Книги Українською Мовою » 💙 Жіночий роман » Муза, Мар'яна Доля 📚 - Українською

Читати книгу - "Муза, Мар'яна Доля"

672
0
03.10.22
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Муза" автора Мар'яна Доля. Жанр книги: 💙 Жіночий роман. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Муза, Мар'яна Доля» була написана автором - Мар'яна Доля, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Жіночий роман".
Поділитися книгою "Муза, Мар'яна Доля" в соціальних мережах: 
Одна жінка і троє чоловіків, кожен з яких назавжди змінить її історію... Аліні доведеться робити вибір між коханням та тим, що "скажуть люди", між життям у владі тирана і особистою незалежністю. Між журавлем у небі та синицею в руці. Справжні почуття не терплять компромісів. Справжню любов не підмінити залежністю. Над справжньою жіночністю не владен час...

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 82
Перейти на сторінку:
1

Усі персонажі та події роману є повністю вигаданими. Не варто шукати реальних прототипів, будь-які збіги - випадкові.

 

У це, мабуть, важко повірити, але до вісімнадцяти років я жодного разу не цілувалася з хлопцем. Не скажу, що я була таким уже страшком чи зашуганою “ботанічкою”, зовсім ні. Мої подружки завжди казали, що я симпатична, та  й сама я, дивлячись у дзеркало, бачила привабливу дівчину з хвилястим каштановим волоссям і великими сірими очима. Фігура у мене теж нормальна, і одягалася я цілком пристойно, адже була єдиною дитиною у батьків, які любили та балували мене.

Проте в той час, коли моїх однокласниць проводжали з дискотеки хлопці, я йшла додому одна. 

 — Вони бояться мати з тобою справу, — якось сказала моя сусідка по парті Оксана. — Бо ти виглядаєш надто холодною і неприступною.

Ну і що мені тепер — одягти міні-спідницю та кофтинку з декольте до пупа? У такому одязі мені б було незручно, адже я мала свій стиль. який можна було назвати романтичним, і не збиралася йому зраджувати.  Я любила носити довгі сукні та “циганські” спідниці, замість модних джинсів з заниженою талією та коротких топиків. Одним словом, як сказала колись про мене вчителька української мови, я народилася не в тому столітті.

До речі, вчилася я досить добре, хоч і не була відмінницею. Мені не подобалися точні науки, я почувалася безпорадною перед геометричними теоремами та задачками з фізики. Просто визубрювала теорію, і за те мені ставили “четвірку”.

А от гуманітарні науки — мову, літературу, історію — я любила. І багато читала, хоча то переважно були книги не зі шкільної програми. Я йшла до бібліотеки і знайома бібліотекарка з якихось своїх сховків діставала романи про кохання з яскравими обкладинками, на яких були зображені незмінні парочки — він і вона, що ніжно обіймалися або зливалися в пристрасному поцілунку.

І ото такі книги я ковтала одну за одною, часом і ночами сиділа, не в змозі відірватися від пригод  неперевершеної Анжеліки, Катрін чи Маріанни.

Я мріяла про те, що от мине зовсім трохи часу — і в моєму житті також з’явиться Він — такий красивий, мужній, романтичний і трохи загадковий, як  і герої моїх улюблених книг.

Проте поки що мене оточували тільки цілком звичайні хлопці — вони були незграбні, з прищами на обличчі, багато сміялися і  через слово вставляли матюки. Нічого таємничого і романтичного я в них не бачила.

Тому залишалося закохуватися в книжкових героїв, або в популярних музикантів. Деякі кліпи я переглядала годинами, і  коли слухала музику, серце завмирало у передчутті чогось незвіданого і прекрасного…

Та в житті на мене звертали увагу в основному чоловіки старшого віку. Сама не знаю, чим я їх приваблювала, але часто, коли йшла по вулиці, до мене підходили незнайомі чоловіки і висловлювали бажання познайомитися. Звісно, я їх відшивала. 

