Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Мужичок та чорт, Брати Ґрімм 📚 - Українською

Читати книгу - "Мужичок та чорт, Брати Ґрімм"

109
0
28.04.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Мужичок та чорт" автора Брати Ґрімм. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Мужичок та чорт, Брати Ґрімм» була написана автором - Брати Ґрімм, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Мужичок та чорт, Брати Ґрімм" в соціальних мережах: 

"Мужичок та чорт" - це захоплива казка від Братів Ґрімм про зухвалого мужика, який зумів ошукати самого чорта. Головний герой казки був занадто жадібним і хотів заробити якнайбільше грошей, навіть якщо це мало б забрати його душу. Проте, завдяки його винахідливості та розуму, він вдалося уникнути від чорта і врятувати своє життя.

Ця казка є важливим напоминанням про те, що жадібність може привести до негативних наслідків і що розумність та винахідливість можуть бути більш цінними, ніж матеріальні блага. Крім того, казка вчитує нас бути обачними та не давати ошукатися нікому, навіть якщо це здається найважливішою справою у світі.

Чудово написана та багата на моральні принципи, "Мужичок та чорт" є незабутнім досвідом для читачів різного віку. Завдяки відчутним деталям та живописному опису персонажів, ця казка захоплює свою аудиторію та залишає після себе незабутні враження. Для тих, хто любить казки, "Мужичок та чорт" є відмінним вибором для насолодження у світі фантазії та моральних вчинків.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Жив собі на світі розумний та хитрий мужичок. Про його витівки можна немало б розповісти, але найкраща розповідь буде про те, як зустрів він чорта і пошив його в дурні.

Орав якось мужичок своє поле й збирався вже додому повертатися, а тут посутеніло. Раптом бачить мужичок посеред свого поля купу палаючого вугілля; здивувався він, підійшов, бачить – сидить на самому вогні маленьке чорне чортеня.

– А чи не сидиш ти, чого доброго, на скарбі? – спитав мужичок.

– Так воно і є, – відповіло чортеня, – на скарбі. Золота та срібла тут буде більше, ніж ти бачив за своє життя.

– Але скарб лежить на моєму полі, – значить, він належить мені, – сказав мужичок.

– Він твій і буде, – відповів чорт, – якщо ти мені два роки погодишся віддавати половину того, що виросте у тебе на полі, грошей-то у мене достатньо, а ось зелені хотілося б мені скуштувати.

Став мужичок домовлятися.

– А щоб не вийшло в нас із тобою при розділі суперечки, – сказав він, – нехай належить тобі те, що виросте над землею, а мені те, що виросте під землею.

Чортові це дуже сподобалося. Посадив тоді хитрий мужичок ріпу. Ось прийшов час знімати врожай, і з’явився чорт, щоб забрати своє, але знайшов він саме лише жовте, пожовкле бадилля, а мужичок залишився задоволений і викопав собі ріпу.

– Один раз ти виграв, – сказав чорт, – але далі діло так не піде. Твоє буде тепер те, що виросте на землі, а моє – що під землею.

– Я й на це згоден, – каже мужичок.

Підійшов час сіяти. І посіяв мужичок цього разу не ріпу, а пшеницю. Достигла пшениця, пішов мужичок на поле і скосив повні колосся по саме коріння.

Приходить чорт, бачить самі лише залишки, і від люті заховався він у розщілину.

– Так вас, лукавих, і треба ошукувати! – сказав мужичок, пішов і забрав собі скарб.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Мужичок та чорт, Брати Ґрімм», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Мужичок та чорт, Брати Ґрімм"