Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Король Мідас, Джанні Родарі 📚 - Українською

Читати книгу - "Король Мідас, Джанні Родарі"

182
0
21.05.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Король Мідас" автора Джанні Родарі. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Король Мідас, Джанні Родарі» була написана автором - Джанні Родарі, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Король Мідас, Джанні Родарі" в соціальних мережах: 

👑🌟 Книга "Король Мідас" 📚🌈

Привіт! Я - Джанні Родарі, автор книги "Король Мідас". Дозвольте мені представити вам цю захоплюючу казку, яка розкриє вам важливі життєві уроки та приведе до роздумів.

У "Королі Мідасі" ви знайдете історію про царя, який мав особливий дар - все, чого він доторкався, перетворювалося на золото. Здавалося б, це мрія кожного, але ця казка розкриває, які можуть бути наслідки пожадливості та жаги до багатства.

Це оповідь про шлях Короля Мідаса до розуміння, що найбільша цінність полягає в людській душі, в любові, доброті та співчутті. Він розуміє, що матеріальне багатство не може приносити щастя, якщо воно руйнує міжособистісні зв'язки та природну гармонію.

Запрошую вас на readukrainianbooks.com, де ви зможете зануритися у світ "Короля Мідаса" та зазирнути у світ моралей, які криються під цією казкою. Ця книга зачарує вас своїми непересічними персонажами та важливими життєвими посланнями.

🌟📚 Я, Джанні Родарі, покликаний розкрити вам таємниці мудрості через сторінки "Короля Мідаса". Ця книга надихне вас задуматися про справжнє багатство, яке ми маємо в своєму серці, та про важливість навчатися цінувати й ділитися цією скринею скарбів з іншими.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Король Мідас був жахливим марнотратником. У його королівстві так повелося: кожен день – свято, кожен вечір – бал. Зрозуміло, що одного прекрасного дня не залишилося у короля ні копійки. Тоді пішов він до чарівника Аполло і розповів йому про своє горе. І чарівник зачарував його.

– Все, до чого торкнуться твої руки, – сказав він, – перетворюватиметься на золото!

Король Мідас навіть підскочив від радості і підстрибом побіг до свого автомобіля.

Але тільки він торкнувся дверцят, як автомобіль одразу ж став золотим. Все стало золотим: колеса золоті, шибки золоті, мотор золотий, навіть бензин перетворився на шмат золота. Зрозуміло, що машина не могла більше рухатися, і знадобилася пара волів, щоб дотягнути машину на буксирі до королівського палацу.

Король Мідас став ходити залами і рухати все поспіль: столи, стільці, шафи. І одразу все ставало золотим. Нарешті захотілося королю пити, він звелів принести склянку води, але ледве взяв її в руки, як склянка перетворилася на шмат золота, і вода теж перестала бути водою.

Довелося напувати короля з ложечки.

Настав час обіду. Взяв король виделку: вона перетворилася на золото. Гості заплескали в долоні і навперебій стали просити короля:

– Ваша величність, доторкніться до моїх гудзиків на куртці! Доторкніться до моєї парасольки!

Король Мідас усіх ощасливив, а коли взяв хліб, щоб нарешті поїсти, хліб теж перетворився на золото. Довелося королеві годувати короля кашкою з ложечки. Гості поховалися під стіл, бо не могли втриматись від сміху. Король Мідас розгнівався, схопив одного з них і смикнув за ніс. Ніс одразу ж став золотим, і бідолаха віддав духа.

Настав час лягати спати. Король Мідас доторкнувся подушки і перетворив її на золото, доторкнувся до простирадла, матраца – і ось уже замість ліжка лежить купа золота, твердого-претвердого. Не дуже поспиш на такому ложі. Довелося королю провести ніч у кріслі з піднятими догори руками – щоб до нічого не доторкнутися ненароком.

На ранок король смертельно втомився, і ледве розвиднілося, побіг до чарівника Аполло, щоб той розчарував його. Аполло погодився.

– Добре, – сказав він, – але будь уважний. Чаклунство пройде рівно через сім годин і сім хвилин. Весь цей час ти нічого не повинен чіпати, інакше все, чого ти торкнешся, перетвориться на гній.

Король Мідас пішов заспокоєний і почав стежити за годинами, щоб не торкнутися чогось раніше.

На лихо, годинник його трохи поспішав – щогодини біг вперед на одну хвилину. Коли минуло сім годин і сім хвилин, король Мідас відчинив дверцята свого автомобіля і сів у нього. Сів і опинився у великій купі гною. Бо не вистачало ще семи хвилин до кінця чаклунства.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Король Мідас, Джанні Родарі», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Король Мідас, Джанні Родарі"