Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Баба жебруща, українські народні 📚 - Українською

Читати книгу - "Баба жебруща, українські народні"

175
0
27.04.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Баба жебруща" автора українські народні. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Баба жебруща, українські народні» була написана автором - українські народні, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Баба жебруща, українські народні" в соціальних мережах: 

Книга "Баба жебруща" є чудовим представником української народної казки. Ця книга розповідає історію бідної жебрущої баби, яка знайшла спосіб пережити важкі часи та навчити своїх синів виживати. Казка містить у собі багато цінних життєвих уроків, таких як вміння долати труднощі, взаємодія з іншими людьми, любов до родини та друзів.

Автор казки вдало передає культурні традиції України та демонструє читачам, як важливо бути мудрим та проникливим. Книга написана в простій мові, що дозволяє її легко зрозуміти не тільки дітям, а й дорослим.

Якщо ви шукаєте казку, яка захоплює та надихає на думки про життя, то "Баба жебруща" - відмінний вибір. Ця книга залишить у вас приємні спогади та стане улюбленою для всієї родини. Завдяки своїй важливій моральній складовій, "Баба жебруща" залишається актуальною навіть у сучасному світі.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Іде баба жебруща селом; іде та й дивиться, аж на призьбі перед хатою сидить молодиця та й плаче.

– Доню моя, а що тобі Господь дав?

– Ой, дав, бабуню, дав лихую долю на мою нещасну голову; о такому завше плачу! Відколи пішла за того проклятого, то й оддиху мені нема; б’є мене, бабко, раз у раз, бодай його лиха година прибила!

– А ти, дочко, десь, певно, йому лаєш?

– Ну а що ж! Господи, бабко, як лаю! Він б’є, а я лаю; він б’є, а я лаю! Не дочекав би того ледачий, щоб я йому змовчала. Оце!

– То чекай же, дочко, коли така робота, то я тобі якусь раду дам.

– Порадьте, бабко-серце, порадьте, нехай вам Господь дає усе добре, а я вам дам і їсти, і пити, і полотенця на сорочку не пожалію.

– То на ж тобі, дочко, тую пляшку з водою; це вода не проста: брала я її за сім гір, за сім рік, в темному лузі під білим каменем у новий четвер. Пам’ятай же, дочко, і не забудь, що я буду казати; возьми цюю воду та молись Богу, а як прийде твій чоловік і ти побачиш, що вже на бійку зриває, то набери нишком тії води в губу та й держи її, аж поки від нього нечиста сила не відступить. Господи милосердний, як відступає чорна туча від сонця, так щезни, пропади і розвійся твоя лиха доле та на твої вороги.

Пішла баба жебруща, обійшла немало світа, була не в одному монастирі, пила не на одному празнику і через два або три місяці, молячись Господу Богу, знову прийшла до того самого села, до тої самої хати. Молодиця сидить на призьбі та й пісню співає.

– Ой, бабуню, моя пташечко! Спасибі вам! Нехай вам Господь дає і з води, і з роси! Я вам кажу, бабко, тепер моє лихо як ножем утяв; прийде він в хату, то як зведем на сварку, а я хутко воду в рот та й держу, ані краплі не упущу! То, чуєте, бабко, яке диво! Неначе його якась сила одтягає од мене; брязне батогом об землю та й сяде!.. Тепер межи нами ніколи до бійки не доходить, аж моя головка вільніша!

– А бачиш, дочко!

Баба вийшла за ворота, сміючися, під пахвою несла буханець хліба, кусок сала і полотна на сорочку.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Баба жебруща, українські народні», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Баба жебруща, українські народні"