Книги Українською Мовою » 💛 Поезія » Тінь сови 📚 - Українською

Читати книгу - "Тінь сови"

281
0
28.04.22
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Тінь сови" автора Роман Скіба. Жанр книги: 💛 Поезія. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Тінь сови - Читати Книгу (читати книги) 📘 Онлайн Українською Мовою 💙💛 Безкоштовно. Скачати книги у форматі PDF, EPUB, FB2 українською

0
0
00

Поезія
Електронна книга українською мовою «Тінь сови» була написана автором - Роман Скіба, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💛 Поезія".
Поділитися книгою "Тінь сови" в соціальних мережах: 

Третю збірку молодого автора складають вірші 1992-93 років, що утверджують вже сформований імідж лірика, авантюриста і філософа – правічного мешканця телефонної буди...

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 13
Перейти на сторінку:
Роман Скиба
Тінь сови

Макові свічі
ДРАКОН Зачепившись за місячні стіни, Розколовши озерний граніт, Я востаннє народжений з піни, Вилітаю у гаснучий світ. Мчать під крилами Йорки й Камчатки. Сяють зціплені ікла мої. Є у світу чотири початки. Є у світу чотири краї... Вітер пестить мої блискавиці. Липне світло до ваших зіниць. От і все, мої судді і вбивці, Якщо хочете, падайте ниць.
* * *

І. Ш.

Я маленький – мені не пишеться. Ти велика – у тебе небо. Нас чекає собака Вишенька. Нам поплакати трішки треба. Стільки в ночах всього намішано. Слимачок наш ховає ріжки. Нам не страшно - нам просто місячно. Нам поплакати треба трішки.
* * * Ну от і все. Вона приходить знову. І мовчки пальці в кучері кладе. – Твій білий кінь стоптав земну основу. – Твій чорний кінь примчав тебе в ніде. А далі ніч. А далі буде просто. Вбіжить Овлур і звернеться на "Ви". І буде дощ. І буде час і простір. І довгий шлях під крилами сови.
* * * Очі в них криваві, як неділя. Ночі їхні білі і гніді. Коні потойбічного весілля, Купані на зоряній воді. Перший кінь упав на краї світу, Другий кінь упав на краї дня. Третій кінь пішов топтати вітер. П'єте воду, – згадуйте коня. Там де тіні келихами дзвонять В небо оливкове від олив, Сивий циган, звихнутий на конях, На останок стайню запалив.
* * *

С. М.

1 2 ... 13
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Тінь сови», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Тінь сови"