Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Лелеки, Ганс Андерсен 📚 - Українською

Читати книгу - "Лелеки, Ганс Андерсен"

121
0
28.04.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Лелеки" автора Ганс Андерсен. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Лелеки, Ганс Андерсен» була написана автором - Ганс Андерсен, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Лелеки, Ганс Андерсен" в соціальних мережах: 

Книга "Лелеки" - це одне з найвідоміших творів датського письменника Ганса Крістіана Андерсена, який здобув величезну популярність в усьому світі завдяки своїм казкам та оповіданням. У цій книзі Андерсен розповідає історію про двох лелек, які прагнуть допомогти маленькій дівчинці знайти її батька.

Ця книга - це справжнє диво літератури, яке захоплює читача з перших сторінок і не відпускає його до самого кінця. Ганс Андерсен змайстрував неймовірно чуттєву історію, яка розповідає про важливість допомоги та підтримки інших людей в житті. Його талант не має меж, і його слова здатні розчулити серця читачів будь-якого віку.

Книга "Лелеки" - це незабутнє творіння, яке залишиться в серці кожного, хто з ним познайомиться. Читайте цю книгу, і ви переконаєтеся в тому, що слова Ганса Андерсена - це справжнє диво літератури, яке здатне допомогти вам знайти відповіді на багато життєвих питань.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

На даху затишного будинку на околиці містечка причаїлися у гнізді лелеки. В центрі поважно сиділа мати, з-під пір’я якої висовували свої головки маленькі дітки з чорними та блискучими дзьобиками. Поряд стояв на одній нозі батько й поважно дивився вниз.

– Що ж, готуйтеся, дітки, незабаром ми з татом будемо вас учити літати, – мовила мати до своїх малюків.

– А навіщо це нам, навіщо? – запищали ті.

– Після того, як ви навчитеся злітати, сідати, гарно маневруватив повітрі та станете більш витривалими, ми полетимо в теплі краї. Але потрібно серйозно тренуватися, адже туди далека дорога. Вона веде лісами, морями й горами.

– А що там є цікавого? – допитувалися дітки в матусі.

– Повітря там сухе й чисте. Блакитні озера багаті на всіляку здобич. На луках ростуть пишні духмяні трави, а дерева високі-високі, аж до неба.

– Мамо, а які там люди? – поцікавилися малята.

– Мешканці тих казкових країв переважно темношкірі. Вони завжди привітні до нас, перелітних птахів, ніколи не проганяють і не шкодять. Живуть у дерев’яних гостроверхих будівлях, навколо яких ростуть розкішні сади з чудовими за смаком плодами.

– А як щодо хлопчиків, які кидаються камінням? – запитували дітки.

– Ні, таких там немає, вони розуміють, що шкодити птахам неправильно, бо хто ж тоді буде лікувати їх пишні сади від шкідників? – терпляче пояснювала мама. Сімейство ще довго вело таку приємну бесіду, й до самого вечора було чути цікаві запитання дітей і виважені відповіді батьків.

Незабаром маленькі лелеченята почали вчитися літати. Спочатку на декілька метрів, потім – на десятки, далі – на сотні. До кінця літа молоді та зміцнілі птахи вже впевнено ширяли навколишніми луками, горами та лісами.

Коли настав день відльоту в теплі краї, мати мовила до малих:

– Сьогодні найважливіший день у житті. Я бажаю вам стати справжніми лелеками, що не бояться летіти навіть через океан.

Усі весело засміялися, й незабаром щасливе сімейство знялося в небо.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Лелеки, Ганс Андерсен», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Лелеки, Ганс Андерсен"