Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Як одна людина купила місто Стокгольм, Джанні Родарі 📚 - Українською

Читати книгу - "Як одна людина купила місто Стокгольм, Джанні Родарі"

205
0
06.05.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Як одна людина купила місто Стокгольм" автора Джанні Родарі. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Як одна людина купила місто Стокгольм, Джанні Родарі» була написана автором - Джанні Родарі, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Як одна людина купила місто Стокгольм, Джанні Родарі" в соціальних мережах: 

"Як одна людина купила місто Стокгольм" - це неймовірна казка від талановитого письменника Джанні Родарі, яка вчить нас, що навіть наймаленьша людина може здійснити велике чудо. Ця захоплива історія розповідає про пригоди простого хлопчика, який намагається придбати весь місто Стокгольм.

Головний герой, мрійник і винахідник Малек, розуміє, що найкращий спосіб зробити світ кращим - це змінити його починаючи з себе. Він вирішує зібрати кошти, щоб купити місто Стокгольм, і таким чином стати його власником. З допомогою своєї винахідливості та мудрості, Малек підкорює серця мешканців міста та залучає їх до реалізації свого неймовірного задуму.

"Як одна людина купила місто Стокгольм" - це казка про сили волі, винахідливості та спільної дії. Вона надихає нас бути мрійниками, дотримуватися своїх цілей і докладати зусиль для досягнення їх. Ця книга нагадує, що навіть найнезначніша людина може зробити велику різницю в світі.

Родарі вдало поєднує гумор, фантазію та важливі моральні викладки, щоб передати своїй аудиторії важливі життєві уроки. Чарівний світ казки "Як одна людина купила місто Стокгольм" привертає увагу читачів будь-якого віку і залишає незабутні враження.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Що завгодно може статися на базарі в Гавіраті. Тож і не дивно, що саме туди сходяться всілякі пройдисвіти, які торгують де доведеться та чим заманеться.

Якось на ярмарку з’явився чоловік, який продавав на диво незвичайні речі: гору Монблан, що в Альпах, Індійський океан, моря Місяця… Язик у торговця був так добре підвішений, що за годину залишилося лише одне місто – Стокгольм.

І невдовзі його придбав перукар, на ім’я Перуджо. Замість грошей постриг купця й освіжив одеколоном. А коли пройдисвіт пішов, то на найвиднішому місці, між дзеркалами, Перуджо почепив посвідчення про те, що став власником міста Стокгольма.

Перукар із гордістю показував цей документ клієнтам і з превеликим задоволенням відповідав на всі їхні запитання:

– Це місто у Швеції. І не якийсь провінційний закуток, а справжня столиця! Там мешкає майже мільйон осіб! І всі вони належать мені. Місто розкинулося на березі озера Меларен, але з його власником іще не знайомий. Поки що…Потихеньку Перуджо назбирав грошей на дорогу й за рік вирушив до Швеції: треба ж нарешті оглянути свої володіння.

Стокгольм перукареві відразу сподобався. «Чудове місто, а шведи – гарний народ», – вирішив чоловік, оглянувши кожен закуток. Ось тільки біда: мешканці не розуміли ані слова з того, що казав Перуджо, який, до речі, також нічого не міг розібрати з відповідей привітних перехожих.

– Чи знаєте, хто власник Стокгольма? – звертався перукар до шведів. – Чи повідомили, що я його хазяїн? Ви мешкаєте в найпрекраснішому місті!

Шведи тільки всміхалися та кивали головами, немовби погоджуючись. Хоча вони й не розуміли, що каже перукар, але були вихованими та чемними людьми.

Задоволений Перуджо потирав руки:

– Пречудове місто! Як дешево я за нього заплатив – усього-на-всього стрижкою з одеколоном!

І все-таки цей перукар дуже помилявся. Він надто багато заплатив, навіть переплатив. Адже не збагнув, що кожному, хто з’являється на світ, належить усе. І нічогісінько не потрібно платити – жодного сольдо! Варто лише засукати рукава, добре попрацювати, й тоді матимеш усе, що забажаєш.

* Язик добре підвішений – той, хто дотепно говорить.

* Сольдо – дрібна італійська монета.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Як одна людина купила місто Стокгольм, Джанні Родарі», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Як одна людина купила місто Стокгольм, Джанні Родарі"