Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Лісорубів син, Тютюнников Анатолій 📚 - Українською

Читати книгу - "Лісорубів син, Тютюнников Анатолій"

112
0
29.04.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Лісорубів син" автора Тютюнников Анатолій. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Лісорубів син, Тютюнников Анатолій» була написана автором - Тютюнников Анатолій, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Лісорубів син, Тютюнников Анатолій" в соціальних мережах: 

Книга "Лісорубів син" авторства Тютюнникова Анатолія - це чудова дитяча казка, яка розповідає історію сина лісоруба Івана, який прагне зберегти ліс від безпощадних вирубок. Головний герой розуміє, що ліс - це джерело життя, і його охорона є важливою місією для кожного з нас.

У книзі ми зустрінемося з багатьма цікавими персонажами: лісовими жителями, звірями та птахами, які допоможуть Іванові у боротьбі за збереження природи. Книга заохочує читачів дбайливо ставитися до природи та навчає молодших поколінь, що кожна людина може внести свій внесок у збереження довкілля.

"Лісорубів син" - це казка, яка піднімає важливу тему екології та показує, що кожна людина може стати захисником природи. Книга написана доступною мовою, що сприяє розвитку уяви та фантазії у дітей. Рекомендована для дітей віком від 6 років та для всіх, хто цікавиться екологією та збереженням природи.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Початок цієї історії загубився понад п’ятсот років тому в одній із скандинавських країн… Жив собі лісоруб із сином Зоромдідом. Оскільки батькова праця була нелегкою, то господарством займався хлопець. Якось тато не повернувся з лісу. Отож малому довелося жити самому… Минуло сім років від часу зникнення батька. І от одного вечора біля хати почулося шарудіння. Парубок запалив свічку, вийшов на ґанок і побачив літнього чоловіка в санях. – Здоров був, юначе, – стиха привітався старий. – Чи не зустрічалися ми колись? – Вибачте, та я вас ніколи не бачив. – Вибачаю, Зоромдіде, бо я – твій батько. – Як?! – вигукнув юнак. – Заходьте до хати й усе поясніть. І лісоруб розповів синові, яка доля випала йому на останні сім років життя. – Пригадую, як, підрубавши столітню сосну, відскочив вбік, але деревина, падаючи, зачепила мене гіллям. Скільки залишався без пам’яті, сказати не можу. Пригадую тільки, що навіть поворухнутися було боляче й відчувалася присутність лося, вовка, лиса, ведмедя... А вперше свідомість повернулася в оселі незнайомих людей. Минав час, господарі турбувалися про мене, лікували, вчили ходити… Навіть не перерахувати всього доброго, що зробили для мене! – Тату, я такий щасливий, що бачимося зараз і хочу всьому світу віддячити за цю чудову мить і твій порятунок, – гаряче промовив юнак, схопивши в обійми батька. Старий поміркував хвильку: – Тоді, Зоромдіде, хай там, куди приведе тебе дорога, завжди розпочинається маленьке свято. А як трапиться нагода – вручай малятам подарунки. Ніхто, ніде й ніколи за цей час не запитав мого імені, а тому буде краще, якщо і ти не говоритимеш свого. Хай величають, як забажають. Благословив батько сина, й пішов Зоромдід розносити татову вдячність усьому живому на Землі. За довгі дні та ночі в парубка виросла чимала борода й довге волосся, і став він схожим на справжнього дідуся. Минаючи ліси й луки, гаї та діброви, збирав шишки й горішки, засушені гілки і ягоди, квіти й інші дари природи та складав у торбину. Коли приходив до якоїсь країни, дарував зібрані скарби дітям, а вдячні за подарунки люди називали гостя вигаданими іменами: американці – Санта-Клаус, французи – Пер Ноель, італійці – Баббо-Натале, а також Крискиндлі, Юлетомтс, Ла Бефана та Василиця. Коли ж завітав до наших країв, мандрівника охрестили Дідом Морозом. Це було дуже давно, та й нині Зоромдід – Дід Мороз – загальний улюбленець. Із його приходом починаємо святкувати Новий рік, вітаючи одне одного і кажучи давні магічні слова: «З Новим роком і новим щастям!» Так само, як і пращури, бажаємо віри, надії, любові рідним, близьким, знайомим і незнайомим людям.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Лісорубів син, Тютюнников Анатолій», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Лісорубів син, Тютюнников Анатолій"