з нас першим його з’їсть? — хитро занявчав Васька, хвостом показуючи на карасика. У того від обурення плавники встали дибки.

Тут Сашко трохи отямився і суворо цикнув на сповненого смачними надіями Ваську:

— Я тебе скоріше з’їм. Ще не вистачало, аби ми тут балакучими карасями снідали! А ти, — звернувся він до карасика, який трохи заспокоївся, — поясни, з якого дива ти говориш і взагалі чого від нас хочеш? Чомусь мені здається, що гачок тобі не сподобався!

— Дякую тобі, Сашко, на доброму слові, бо вже хотів утікати від оцих кошлатих рибожерів. До речі, — карасик кивнув на поплавок вудки, що тихо колихався поміж ледь помітними хвилями, — хліб у вас якийсь не дуже свіжий, та й гачок міг би бути хоча б трохи менший.

Почувши таку заяву, Васька швиденько витяг вудку з води, окинув її швидким поглядом й розчаровано свиснув — на вудці не було ні хліба, ні гачка. Сашко ще раз протер очі і попрохав Ваську не хапати вудку і не свистіти при цьому, бо він ще не звик до таких просунутих котів. Вони знову обернулись до карасика.

— Так-от, — сказав карасик, помітивши, що вся увага прикута до нього, — мені, тобто нам, потрібно, щоб ви на тракторі проїхались нашим озером і

1 2 ... 23
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Подорож «Пройдисвіта»», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Подорож «Пройдисвіта»"