Книги Українською Мовою » 💛 Поезія » Плетиво (Збірка віршів) 📚 - Українською

Читати книгу - "Плетиво (Збірка віршів)"

217
0
28.04.22
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Плетиво (Збірка віршів)" автора Марія Микіцей. Жанр книги: 💛 Поезія. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Плетиво (Збірка віршів) - Читати Книгу (читати книги) 📘 Онлайн Українською Мовою 💙💛 Безкоштовно. Скачати книги у форматі PDF, EPUB, FB2 українською

0
0
00

Поезія
Електронна книга українською мовою «Плетиво (Збірка віршів)» була написана автором - Марія Микіцей, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💛 Поезія".
Поділитися книгою "Плетиво (Збірка віршів)" в соціальних мережах: 

Ця історія схожа на казку – і деякою мірою це казка і є. Якось у всесвітній мережі зустрілись дві поетки, які ніколи не бачили одна одну, і почали віршувати. Це стара традиція поетичної розмови, бесіди чи суперечки, яка побутувала не тільки задовго до народження поетес і винайдення інтернету, а й задовго до перших записаних віршів. З такої давньої традиції, відродженої в сучасній мережі, народилась книга "Плетиво", у якій всі вірші переплітаються між собою. А яка історія з них складеться саме для вас – відкрийте книгу, щоб дізнатись. Художник Світлана Чебанова.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 71
Перейти на сторінку:
Юлія Баткіліна, Марія Микицей
Плетиво
#осіннє_плетиво

Юлія Баткіліна:

Це іржаве, напевно, листя, не золоте. Давня Греція розповзається в порохи. Чи знайдеться мені який-небудь Прометей Чи принаймні один на світі сірник сухий? Боги грецькі любили бійку й пиятику. Що робити мені у осінь сумну таку? Йдуть дорогами, хто додому не устига. П’ють холодне, їдять холодне, нашвидку сплять. Осінь, осінь, яка ж ти, матінко, дорога, Необорна і неохопна сира земля. Боги в Греції крали випивку і дівчат, Не питайте, хто це почав, хто усе почав… Історичне моє кіно натікає в день, Що болить – то такий бадьорий народить міф. І нічого-то не змінилося у людей, Що придумали – то придумали не самі… Тільки осінь, повзе в оселі, серця гризе. Тільки осінь, вставай уже, зачиняй музей.

Марія Микицей:

Тільки осінь, вставай уже, зачиняй музей І світло гаси – його як завжди по вінця і холоду – теж, що води несе через кожного з нас Але я не про це Твої вікна готичні й високі — Їх вітражі за вітром знову летять І вже не птахи і навіть не листя з високих смутних тополь Тобі під ноги паде твоє найкраще шиття…

Юлія Баткіліна:

Тобі під ноги паде твоє найкраще шиття, І що робити тоді? Чи то рушник на весілля, чи драконячий стяг — Та не пора для шитва, не час сидіти в гостях — Настала осінь подій. Виходиш в листя і дощ, під те небесне дрантя, Яке на захід несе. Тобі під ноги паде твоє найкраще життя, Твоя найбільша печаль, твоє найкраще шиття, І що залишиться? Все.

Марія Микицей:

І що залишиться? Все. Що колись твоїм не було ніколи Що на дні глибокім у трюмах століттями Проростало рибами і гіацинтами Перетікало з золота у порцеляну З кольорів –
1 2 ... 71
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Плетиво (Збірка віршів)», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Плетиво (Збірка віршів)"