Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Шу-шу, Народні 📚 - Українською

Читати книгу - "Шу-шу, Народні"

131
0
19.05.22
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Шу-шу" автора Народні. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Шу-шу, Народні» була написана автором - Народні, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Шу-шу, Народні" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
Галина Мирослава

Вечорами, коли сором’язлива матіола переставала ховатись від яскравого сонячного світла, натомість розпружнювала своє тендітне приємне тіло з небесного кольору квітами і заповнювала своїми пахощами усеньке подвір’я, пузань Шу – неясного забарвлення кіт – просився з хати на вулицю погулять. І його, звісно ж, відпускали.

Тільки він виходив на подвірок, тут же розлягався на протоптаній стежці між матіолами та білими маками. І так було щодня. Цю звичну процедуру знали всі навколо, вона навіть була потрактована як доказ необхідності щороку сіяти матіолу. Та одного дня Шу, вчувши як вітер виспівував шу-шу і матіола шушукала йому у відповідь, почимчикував повз матіолу далі, мовби її і не було, підійшов до вишні і почав дряпатись на неї. Тяжко йому давався підйом, але він врешті-решт справився. Щойно дістався до першого розгалуження гілок, як кудись наче провалився.

Три дні усі гуртом його шукали. І в траву заглядали, і по дереву лазили, і до кожного шелесту прислухались. Нічого. На четвертий день Шу повернувся, при тому він був удвічі грубший. Дивувались усі, тим більше, що кіт пахнув точнісінько як матіола.

Наступного дня подія повторилась – Шу знову щез. І так само на три дні. І всі гуртом намагались на нього натрапити, бодай намацати або наслухати, якщо вже не нагледіти. Не вдалось. Але на четвертий день він з’явився особисто усім на очі ще так раз завгрубший. До того ж пахнув матіолою і був на неї схожий кольором. Точніше, відтінками кольору.

Третього разу за котом стежили геть усі, щоб чого доброго не втік. Та не вистежили – пропав. Перемацали кожну гілочку вишні, перенюхали кожну матіолочку, передивились під кожною ромашкою. Нема та й годі. Пройшло три дні. Чекають, чекають, а Шу не йде. Плачуть, ридають, сльози відрами виносять. Нема.

Через днів, мабуть, сім вночі хтось до хати добивається, але не нявчить і на Шу не реагує. Не відчиняють – бояться. Затихло. Тоді хтось у вікно застукав. Ані м’яв не каже, ані на Шу не відгукується. Не пускають – страх бере. На ранок стихло, а під дверима сліди котячі і під вікнами сліди. Та самого кота далі нема. І тут глип – на вишні будиночок стоїть, зовсім такий як справжній, тільки розмірами менший. Біля нього таке ж подвір’я, лише маленьке. Такі ж матіоли, такі ж ромашки, і стежка така ж. А на стежці Шу сидить, та такий вже крихітний, що й уявити було б важко, якби на власні очі не побачили. Хотіли було зняти котика – щось не дає. Кричали до нього, прохали – не йде та й усе. А як надумали спиляти вишню, самі маленькими стали і в хатині на вишеньці опинились, а справжня мовби вивітрилась.

Отакі от справи. Нашушукав щось кіт, наматіолив – і нема тепер на те ради. Кажуть люди, що як назвеш, то так і буде, - от і дожилися. І що його робити?! А що як кота перейменувати?! Може варто було б спробувати?

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Шу-шу, Народні», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Шу-шу, Народні"