Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Чарівні дарунки, Народні 📚 - Українською

Читати книгу - "Чарівні дарунки, Народні"

129
0
20.05.22
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Чарівні дарунки" автора Народні. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Чарівні дарунки, Народні» була написана автором - Народні, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Чарівні дарунки, Народні" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Жили собі два братики — Сашко і Мишко. Сашко завжди допомагавмамі з татом, а Мишко був ледачим та вередливим. Усе йому було не так:то у Сашка іграшка краща, то він каші не їстиме, то в дитсадок не піде.

Цілий рік святий Миколай спостерігав за хлопцями. Тому Сашкові вінприготував велику торбу іграшок та солодощів, а Мишкові — нічого.

Вночі Миколай поклав свої подарунки Сашкові біля ліжка. Чортик Антипко,який це бачив, поклав на ковдру Мишка різки і розбудив його:

— Вставай, хлопче, Миколай приніс вам з братом подаруночки. Тобі —різки, а Сашку — цілу торбину смаколиків і конструктор.

— Отак завжди! — обурився Мишко. — Все дістається цьому мазунчику!

— Але ж ти розумний хлопчик! Поки Сашко спить, поміняй Миколаєвідарунки місцями: собі забери торбу, айому поклади різки.

Мишко так і зробив. Сашко незрозумів, чим він так розсердивсвятого Миколая.

А Мишко такреготав, що аж по-давився солодощами,яких напхав повен рот.

Сашко вдягнувся,узяв свої різки і ви-йшов надвір.

— От бачиш, зате, що ти добре по-водився, Миколайподарував тобі різ-ки, — підскочив до ньогоАнтипко, — а Мишку —он скільки всього!Отже, капосним бутивигідніше.

— Я не хочу бути таким, як Мишко, — відмахнувсяСашко. — Я не знаю, чому Миколай так зробив, але довіряю йому.

— От дурненький, — розчаровано пирхнув Антипко, роззирнувся довколаі побачив дівчинку на ковзанці. Він тут же поставив їй підніжку — дівчинкаперечепилася і впала на лід.

— Ану геть звідси! — крикнув Сашко і вперіщив Антипка різкою по спині.Антипко заверещав і утік, а Сашко допоміг дівчинці підвестися.

— Знаєш, мені Миколай стільки цукерок подарував, що я боюся луснути, —усміхнулась Сашкові дівчинка. — Ходімо, я тебе пригощу.

А Мишко, який не хотів ні з ким ділитися, так об’ївся солодощами, щов нього довго болів живіт. Бо Миколаєві подарунки чарівні: добрим вонивиходять на добре, а злим — на зле.


Юстина Телішевська


намалювала Мар'яна Фляк

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Чарівні дарунки, Народні», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Чарівні дарунки, Народні"