Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Батько та син, українські народні 📚 - Українською

Читати книгу - "Батько та син, українські народні"

174
0
27.04.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Батько та син" автора українські народні. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Батько та син, українські народні» була написана автором - українські народні, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Батько та син, українські народні" в соціальних мережах: 

Книга "Батько та син" складається з набору українських народних казок, які присвячені темі батьківства та взаємовідносин батьків та дітей. В казках описані різні сюжети, що нагадують про традиції та культуру України, а також надають уроки життя та моральні цінності. Через зміст казок, книга вважається важливим джерелом для родинного читання, а також може використовуватися для навчання в школах та виховних закладах.

У казках зображені різні взаємовідносини між батьками та дітьми, такі як любов, повага, виховання, а також відповідальність. Вони навчають молодь поважати старших, бути готовими до відповідальності та дбайливо ставитися до свого майбутнього. Водночас, казки показують, що батько не завжди повинен бути строгим, адже він може бути і дружнім та турботливим.

Книга "Батько та син" містить у собі багато цікавих історій, які не тільки розкажуть про українську культуру, але й допоможуть збагатити свій життєвий досвід та підвищити рівень моральної грамотності. Ця книга буде корисною для дітей та дорослих, які цінують народну мудрість і традиції. Вона стане чудовим подарунком для всіх, хто любить українську культуру та традиції.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Був собі батько, а в нього один син. От як став батько вже старий, так перестав його син поважати і жаліти так, як слід старого батька.

Одного разу почали вони молотити і син на сніданок нарізав беззубому батькові самих шкуринок, а собі брав м’якушку. Встав батько з-за столу голоднісінький, одначе пішов – таки молотити.

Як стало вже сонечко на обід, син і кличе батька обідати.

– Почекай, сину, – сказав йому батько, – бо ще їсти не хочеться.

Почекав син трохи, а їсти дуже хоче; от він і кличе вдруге батька; а батько знову і каже:

– Та щось їсти не хочеться.

Вже й сонце з обіду звертає, а вони все ще не йдуть обідати. Дивується син, що батько й досі не йде обідати, та й питає:

– Чому це ви, тату, й досі не голодні? А в мене аж шкура болить – їсти хочеться.

– А тому, – сказав йому батько, – що їв шкуринки, а в шкуринці увесь хліб; м’якушка ж все одно, що й трава, в ній сили немає...

З тої пори став син собі шкуринку залишати, а батькові м’якушку. А тому так і треба було.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Батько та син, українські народні», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Батько та син, українські народні"