Книги Українською Мовою » 💛 Фентезі » Учень мольфара 📚 - Українською

Читати книгу - "Учень мольфара"

275
0
28.04.22
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Учень мольфара" автора Богдан Рута. Жанр книги: 💛 Фентезі. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Учень мольфара» була написана автором - Богдан Рута, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💛 Фентезі".
Поділитися книгою "Учень мольфара" в соціальних мережах: 

Киянка Олена вже давно бачить один і той самий сон – вона тоне у річці. Бажаючи відволіктися, дівчина збирається у відпустку, але натомість головний редактор журналу, в якому працює героїня, посилає її у відрядження до карпатського містечка, щоб зібрати матеріал та написати статтю про зниклих студентів. Олена їде разом із подругою-журналісткою, своїм хлопцем та хлопцем подруги. Вони планують розпитати про зниклих та відпочити у Карпатах. Але все виявляється значно складніше, адже прадавній ліс має багато таємниць…

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 11
Перейти на сторінку:
Богдан Рута
Учень мольфара

Вода нестримним потоком лилася на неї, змушуючи несамовито волати про порятунок. Луна дзвінко вдарялася об гори, та вони мовчали у відповідь. Жовте сонце байдуже світило комусь, хто був не тут, у стрімкому потоці, борсаючись і хапаючись за життя, а десь там, далеко, де колись була і вона. Гори мовчали, а ріка кричала, сердячись та несучи її слабке тіло кудись у невідоме. Вона напружила м’язи у марному сподіванні вхопитися за каміння, що стирчало з води, але воно вислизнуло з рук. Вона останнього разу змахнула руками у повітрі і поринула у безодню…

Олена схопилася на ліжку, важко дихаючи. Огляділась – вона у своїй кімнаті, за вікном вже розвиднялося. Вкотре за останні кілька місяців вона прокидається від жахливого нічного марення – мабуть, вдесяте чи вдвадцяте, вона вже збилася з рахунку. Та й рахувати давно перестала – в неї вже не залишалося ніяких сил. Ні на що. Жахливі ночі виснажували її. Вона відкинула ковдру і поповзла на кухню. Заварила заспокійливого трав’яного чаю, сіла на стілець, висьорбала склянку і почала варити каву. І отак щоранку: чай-кава. Прямо як у пісні Вакарчука, тільки там кожен пив своє. А вона усе одразу, щоб мати подвійний ефект: заспокоїлась – збадьорилась. Та останні тижні це вже не працювало.

Олена старанно нафарбувала обличчя та попленталась на роботу – до офісу. В редакції було, як завжди, весело – всі на телефонах, і все треба зробити негайно, бо ще на вчора. Якщо раніше вона у цій буремній боротьбі за винятковий контент та ексклюзивні матеріали ще якось відволікалась, то зараз і це не допомагало. Треба із цим щось робити… Олена пройшла повз колег, що віталися хто кивком голови з мобільником біля рота, хто махаючи рукою, на секунду піднявши очі від ноутбука. Вона на хвилину призупинилася біля кабінету головного редактора, потім увійшла.

– Вільний? – запитала вона у секретарки.

Та сповістила головного, що прийшла Олена, і пропустила її до кабінету. Петро Іванович підняв на дівчину заклопотані очі.

– Ну що там у тебе? – нетерпляче запитав він і знову занурився у рукопис.

Олена хвилину повагалася, тоді впевнено промовила:

– Погано себе почуваю. Можна мені тижневу відпустку? Дуже треба.

Петро Іванович здивовано глипнув сірими очима.

– Ти що, Лєна, здуріла? Ти свою статтю доробила?

– Майже.

– Ну от коли здаси, тоді і приходь. Обговоримо відпустку.

Олена кілька секунд стояла мовчки, роздивляючись великі окуляри на довгому носі.

– Добре, – нарешті промовила вона і вийшла.

– Ти що, статтю ходила здавати? Доробила? – запитала її Ольга. Вони були подругами вже давно, ще з того часу, коли практично одночасно прийшли працювати до редакції, кілька років тому. Обидві новенькі, вони одразу зійшлися, та й уподобання багато в чому мали схожі.

– Не доробила. По іншому питанню ходила.

– Це ж по якому? – підняла брови Ольга.

– Пішли на вулицю, поговоримо.

Ольга дістала з сумочки цигарки й запальничку. Вони вийшли з будівлі, стали біля входу. Ольга затяглася димом.

– Ну то що? – запитала вона, дивлячись у Оленині блакитні очі.

– Я щось втомилася. Хочу відпустку взяти, поїхати кудись.

– Сама?

– Та ні, звичайно. Сподіваюся, що Влад поїде. А ви з Антоном не хочете?

Ольга оживилася.

– Звичайно, хочемо, що за питання? А куди?

Олена замислилась. Вона ще не думала про це. Мабуть, кудись на море. Кудись, де немає гір. І річок. Щоб забути той жахливий сон хоч ненадовго.

– Давай до Турції, може? Чи до Єгипту.

– А давай! Сьогодні подивлюсь, що там є з гарячих путівок, так дешевше.

– Окей!

Олена навіть не спитала, чи зможе Ольга відпроситися у головного. Тому що Ольга як чогось захоче, її ніщо не зупинить. І підхід до головного вона знайде стопроцентно. Тож до вечора Олена дороблювала та редагувала свою статтю, щоб швидше здати її головному. Нарешті вона натисла «Відіслати» і полегшено зітхнула. Та була вже глупа ніч. Олена вигреблась з-за столу і попленталась додому. Влад уже чекав на неї.

– Знову ти працюєш, як скажена, – пробурчав він. – Іди на кухню, я там картоплю посмажив.

– Як відрядження? – поцікавилась Олена, важко опускаючись на стілець.

– Нормально.

– Дякую, дуже смачно, – сказала дівчина. Взагалі-то вона любила смажену картоплю, але останнім часом геть втратила апетит і їла, змушуючи себе, просто щоб остаточно не втратити десь свідомість від слабкості. Олена помовчала. – Слухай, а коли у тебе відпустка? – запитала вона.

– А що? – його темні очі зазирнули в її, блакитні.

– Та щось я втомилася. Хочу на море з’їздити. Ти як?

Влад поставив чашку з чаєм на стіл.

– Що, знову погано спала?

– Так.

– Ну добре, щось придумаю. А коли ти хочеш?

– Та завтра піду до головного. Спитаю, коли можна.

– То зателефонуй мені, як знатимеш.

1 2 ... 11
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Учень мольфара», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Учень мольфара"