Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Чому їжачок колючий, Віка Лавренчук 📚 - Українською

Читати книгу - "Чому їжачок колючий, Віка Лавренчук"

209
0
29.04.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Чому їжачок колючий" автора Віка Лавренчук. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Чому їжачок колючий, Віка Лавренчук» була написана автором - Віка Лавренчук, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Чому їжачок колючий, Віка Лавренчук" в соціальних мережах: 

Книга "Чому їжачок колючий" авторства Віки Лавренчук - це яскрава і дитяча казка, яка розповідає про те, як з'явилася колюча оболонка у їжачка. Головний герой казки - маленький і допитливий їжачок, який задає безліч питань про світ навколо себе. І одного разу він зіткнувся з дуже небезпечною ситуацією - його намагалися з'їсти хижі тварини. І відтоді їжачок зрозумів, що йому потрібно щось робити, щоб захистити себе від небезпеки.

В книзі "Чому їжачок колючий" читач зустріне багато яскравих ілюстрацій, які доповнюють текст і допомагають маленькому читачеві краще уявити події, що відбуваються в казці. Авторка створює захопливу атмосферу, в якій діти будуть захоплені та із задоволенням перегортати сторінки. Казка містить важливу мораль, що навчить дітей, як правильно поводитися у небезпечній ситуації та захищати себе.

Загальний обсяг книги "Чому їжачок колючий" становить близько 20 сторінок, що робить її доступною для дітей від 3 до 6 років. Книжка ідеально підійде для дитячого читання перед сном або для перших незалежних спроб читання. Захоплююча і цікава історія з важливою мораллю, заслуговує на увагу батьків, які шукають якісні книги для своїх дітей.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Було це дуже давно. Ще в ті далекі й дивні часи, коли рослини і тварини розуміли одне одного й розмовляли між собою. Мешкав в одному лісі їжачок. І був абсолютно не схожий на сучасних побратимів, тому що не мав колючок. Тільце нашого героя не вкривали колючки, а називався їжачком через те, що слугував легкою здобиччю – тобто їжею – для хитрих лисиць і постійно голодних вовків. Бідолашний не вмів лазити по деревах, а втекти на коротеньких лапках не міг. Хижаки, мабуть, виловили б усіх бідолах-їжачків, якби не сталася дивна пригода. Якось малий знайшов велику галявину суниць і почав ними ласувати. Він поволі чалапав між кущиками, розгортаючи лапками листя та зриваючи достиглі ягоди. Раптом їжачок натрапив на величезну лисячу нору. Бідолашному аж подих перехопило: «Що робити? Куди бігти?» Звівшись на задні лапки, побачив, що неподалік ростуть молоденькі ялинки, тому щосили поспішив до них, сподіваючись сховатися. Цієї миті руда, що спала в норі, прокинулась і, повівши носом, відчула запах здобичі. Пишно хвоста схопилася на лапи й почала принюхуватися, щоб вирішити, в який бік бігти. А тим часом наш герой ледве доплентався до найближчої ялинки, міцно обхопив стовбур маленькими лапками й гірко заплакав. Почуло його деревце та співчутливо поцікавилося: – Що сталося? Чому слізки проливаєш? – Мене ось-ось наздожене руда хижачка, – пояснив переляканий їжак і ще голосніше заридав. – Заспокойся, зараз тебе заховаю! Деревинка струсила на звірятко цілу купу пахучих голочок. Малий принишк в очікуванні, що буде далі. Аж з’явилася лисиця. Повела носом, одначе, нічого не відчувши, побігла далі. Їжачок іще трішки зачекав, підвівся і став обтрушуватися. Та що це? Голки врослися в ніжну шкіру звірятка. Ще дужче заплакав бідолашний:

– Що ти, ялинко, наробила? Як же тепер житиму? Родичі засміють… Краще б мене руда з’їла! Аж тут повернулася хижачка. Почувши плач, мерщій кинулася до малого. Не на жарт перелякавшись, бідолашний згорнувся клубочком. Хотіла руда схопити – та де там! Торкнула носом – колеться, – вдарила лапою – боляче. Так і побігла додому пишнохвоста голодною. – Хочеш, друже, я заберу свої голочки, – всміхаючись, поцікавилася деревинка в колючого. – Не треба, – почервонівши, просить звірятко. – Твої голки врятували моє життя! Відтоді їжачки мають чудові колючі кожушки.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Чому їжачок колючий, Віка Лавренчук», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Чому їжачок колючий, Віка Лавренчук"