Вона здавалися мені старими і неприємними. Дійсно, якщо ти вже сорокарічний дідуган ( для мене шістнадцятирічної це справді був уже похилий вік) — то упадай за такою самою пенсіонеркою. 

Правда, один виняток усе ж був — наш вчитель інформатики. Ну, він був порівняно молодий, тільки недавно закінчив університет і прийшов працювати до школи. І всі дівчата-одинадцятикласниці дружно стріляли в нього очима, від чого бідний інформатик червонів і забував, про що мав розповідати на уроці. 

Мені він теж подобався, ніде гріха таїти. Ну, звісно, до героїв улюблених романів не дотягував, бо був мовчазний, носив окуляри і  пояснював свій предмет так туманно, що я дивилася на ті цифри і літери на моніторі комп’ютера, як баран на нові ворота. 

 — Аліно, невже ви зовсім нічого не розумієте?  — запитав він одного лютневого дня, коли викликав мене до дошки, щоб я написала якусь елементарну програму, і. звісно, я не змогла цього зробити. 

 — Вона тупа! — кинув із задньої парти Ромка Мироненко, який чомусь постійно мене обзивав ( але Оксана вважала, що таким чином він дає зрозуміти, що я йому подобаюся).

 — Сам тупорилий! — відповіла я Мироненку.

 — Замовкніть обоє! — вчитель постукав долонею по столу. — Що ж, Аліно, я вимушений поставити вам “двійку”.

Я низько нахилила голову. Мені було дуже соромно, бо “двійок” отримувати мені ще не доводилося. Здавалося, увесь клас глузує з мене. Хоча насправді реготав один Ромка, а іншим було відверто пофіг. “Добре, що не мені вліпили пару”, — читалося на їхніх обличчях. 

Я сіла на своє місце — за другу парту скраю біля стіни, і затулила обличчя руками. Так просиділа до самого дзвінка. Всі дружно піднялися з місць і повиходили з комп’ютерного класу, а я продовжувала сидіти. Нібито якийсь ступор на мене напав.

Раптом я відчула, як хтось торкнувся мого плеча.

Підняла голову — і побачила стурбоване обличчя інформатика.

 — Аліно, з вами все гаразд? — допитувався він.

Мені було дивно, що він звертається до нас на “ви”. Більше ніхто з учителів так не робив.

 — Так, — я піднялася й почала збирати свої речі. Намагалася не дивитися у його бік, але він все не відходив, і стояв біля моєї парти. 

 — Знаєте, я не буду вам сьогодні ставити “двійку”, — раптом сказав він. — Ви зараз підете додому, добре опрацюєте тему, якої не знали, а завтра після уроків підійдете до мене і напишете самостійну роботу. Домовились?

 — Добре, — сказала я, взяла сумку і вийшла з класу.

В коридорі на мене вже чекала Оксана.

 — Ну? Що він тобі сказав?

 — Звелів завтра прийти після уроків на перездачу, — похмуро відповіла я.

 — О, то це просто супер! 

 — Я б так не сказала. Все одно я дуб дубом у тому програмуванні. Хоч цілу ніч сидітиму і вчитиму — толку не буде…

 — Так, не парся, Алінко, — сказала подруга. — У мене є план дій, та ось побачиш — він тобі одні “п’ятірки” буде ставити.

Я недовірливо скривилася.

 — Ну ви ж залишитеся самі після уроків, — Оксана хитро підморгнула. — Ти можеш  так повернути ситуацію, що він почне до тебе приставати, а тоді ти скажеш, що  про все розповіси директору, якщо він не поставить тобі “п’ятірку”.

‍​‌‌​​‌‌‌​​‌​‌‌​‌​​​‌​‌‌‌​‌‌​​​‌‌​​‌‌​‌​‌​​​‌​‌‌‍
1 2 ... 82
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Муза, Мар'яна Доля», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Муза, Мар'яна Доля"